POD HD
Pravidla fóra
Re: POD HD
Zdar všem!
Mám dotaz na majtelele HD500... Hraju v zábavovce a mám doposud BOSS GT-8 a tam je relativně jednoduché a rychlé přepínání mezi "users patchy". Uvažuju o HD500 ale málokde je skladem...Jak je tam řešeno přepínání? U GT-8 jsou např. banky po čtyřech a zvuk se aplikuje sešlápnutím sw.1-4 dané banky. Navíc je tam sw. pro přepínání kanálu A/B. Dík za info.
Petr
Mám dotaz na majtelele HD500... Hraju v zábavovce a mám doposud BOSS GT-8 a tam je relativně jednoduché a rychlé přepínání mezi "users patchy". Uvažuju o HD500 ale málokde je skladem...Jak je tam řešeno přepínání? U GT-8 jsou např. banky po čtyřech a zvuk se aplikuje sešlápnutím sw.1-4 dané banky. Navíc je tam sw. pro přepínání kanálu A/B. Dík za info.
Petr
FENDER - Koa Stratocaster®
Seymour Duncan® APS-1N, APS-1RWRP, APS-1B
Variax 300
BOSS GT-100, BOSS GT-8, BOSS DS-1 a Ibanez Flanger FL9 (oba orig. JAPAN!
), ZOOM 505II
Variax 300
Přepínání zvuků je stejné dva přepínače pro banky, 4 přepínače pro zvuky v rámci banky. Přepínač kanálů komba nebo hlavy u POD HD není.KaPe píše:Zdar všem!
Petr
Zdar!
Tak jsem neodolal a pořídil HD500. Včera konečně narychlo (a v tom bude možná můj problém) rozbalil, zapojil do sluchátek a čekal zázrak. Myslel jsem, že po GT-8 padnu na p***l, ale nějak se nestalo. Prolistoval jsem presety a nenašel snad ani jeden kloudný zvuk, který bych mohl zpočátku rozvíjet ale našel jsem jen plno nepoužitelných pazvuků. Asi hloupá prosba, ale poradí někdo kde začít?
Dík, Petr
Tak jsem neodolal a pořídil HD500. Včera konečně narychlo (a v tom bude možná můj problém) rozbalil, zapojil do sluchátek a čekal zázrak. Myslel jsem, že po GT-8 padnu na p***l, ale nějak se nestalo. Prolistoval jsem presety a nenašel snad ani jeden kloudný zvuk, který bych mohl zpočátku rozvíjet ale našel jsem jen plno nepoužitelných pazvuků. Asi hloupá prosba, ale poradí někdo kde začít?
Dík, Petr
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
-
Jimm.ik
- last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
- Kontaktovat uživatele:
Presety jsou celkem nepoužitelné, zkus si nastavit svoje presety, nebo si stáhni uživatelské presety http://line6.com/customtone/browse/podhd500/
Myslel jsem, že tam bude přibalený nějaký SW. Jde to přes Line 6 Monkey co je free ke stažení?Jimm.ik píše:Presety jsou celkem nepoužitelné, zkus si nastavit svoje presety, nebo si stáhni uživatelské presety http://line6.com/customtone/browse/podhd500/
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
-
Jimm.ik
- last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak u HD500 ale u 300 je monkey na aktualizace a na nastavení je Pod HD300 edit (předpokládám že tedy bude Pod HD500 edit)
Zdar všem muzikantům...
Mé rozporuplné pocity s HD500 stále trvají. Simulace zesilovačů a tedy celkově zkreslený zvuk je rozhodně lepší a přirozenější, než u GT-8. Ale i u BOSSe je pár slušných simulací. Modulační efekty mi ale připadají chudší. Co mi vyloženě překáží je jakési automatické wah u Slow Gear, tedy postupného zesilování tónu - leda, že bych něco nepochopil
U nejakého Pitch efektu jesm musel kroutit potákem, aby se "zvednul" z nuly....
Možná se pustím do update firmware, možná jej ale i vrátím 
Petr
Mé rozporuplné pocity s HD500 stále trvají. Simulace zesilovačů a tedy celkově zkreslený zvuk je rozhodně lepší a přirozenější, než u GT-8. Ale i u BOSSe je pár slušných simulací. Modulační efekty mi ale připadají chudší. Co mi vyloženě překáží je jakési automatické wah u Slow Gear, tedy postupného zesilování tónu - leda, že bych něco nepochopil
Petr
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
V prvé řadě je potřeba provést update.Já jsem měl také zprvu rozporuplné pocity ale jsem rád že jsem si jej nechal.V novém update line6 zpřístupnili detailnější nastavení koncového stupně což má podle mého zásadní vliv na pocit ze hry a zvuk.Já jsem s efekty spokojen právě pitch shiftery mi znějí velice přirozeně po update se vylepšil i zvuk wah pedálů.Je potřeba celé zařízení dobře nastavit aby třeba volume pedálem se neměnili ještě jiné parametry atd.Jinak poslech do sluchátek podle mého není k hodnocení vhodný.Chce to pusti do kvalitního PA.Nebo aktivních monitorů tam se projeví i tlak který efekt dokáže vytvořit prostě to více "osolit"(já používám KV2 Audio EX6).I do komba at už ve smyčce nebo pre se to chová dobře a to můj ketner je hodně vybíravý,chce to jen zvolit správnou konfiguraci.Je potřeba si uvědomit proč vůbec takové zařízení člověk pořizuje a co má vlastně za ůkol.Jsou to simulace Lampových aparátů a pokud se podíváme na vlastnosti těch reálných předloh tak je to hodně o typech koncových lamp jinak dramatický vliv má výběr správné bedny a když vyměníme mikrofon tak se také nestačíme divit co se to stalo.Já po simulaci požaduji aby mi umožnila dosáhnout určitého typu zvuku který se mi líbí a zachování herních vlastností reálného ampu při nízké hlasitosti a snaadné přepravitelnosti.Proto je potřeba si vzít vzorek zvuku který se mi líbí a ten se snažit dosáhnout na tomto zařírení.Já mám v oblibě staré Marshallské zvuky tak jsem si na stránkách USA výrobce replic Marshallů METROAMP stáhnul dema a snažil se při zachování co nejpřesnější konfigurace dosáhnout podobného charakteru zvuku já jsem spokojen a s možností nastavování koncového stupně po posledním update je to zase o kus lepší hlavně v pocitu ze hry.Je potřeba se s tím více zžít popřípadě pošli preset se kterým máš problém.
Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
Dobře tedy, ještě to nebudu vzdávat
Jak jsem psal, hraju v zábavovce, takže cílem je dosáhnout vždy co nejpodobnější zvuk. Jak to máš teda se Slow Gear, prosím? U GT-8 jem měl krásně čistý náběh, jako když to uděláš na kytaře poťákem, ale tady se mění i barva tónu, jako bych použil mírně kvákadlo.
Petr
Petr
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
Potřebuju poradit pořád nevím, zda pořídit Line6 POD X3 Live nebo Line6 POD HD500? X3 má více aparátů, jaké jsou v nich zvukové rodíly? Co byste mi doporučili?
Myslím, že by mohlo pomoci tohle srovnání od člověka, který má zkušenosti s obojím. http://www.marshallmalinovsky.cz/news/s ... -a-hd-500/ Podle mě z toho vyplývá, že jich má možná X3 sice více ale HD500 je má zase všechny použitelnéfranta46 píše:Potřebuju poradit pořád nevím, zda pořídit Line6 POD X3 Live nebo Line6 POD HD500? X3 má více aparátů, jaké jsou v nich zvukové rodíly? Co byste mi doporučili?
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
Jde mi hlavně o to jestli je tam kvalitně v těch zvucích nějaký velký posun?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když tvrdí tohle, tak asi ano...Line6 píše:HD amp models contain up to 10 times more amplifier DNA than our previous modeling.
A teď vážně - HD jsou na tom kvantitavivně hůře, ale kvalitativně mi přijdou o něco lepší. Nedokázal bych to vyčíslit tak, jako páni s Line6, ale o něco lepší jsou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Než jsem koupil hd500 měl jsem doma i x3live,hodně jsem váhal s výměnou ale ted jsem tomu rád,HDčko se herně chová líp i efekty jsou daleko lepší po poslední aktualizaci kde lze nastavit chování a celkový podíl konce na zvuku,což se projevuje na herním pocitu.Z hlediska podpory do budoucna bych volil HD.Jinak mám problém vybrat i z těch 16 ampů.

Gibson Les paul standard 94´,Gibson Custom Shop 1958 Les Paul Plaintop Reissue VOS - Faded Tobacco,Sratocaster 1960 Dakota red ,Telecaster 1950 relic-Jurča guitars,Kemper profiler,Marshall JTM45,Marshall 2x12 2061X.
¨Tak ještě bych potřeboval jednu radu teď se rozhoduju mezi HD400 a HD500. Myslíte že bude HD400 stačit díval jsem se na porovnání a oba mají stejný počet zesilovačů a reproboxu, akorát HD400 má méně efektů a přepínačů. Je v tom ještě nějaký rozdíl, něco co by mi mohlo u HD400 chybět?
Hlavní rozdíl mezi 400 a 500 je v možnostech efektového řetězce.franta46 píše:¨Tak ještě bych potřeboval jednu radu teď se rozhoduju mezi HD400 a HD500. Myslíte že bude HD400 stačit díval jsem se na porovnání a oba mají stejný počet zesilovačů a reproboxu, akorát HD400 má méně efektů a přepínačů. Je v tom ještě nějaký rozdíl, něco co by mi mohlo u HD400 chybět?
400 má pevné pořadí zesilovače a efektů - GATE, VOL, WAH, FX1, FX LOOP, FX2, FX3, REVERB, Zesilovač. Kromě GATE a WAH lze nastavit jejich pozici před nebo za zesilovačem. Dále pro FX1 až FX3 jsou přiřazeny efekty pro každý FX a nelze je kombinovat, Takže například na FX1 lze vybrat Overdrive nebo Kompresor, to znamená ve zvuku nelze mít současně Overdrive a Kompresor.
500 má možnosti libovolného uspořádání pořadí efektů a zesilovače, možnost paralelního řetězce, možnost zapojení více než jen 3 efektů, možnost použít paralelně dva zesilovače.
Doporučuji stáhnout editační software z http://line6.com/software/ pro 400 a 500 a vyzkoušet si možnosti efektového řetězce.
Dále 400 neumožňuje nastavit modifikaci efektu během hry pedálem. Například změna zkreslení zesilovače během hry pomocí pedálu.
Řeknu to ještě jinak. Pokud jsi začátečník a nevíš o efektech nic nebo málo, kup si 400, pokud máš krabiček dost a chceš si práci s nimi zjednodušit, kup si 500.
Na http://www.marshallmalinovsky.cz/news/j ... 400-a-500/ jsou náhledy editorů 400 a 500.
Zdar všem!
Ještě pořád (a asi dlouho ještě budu
) se svou HD500 zápasím, ale začínám ji přicházet na chuť
Chtěl bych se zeptat, jestli jde nastavit něco takového, abych třeba při použití řekněme WAH nebo PITCH přes manuální pedál najednou potřebuji zesílit, tzn. hraji nějakou vyhrávku ale během hraní zjistím, že vych se potřoboval zesílit. Tzn. nějak něco někde přepnout, zesílit, zafixovat a nazpět přepnout na WAH/PITCH a pokračovat? A druhý dotaz... Při kroucení korekcemi se mi zdá, že nijak výrazně nereagují. Přidávání výšek nebo basů mi přijde poměrně nevýrazné. Je to jen tím, že to zkouším přes odposlech ale v PA je změna slyšet výrazněji?
Děkuji za odpověď. Petr
Ještě pořád (a asi dlouho ještě budu
Děkuji za odpověď. Petr
Variax 300
), ZOOM 505II
Variax 300
Mě se vždy vyplatilo kupovat nejvyšší verze.
Jednorázové zesílení, když je pedál obsazený, řeším pomocí zapnutí kompresoru například "Vetta Juice", jinak to řeší dva pedály. Výraznější změny korekcí lze dosáhnout zapojením ekvalizéru.KaPe píše:Zdar všem!
Ještě pořád (a asi dlouho ještě budu) se svou HD500 zápasím, ale začínám ji přicházet na chuť
Chtěl bych se zeptat, jestli jde nastavit něco takového, abych třeba při použití řekněme WAH nebo PITCH přes manuální pedál najednou potřebuji zesílit, tzn. hraji nějakou vyhrávku ale během hraní zjistím, že vych se potřoboval zesílit. Tzn. nějak něco někde přepnout, zesílit, zafixovat a nazpět přepnout na WAH/PITCH a pokračovat? A druhý dotaz... Při kroucení korekcemi se mi zdá, že nijak výrazně nereagují. Přidávání výšek nebo basů mi přijde poměrně nevýrazné. Je to jen tím, že to zkouším přes odposlech ale v PA je změna slyšet výrazněji?
Děkuji za odpověď. Petr