Can guitar
-
woro90-1
Re: Can guitar
Obávám se, že to bude příliš tlustý plech - tenhle plech na konve by byl tak na basu. [OT] Co to tam vaříš? Dvoumetrový elektrovětroň? Škoda že jsi z Moravy, jam na svahu po vybití baterek by byl mazec jaxviňa. A viděl bys nezničitelnost mého metrového Styluse
Mimochodem ten váhon výškovky zdá se mi poněkud nešťastným, lepší bys to podle mě měl s výškovkou přesahující zadní čelo trupu a táhlem vystupujícím zespodu z toho zadního čela, náhon zespodu - rány by vykryl spodek trupu, u dlohé páky by stačilo přidělat malou ostruhu. Ale každý má svůj způsob, jak to dělat
[/OT]
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Tak to je eště lepší,¨basu chci takyworo90-1 píše:Obávám se, že to bude příliš tlustý plech - tenhle plech na konve by byl tak na basu. [OT] Co to tam vaříš? Dvoumetrový elektrovětroň? Škoda že jsi z Moravy, jam na svahu po vybití baterek by byl mazec jaxviňa. A viděl bys nezničitelnost mého metrového StyluseMimochodem ten váhon výškovky zdá se mi poněkud nešťastným, lepší bys to podle mě měl s výškovkou přesahující zadní čelo trupu a táhlem vystupujícím zespodu z toho zadního čela, náhon zespodu - rány by vykryl spodek trupu, u dlohé páky by stačilo přidělat malou ostruhu. Ale každý má svůj způsob, jak to dělat
[/OT]
Co se týče toho modelu...
To stavěl z velké většiny taťka za dob svých studií na nějaké letecké výšce v práglu. Spoustu let ležel na půdě,bo nebyl ani čas,ani peníze,ale teď jsme se k temu vrátili,koupili jsme rádio,nic extra a žádná mikrovlnka,ale na to naše polítání to stačí. Tento větro'n je původně bezmotorový, dřív se ještě tahaly na špagátech do komína-já na něj přidělal pylon,abych aspoň využil ty tři 1,5ccm detoňáčky,co máme ještě z Ruska ( fungují výborně,akorát palivo se musí míchat detonační ). A ten motor je jenom na vytáhnutí naavrch,zatím nemáme mašinu dostatečně silnou,která by to 2 a půl metrové hovado utáhla. Jinak i tady se dá bezvadně svahovat,akorát to není u baráku,no.Ale není problém drapnout auto a zajet si 20-40 km někam,kde svahují i rogalisti a padáčkáři. Moc živý nebude,je to cvičný termický větroň,navíc jenom 3 kanál
Na nějaké vyblbnutí a základní akrobacii mám metrového alberta,kterého jsem sám stavěl ze stavebnice v rozsypu.Ten už bude na 2,5 žhavík,chybí prakticky už jen osadit a potáhnout,ale brzdí mě prachy,čas,rozestavěný zesík,a pod. Jinak bych rád přes prázdniny spáchal Airacobru, možná i Citabrii nebo Pipera. A za měsíc chceme kupovat K-2,je to skoro metrový dvojplošník na divočejší akrobacii a přestože je to z EPP,má prostorový trup i profily...je samozřejmě na elekromotor a hodil by se nám na polítání z terasy na zahradama sousedů
EDIT:nevím,jak jsi to podle fotky pochopil ty a jak jsem tvoji reakci pobral já
-
woro90-1
To s tou basou jsem myslel tak, že je to moc tlusté na to, aby to kytarové struny nějak smysluplně rozhýbaly. Basa by s tím asi zněla poněkud plechově
Už to vidím, jsem vůl - zmátl mě ten výřez ve směrovce. Víc v SZ
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
No,to je ale škoda,holt ten kanystr byl dělaný,aby něco vydržel,když už to tu za komančů nešlo sehnatworo90-1 píše:To s tou basou jsem myslel tak, že je to moc tlusté na to, aby to kytarové struny nějak smysluplně rozhýbaly. Basa by s tím asi zněla poněkud plechově![]()
Ale škoda,škoda !! Kdyby se to povedlo,tak by z něho byl krásný nástroj
Co se týče našeho OT,tak máš recht,výřez je matoucí,ale ona už ta SOPka byla x-krát předěláváná ...
Přemýšlím o stavbě basy z kanystru. Ve finále by z toho vylezlo něco takového: http://www.youtube.com/watch?v=Za-Z94-d ... re=related překvapil mě i zvuk u tohoto videa. Jen s povrchovou úpravou bych si vyhrál, aby to opravdu vypadalo pěkně. Nevím, co mám od výsledného zvuku očekávat, nicméně chtěl bych, aby basa hrála akusticky dost nahlas nato, abych s ní mohl hrát venku (např. v hospodě, u táboráku) společně s kytarou. Snímač bych tam dal taky pro hraní s kapelou. Mám následující dotazy: udrží tělo kanystru tah strun? přemýšlím o vyztužení těla dvěma závitovými tyčemi, které by byly připevněny ke krku a na konci (za kobylkou) by za ně byly struny zavěšeny (kobylka by byla na těle jen položena a držela by na těle jen tahem strun, příp. bych ji přichytil šrouby, abych ji mohl posunout výš nebo níž). Domnívám se totiž, že díky tomu bude mít basa hlasitější akustický zvuk. Dále mě zajímá: je možno do krku navrtat 2 závitové tyče? nepraskne pak krk, nebo se nebude prohýbat? Chtěl bych to celé udělat tak, abych pokud možno nemusel zazadu do kanystru nic vrtat, jako je to např. tady: http://www.youtube.com/watch?v=HQXH8Ds6 ... re=related mohl bych přijít o akustický zvuk. Co se týče krku a ostatního hardware, nejraději bych vykuchal nějakou starou, již nehrající basu. Nevíte, kde se dá něco takového sehnat za pár korun? Předem dík za rady, pochlubím se fotkami až to stvořím.