Gibson LP swamp ash

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
razde

Gibson LP swamp ash

Příspěvek od razde »

Setkal jste se s touhle kytarou? Zajímal by mě charakter zvuku,tělo bahenní jasan krk mahagon,nevím jak by zněla a hlavně kam použít do jakého stylu.Dík za rady.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Gibson LP swamp ash

Příspěvek od Nero »

razde píše:hlavně kam použít do jakého stylu.
Do jakéhokoli stylu, který máš v rukou. Ve všech ostatních bude znít stejně blbě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
razde

Příspěvek od razde »

Nerozumím,... nebrat?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Aha, tak to asi budu muset vzít pomalu a srozumitelnější. Les Paul je univerzální nástroj, s kterým můžeš hrát cokoli od blues po death metal říznutý grindem. Jde jen o to, jestli to máš v rukou a dokážeš to zahrát. Když to neumíš, je jedno, na co budeš hrát, protože to nebude znít dobře.

To, že je tenhle model z bahenního jasanu, situaci vůbec nemění. Stejnak si myslím, že minimálně 90 % uživatelů fóra, spíš víc, by po sluchu rozdíl mezi mahagonem a bahenním jasanem nepoznalo. Jestli o tu kytaru máš zájem, jdi si ji vyzkoušet, a sám poznáš, jestli se ti bude hodit nebo ne.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
razde

Příspěvek od razde »

No ted jasno,já jenom s toho fora mi připadalo že Les Paul jak nemá mahagon nehraje(Gibson myšleno)jinak vysvětleno super tak si to myslím stejně . Dík za radu
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Les Pauly Gibson se vyráběly už i celojavorové, celomahagonové nebo kombinace javoru s olší. Kouzlo Les Paula je podle mě v kombinaci vlastností materiálů ( tvrdšího a měkčího dřeva ) , takže modely z jednoho materiálu vlastně nerespektují původní záměr, až na model z jasanu, protože jasan je dřevo, které samo o sobě kombinuje vlastnosti tvrdého a měkčího materiálu.

Zahrál jsem si na něj v Německu, měl čitelný, průhlednější a možná i trochu tenčí zvuk než moje Studio.
Nekoupil bych si ho.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
razde

Příspěvek od razde »

S tím tenčím zvukem bych to očekával už od použití a stavby těla LP mahagon na tlustý zvuk a sustein a plátek javoru na jasnost a výšky zvuku jen jsem chtěl vědět jestli to někdo tak nějak potvrdí s tím že na něj hrál.Nikdy jsem tenhle typ kytary neviděl.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“