Dostalo se mi možnosti opatřit si Ibanezku JS100 Bk. Nějakej ten pátek je hraná. Řekl bych tak +- 15 let. Mám teď tu nejnižší kytaru Fokus a rád bych věděl, jestli se mám o tu Ibanezku vážně zajímat. Cena je možná kolem 7-8 tisíc. Začínám teprve hrát a tu Fokusku jsem měl opravdu jen abych zjistil, jestli mě to bude bavit. Po 2 rocích vím, že mě to nepustí a tak koukám po něčem lepším. Budu vděčný za jakékoli rady a připomínky... pokud budou k tématu
Ibanez JS100 BK
Pravidla fóra
Ibanez JS100 BK
Zdravím vás, kytaroví nadšenci.
Dostalo se mi možnosti opatřit si Ibanezku JS100 Bk. Nějakej ten pátek je hraná. Řekl bych tak +- 15 let. Mám teď tu nejnižší kytaru Fokus a rád bych věděl, jestli se mám o tu Ibanezku vážně zajímat. Cena je možná kolem 7-8 tisíc. Začínám teprve hrát a tu Fokusku jsem měl opravdu jen abych zjistil, jestli mě to bude bavit. Po 2 rocích vím, že mě to nepustí a tak koukám po něčem lepším. Budu vděčný za jakékoli rady a připomínky... pokud budou k tématu
...
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ibanez JS100 BK
Za 7-8 je to dobrý kauf. Vyměnil bych snímače, zablokoval tremolo a hrál. Taky jsem ji jednu dobu chtěl a už jsem ji skoro i měl, ale naštěstí s toho sešlo a dostal jsem se k mojí RG, která je o třídu lepší. Zeptej se uživatele latam, ten ji má.
-
woro90-1
Tremolo bych nechal žít, Edge III na mě při pár setkáních působilo jako sympatický kus kovu - pokud není nějak viditelně ochozené, mělo by stačit ho normálně seřídit. Nebo mu tam pro začátek, na naučení bez páky, švihnul kus klacku zepředu, na jednozvrat.
Tremolo je zablokované klackem "zezadu", takže bych to tam určitě nechal... Než se dostanu jako začátečník k vibra páce nějakej rok to eště potrvá.
Každopádně díky za rady. Kytara se mi líbíla a až na pár oděrek v laku je to pěknej nástroj. Btw. Dá se nějak šetrně opravit poškozenej lak na kytaře? Myslím tím, když je to třeba až na dřevo. Šrám to není velkej. Tak cca 1cm průměr. Nebo to nemám řešit?