Telecaster - jaké se vám líbí?
Pravidla fóra
-
Teorge
Re: Telecaster - jaké se vám líbí?
však squire vzniklo zkrácením esquire, a mě to k těm kytarám sedí jsou to takoví neplnohodnotní rytíři mezi kytarami 
-
woro90-1
Ano, a co jsem dohledal, starší (Middle English) tvar je esquier, převzatý tvar francouzského escuier, z pozdně latinského scutarius, tedy štítonoš. 
snad brzo bude má 
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Jo, na tu jsem koukal na bazaci.Moc peknej kousek 
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Sundáš tu nálepku, viď?MrB14ck píše:snad brzo bude má
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
-
stripeslover

Nemůžu se pomoct, ale tele s Bigsby je krásný..
krásný to sice je, ale mrví to zvuk - (proti klasice -"struny skrz") .. mám takovýhle japonský, a nejradši bych ho předělal na normální tele. Mizernej dozvuk, a tón je takovej plinky .. asi jako strat
Přitom u struníků jako mají (polo)lubovky - trapéza- to tolik nevadí, tam je ten rozdíl malej.. třeba Gretsch
Přitom u struníků jako mají (polo)lubovky - trapéza- to tolik nevadí, tam je ten rozdíl malej.. třeba Gretsch
I´m wheels... movin´wheels
-
woro90-1
Podle mě nejde o struník ale o úhel zalomení strun na kobylce. Aby se nemuselo moc hýbat s krkem, nemůže být kobylka vysoká, a ten přítlačný válec nemůže jít až na dřevo, musí pod ním být dostatečný manipulační prostor. Navíc u tohoto provedení asi dost dělá i ta jazzmasterovská kobylka. Každopádně ať je to čím chce, co jsem měl možnost porovnat, zní to vážně jinak.
Jasně, nejde o typ struníku, už proto že tele s klasickou kobylkou struník nemá.
Je to tím přítlakem na kobylku, a ten se u toho uspořádání s trapezovým struníkem
mění jen trochu.
Je to tím přítlakem na kobylku, a ten se u toho uspořádání s trapezovým struníkem
mění jen trochu.
I´m wheels... movin´wheels
Tak to je dost zajímavý tohle. Osobně jsem na to nikdy nehrál, ale strašně se mi to líbí, na druhou stranu pokud bych tím měl přijít o zvuk jakej mám tak už to neni tak lákavý... Ale zkoušel jsem třeba rozdíl mezi strunama navlečenejma skrz tělo a jen do kobylky (víte jak maj ty vintage kobyly ty díry u šroubů na seřízení intonace kam se taky daj navlíknout struny) a žádnej razantní rozdíl jsem necítil ani neslyšel...hrálo pořád dobře 
Epiphone Firebird VII, Blade Delta Classic (Telecaster), Hughes and Kettner ATTAX 100, Wah-Volume Michalík a spousta kravinek k tomu!
Já jsem si to také myslel (vliv zalomení strun u tremola),ale pak jsem viděl test na CD Muzikusu ,kde M.Linhart testoval stádo telátek...A už si nemyslím,že je to vždy nutně tak 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- kocour
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Další Tele - homemade "Bamboocaster" - škoda, že ten tvůrce si nedal práci i s krkem, ale je to údajně jeho první samodělka a jako celek se mu povedla. A hraje parádně, ne?
http://www.youtube.com/watch?v=rMDfl2fWqC4
aoj kcr
http://www.youtube.com/watch?v=rMDfl2fWqC4
aoj kcr
Strato Collins / Tele H-Btn / Axis (MM copy) / Yamaha EZ AG midi / VOX Pathfinder 10 / E-piano Yamaha / TurboCAD 15 2D / www.yitars.de
Nádherný dřevo. 
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Není to bambus? Něco podobného už jsem viděl. 
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Že ještě nikoho nenapadlo udělat elektriku z Koa nebo Cocobola. Že by cena? Nebo technologický postup? Nevíte náhodou?