Řešení nešvarů starých akustik
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: Řešení nešvarů staré akustiky
Ty bys tahal na čundry nebo na chlastačky regulérní nástroj? S takovými špalky je náhodou sranda, a navíc opravený starý krám sice může hrát hůř než levný nový krám, ale není to nablýskaný anonym z fabriky ale něco, co si člověk doma pro svoje potěšení vypiplal pomalu z vraku.
Jestli to není jenom prázdný výkřik s nosem nahoru, a opravdu tě to zajímá, přečti si thread.shoooter píše:Panebože, na to chceš hrát ???
Proboha proč ??? Ty musíš ???
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Přečetl jsem si vlákno, a několik rozumných lidí ti radí pověsit to na zeď atd. Já bych na to tedy koukat nechtěl, ale budiž. Spíše bych koupil něco v bazaru.mtmccox píše:Jestli to není jenom prázdný výkřik s nosem nahoru, a opravdu tě to zajímá, přečti si thread.shoooter píše:Panebože, na to chceš hrát ???
Proboha proč ??? Ty musíš ???
Na tahání mám starého Furcha. Lak je orvaný, ale kytara musí být technicky v pořádku, tzn. seřízení, mechaniky, pražce atd.
Vzhledem k tomu, že z tohohle nemůže NIKDY být normální nástroj, je nesmysl do toho investovat čas i peníze.
Když to kytarář přepražcuje, jak píšeš, bude to stát cca 20x víc, než je reálná cena té kytary. Pokud teda na chvíli připustím, že by to někdo vůbec koupil, o čemž pochybuju.
Hrát na to stejně nepůjde, takže se toho moc nenaučíš a jen tě to otráví.
Ale je to tvůj čas, a tvoje peníze, tak dělej jak myslíš.
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Tak tohle už jsou argumenty, kterým rozumím, kdyby ses takhle prezentoval zpočátku, bral bych to stejně jako rady ostatních. Zatím jsem na vážkách.. je tu kupa protichůdných názorů, a já pořád nenašel vhodné kleště 
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Bohužel jsem nemohl potlačit to zděšenímtmccox píše:.... kdyby ses takhle prezentoval zpočátku ....
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
mtmccox: ja byt tebou, tak bych se do toho klidne pustil ... kdyz se vyhnes vetsim investicim, tak co muzes zkazit? ze to bude kus dreva na vyhozeni? je to ted neco jineho?
akorat bych teda predelal to uchyceni krku, jestli to funguje tak, jak popisujete (mam taky starou ruskou kytaru a je sesazena vicemene tradicne), z tohohle nic dobreho nekouka....
akorat bych teda predelal to uchyceni krku, jestli to funguje tak, jak popisujete (mam taky starou ruskou kytaru a je sesazena vicemene tradicne), z tohohle nic dobreho nekouka....
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Proč by z toho mělo koukat něco nedobrého? Všechny Vídeňky měly šroubové uchycení už v předminulém století a mnohé hrající vydržely dodnes, zrovna včera jsem na jednu moc hezkou hrál. Také mnohé "gibsonky" používané dodnes mají toto uchycení.
To, že něco neznám, nemusí nutně znamenat, že to neexistuje, či nefunguje.
To, že něco neznám, nemusí nutně znamenat, že to neexistuje, či nefunguje.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Krk je dole, zjišťuju, že už přede mnou to někdo vycpal pár kousky novin. 
Zatím tam dám na zkoušku spíš nějaký karton než překližku, ono to ladění nebylo až tak hrozné, a uvidím. Dohmat snad vyřeším přitáhnutím šroubu ale z toho, jak to bylo před rozděláním se mi zdálo, že by kobylkovému "proužku" neuškodilo být o kousek výše. Ale to by snad vyřešil nějaký plíšek ještě možná. Mechaniky nakonec fungujou lépe, než jsem čekal, nejvíc se zlobily při natahování, po naladění už drží (aby taky ne, když jsou hojně prorezlé
)
Zatím tam dám na zkoušku spíš nějaký karton než překližku, ono to ladění nebylo až tak hrozné, a uvidím. Dohmat snad vyřeším přitáhnutím šroubu ale z toho, jak to bylo před rozděláním se mi zdálo, že by kobylkovému "proužku" neuškodilo být o kousek výše. Ale to by snad vyřešil nějaký plíšek ještě možná. Mechaniky nakonec fungujou lépe, než jsem čekal, nejvíc se zlobily při natahování, po naladění už drží (aby taky ne, když jsou hojně prorezlé
vzdyt to rikam, ze z toho nic dobryho nekouka
(a hle, noviny
)
..ale Atkins ma pravdu, neznam to a z tech obrazku poznam pekny ho...
(a minule sem sliboval, ze uz nebudu kecat do veci, do kterejch nevidim... a uz je to tu zase. zaslouzim trest.)
..ale Atkins ma pravdu, neznam to a z tech obrazku poznam pekny ho...
(a minule sem sliboval, ze uz nebudu kecat do veci, do kterejch nevidim... a uz je to tu zase. zaslouzim trest.)
Za kobylku jsem zatím provizorně strčil kus měděného drátu (d=3mm) tím se mi zvětšíla menzura a i výška strun nad deskou, takže jsem mohl ještě víc přitáhnout krk a helemese, ladí fakt líp. Sice to není jako na elektrice, ale do parku/hospody zkousnutelné. Při hraní otevřených akordů už tam neslyším žádné parazity, což dřív bylo patrné (i když absolutní sluchař by mě poslal do háje i s tímhle
)
Jen ta měď je měkká, takže asi nevydrží dlouho.
Jen ta měď je měkká, takže asi nevydrží dlouho.
mimochodem ... stejne by to predelal
(ne, nic to nemeni na tom, ze do toho nevidim a v idealnim pripade bych mel spis mlcet, takze to klidne ignoruj...)
docela se mi libi system se srouby, kterym je pridelany krk u tehle kytary:
http://www.frets.com/fretspages/Museum/ ... aiser.html

a myslim, ze by se neco odvozeneho a jednoducheho dalo vymyslet i tomhle pripade. mozna by stacily sikovne pridat dva srouby, nejaky podlozky a matky, a problem s uhlem a menzurou by byl snaze resitelny....
docela se mi libi system se srouby, kterym je pridelany krk u tehle kytary:
http://www.frets.com/fretspages/Museum/ ... aiser.html

a myslim, ze by se neco odvozeneho a jednoducheho dalo vymyslet i tomhle pripade. mozna by stacily sikovne pridat dva srouby, nejaky podlozky a matky, a problem s uhlem a menzurou by byl snaze resitelny....
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No nevím, proč do krku vrtat další díru a cpát tam další šroub? Vždyť to perfektně funguje se šroubem jedním, viz. mnou zmiňované nástroje.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
to ano .. ja ale z toho, co pise cox nabyl spis dojmu, ze u tohohle kusu to moc nefunguje. vlastne uz viz nadpis, ten problem s delkou menzury, velka zavislost na tahu strun .. a kdyz jedna u taboraku/na lodi prdne, nedohraje....
jasne, ze se to da asi resit vselijak lip ... ja rozhodne nechci nijak prosazovat, co pisu. jen jsem napsal, co me napadlo. mozna to vubec neni spravne, ale co uz ted s tim...
jasne, ze se to da asi resit vselijak lip ... ja rozhodne nechci nijak prosazovat, co pisu. jen jsem napsal, co me napadlo. mozna to vubec neni spravne, ale co uz ted s tim...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Paris: Opět porovnáváš s pružinama v tremolu, jenomže tady je vztah "jednozvratný", takže co? Takže v pohodě dohraje, bez ztráty květinky (pardon, ladění), tedy, pokud to umí...
Urva chlapi, nevařte z vody! Uvádíte v omyl začínající a nezkušené.
Urva chlapi, nevařte z vody! Uvádíte v omyl začínající a nezkušené.
-
woro90-1
Velká závislost na tahu strun? Co ti tam pruží? Šestka ocelový šroub namáhaný v tahu? Tvrdé dřevo namáhané v tlaku stejně jako u lepené patky? Samotná patka?Paris píše:to ano .. ja ale z toho, co pise cox nabyl spis dojmu, ze u tohohle kusu to moc nefunguje. vlastne uz viz nadpis, ten problem s delkou menzury, velka zavislost na tahu strun .. a kdyz jedna u taboraku/na lodi prdne, nedohraje....
ale ne, jen jsem hloupej
... prehodil sem si v hlave blbe logiku toho uchyceni, jak cox mluvil o tom utahovani ... (ono je to tak snadne rict si, ze kdyz jde sroub proti tahu strun (zaklani krk, struny naopak), tak se neco stane, kdyz struny povolej...)
Ahoj, mám podobnej problém. Za 100 jsem koupil starou španělku Cremona Luby. Akorát mist předemnou na ní dal kovový struny, takže se prohnul krk, odlomila se ta stojna krku, a odlepila kobylka. S kobylkou snad takovej problém nebude, ale nevim pořádně co s tím krkem, pro začátek jsem sundal struny, ale nevim jak ten krk narovnat a jak přilepit tu stojnu k tělu. Poradíte?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Za lidový peníz neopravitelné. V tomto případě nemá moc smyslu se s tím kadit.
Pokud jsi ovšem zručný, tak seříznout a nově sesadit ale je to piplačka s nejistým zavěrem v souvislosti se skutečným stavem krku.
Pokud jsi ovšem zručný, tak seříznout a nově sesadit ale je to piplačka s nejistým zavěrem v souvislosti se skutečným stavem krku.
-
woro90-1
Pokud si chceš hrát, rozlep to, včetně odlepení hmatníku od krku, do krku vlož stavitelnou výztuhu a dej to dohromady tak, aby to všechno sedělo. Pokud si hrát nechceš, pověs si ji na zeď.
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Já taky lepil něco podobného, ale jen že jsem to trošku rozklížil, zakydal herkulesem a dal do svěráku aby to uschlo. Krk byl stejně ohlý.Dej to na zeď a máš skvělou dekoraci za pouhých 100 korun. A to se vyplatí!