Tremolo

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Tremolo

Příspěvek od cd_jojn »

Možná blbej dotaz... vím k čemu slouží tremolo ale netuším jakej je rozdíl v těch mechanikách mohl by mi to někdo objasnit? Jakej je rozdíl mezi jednozvratným a dvouzvratným tremolem? Díky
Ibanez GAX 30 + CRATE GT65
Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

jednozvratný může pouze na jednu stranu - jenom "podlaďuje"
dvouzvratný může na obě - "podladí i nadladí"
třízvratný - že ti vylítne kobylka nahorů z kytary do oka :lol: :D :lol: :D
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rasta_blasta »

:lol: :lol:
2zuvratný (a možná i ty trojzvratný jak kdy) mívaj zámky na nultým pražci, aby se při vytahování strun nenamáhali mechaniky.... Dvojzvratný se taky tíž ůladí, protože tím že přitáhneš/povolíš strunu se ti pohne kobylka a ovlivní to i ostatní struny.. blbě se ladí i oktávy... Je ještě se dvouzvratnýhu říká floyd rose - FR

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI
impact

Příspěvek od impact »

Floyd Rose je název jednoho velmi populárního dvouzvratnýho tremola, je to jen značka. Dvouzvratný tremolo nemusí být nutně jen FR, je jich víc druhů.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

rasta_blasta píše::lol: :lol:
Je ještě se dvouzvratnýhu říká floyd rose - FR

Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

Díky... tak nějak sem si to myslel.. ale původně sem si myslel že to jednozvratný tremolo jen vytahuje struny (nadlazuje) a ne podlazuje... No myslím ale že si to pořizovat fakt nebudu... když s tím máte problémy vy... co bych potom dělal chudák já :lol: :lol:
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

cd_jojn píše:Díky... tak nějak sem si to myslel.. ale původně sem si myslel že to jednozvratný tremolo jen vytahuje struny (nadlazuje) a ne podlazuje... No myslím ale že si to pořizovat fakt nebudu... když s tím máte problémy vy... co bych potom dělal chudák já :lol: :lol:
jakej je rozdíl my/ty??? já mám jednozvratný a pužívám ho. Většinou tam ale nemám páku rotože když poskakuju tak mi vadí jak lítá....

cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

rasta_blasta píše:
cd_jojn píše:Díky... tak nějak sem si to myslel.. ale původně sem si myslel že to jednozvratný tremolo jen vytahuje struny (nadlazuje) a ne podlazuje... No myslím ale že si to pořizovat fakt nebudu... když s tím máte problémy vy... co bych potom dělal chudák já :lol: :lol:
jakej je rozdíl my/ty??? já mám jednozvratný a pužívám ho. Většinou tam ale nemám páku rotože když poskakuju tak mi vadí jak lítá....
Rozdíl je že já jsem kytarovej břídil... :lol:
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

nevěřím

cd_jojn
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cd_jojn »

rasta_blasta píše:nevěřím
Nevěříte? Věřte :lol: :lol:
impact

Příspěvek od impact »

Není to tak hrozný. Moje první kytara měla jednozvratný tremolo a problémy s ním nebyly (je potřeba dodržet pár nepříliš složitých zásad při ladění, ale jinak pohoda). Moje druhá a současná kytara už má dvouzvratný tremolo a neměnil bych. Ladění je v pohodě, opět je potřeba dodržovat pár věcí (při výměně strun měnit po jedné a vždy hned novou strunu naladit, zapákovat, aby se správně natáhla, pokud se sundávají všechny struny, tak napřed tremolo zablokovat, aby pak následné ladění netrvalo hodinu apod.)

A nakonec, pokud tě tremolo bude hodně štvát, vždycky ho můžeš bez potíží zablokovat.
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.

Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

k nějakej kytarám to hold patří...no ale levný kobylky sou zase spíš starost na víc..

Peťan V.

Příspěvek od Peťan V. »

rasta_blasta píše:k nějakej kytarám to hold patří...no ale levný kobylky sou zase spíš starost na víc..
Tak já měl Fokusa JCK-1 a žádnej problém jsem s ním neměl .... asi je to hodně o rukách 8) tím myslím jak hraní tak i ladění
Naposledy upravil(a) Peťan V. dne 18.07.2007 20:22, celkem upraveno 1 x.
¤ Vlček EXP ¤ Vlček Setius ¤ Vlček Duvell ¤ ESP Eclipse II ¤ ESP M-II ¤ Gibson Studio 2018 ¤ LTD MH-1001NT ¤ Jolana Diamant I ¤ Cort A4 Plus FMMH ¤ Harley Benton MB-4 ¤ Line6 Helix LT ¤ Dunlop Cry Baby DB01 ¤ Line6 Relay ¤
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Upřímně...kdybych nepotřeboval přelaďovat, tak hned jedu po kytaře s floydem :?
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
rasta_blasta
Kontaktovat uživatele:

Peťan V. píše:
rasta_blasta píše:k nějakej kytarám to hold patří...no ale levný kobylky sou zase spíš starost na víc..
Tak já měl Fokusa JCK-1 a žádnej problém jsem s ním neměl .... asi je to hodně o rukách 8) tím myslím jak hraní tak i ladění
já ještě nikdy ani na kytaru s dvouzvratným tremolem nehrál. V obchodě o mívaj nepřesně naladěný a mě se nechce s tím s**t, stačí že jim tam dolaďuju kytary s pevnou kobylkou... Jinak nikoho s FR krom svýho učitela na kejtru neznám (ale ten má onu kytaru rozdělanou a něco s ní čachří)

Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Hele a tadle http://eshop.kytary.cz/qtx-kytarova-sad ... 01:0:0:1:0 kytara ma tremolo nebo neco jinyho mam v tom ztm hokej samotnou sem ji nemohl najit ale mam s podobnou kobylkou....
majkie

Příspěvek od majkie »

Y06hurt píše:Hele a tadle http://eshop.kytary.cz/qtx-kytarova-sad ... 01:0:0:1:0 kytara ma tremolo nebo neco jinyho mam v tom ztm hokej samotnou sem ji nemohl najit ale mam s podobnou kobylkou....
myslim ze to nema smysl resit, tohle neni kytara, to je kus preklizky :)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
Y06hurt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Y06hurt »

Tak to jako vypada tak, ale celkem nechapu ze je celkem schopna.... Setkal sem se i s jinyma jejima kamaradama od Behringeru atd. A ten qtx co mam je nejaka haluz....ztm sem s nim spokojenej,ale uz zamyslim inou....
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Stejně jako všechny straty má jednozvratný tremolo...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

Nero píše:Stejně jako všechny straty má jednozvratný tremolo...
kde si přišel k tomu že maj všechny straty jednozvratný tremolo ?
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“