Zbroušené činely

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Lívanec
Bandzone: bandzone.cz/hypnopingu

Zbroušené činely

Příspěvek od Lívanec »

Ahoj, chtěl bych se na něco zeptat. Už mam skoro všechny činely prasklé a zastřižené, jenomže když je pak upnu na stojan tak se neustále točí a sklápjejí se ke mě a mě to opravdu hrozně vadí, jelikož je potřebuji mít rovně. Nevíte někdo o nějaký "vychytávce" co by pomohla tuhle nepříjemnost eliminovat ?

A ještě jeden dotaz, mám možnost činely spravit tak že je zahřeju a prasklina prostě zmizí. Jenže to určitě změní vlastnosti toho kovu. Nevíte někdo jak moc to ovlivní zvuk činelu ?

Díky
pehve

Re: Zbroušené činely

Příspěvek od pehve »

zajdi do pneuservisu, nechej si ten šrot vycentrovat olovem a potom si nechej švajcem zaletovat ty praskliny :roll:
myslím že nejlepší vychytávka je kovošrot :!:
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Lívanec píše: A ještě jeden dotaz, mám možnost činely spravit tak že je zahřeju a prasklina prostě zmizí. Jenže to určitě změní vlastnosti toho kovu. Nevíte někdo jak moc to ovlivní zvuk činelu ?
Tak tohle by mě vážně zajímalo... Pár činelů už mám taky pěkně šrotových.. ALe svářet jsem je vážně nezkoušel :roll: Pak dej vědět, jak jsi dopadl
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Když už tedy budeš hrát na broušený činel a nevyhodíš ho, cesta jak docílit toho, aby se ti netočil, je jedině v upnutí. Musíš si se stojanem pohrát a vychytat polohu, ve které se ti netočí. A také ho více dotáhnout. Jasně, nebude to poloha, na kterou jsi zvyklý a také nebude činel "volně plandat", pokud to tak používáš. Ale to je jeden z řady kompromisů, který musíš strávit díky broušenému činelu. Nemyslím to nijak pejorativně, každý nemá na to, aby si hned běžel koupit nový. Jen je třeba počítat s jistými nepříjemnostmi.
Co se týče druhého dotazu: jenom pouhým zahřátím žádná prasklina nezmizí (u žádného kovu, možná tak u plastu..). Musel bys ještě zajít ke kováři, nebo to vytepat sám :D :roll: Do toho bych se ale vůbec nepouštěl. To už je menší zlo to broušení. Podstatné je ale podchytit prasklinu hned jak ji objevíš, aby byla co nejmenší a nenechávat to "na potom"...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Lívanec píše:Ahoj, chtěl bych se na něco zeptat. Už mam skoro všechny činely prasklé a zastřižené, jenomže když je pak upnu na stojan tak se neustále točí a sklápjejí se ke mě a mě to opravdu hrozně vadí, jelikož je potřebuji mít rovně. Nevíte někdo o nějaký "vychytávce" co by pomohla tuhle nepříjemnost eliminovat ?

A ještě jeden dotaz, mám možnost činely spravit tak že je zahřeju a prasklina prostě zmizí. Jenže to určitě změní vlastnosti toho kovu. Nevíte někdo jak moc to ovlivní zvuk činelu ?

Díky

Už samotný fakt, že používáš de fakto "mrtvé" činely je dle mě špatný. Činel když praskne, bohužel odešel a nemá smysl se tím zabývat víc. Nějaké stříhání, broušení, atd....t už je jako když člověka klepne, ale doktoři jej v komatu drží na přístrojích. Takový člověk není mrtvý, ale je opravdu živý???? :shock: Tedyprasklý činel je přesně tím člověkem v komatu někde na J.I.P. oddělení. jakékoliv zcelování, broušení i řezání už mu jeho původní zvuk nikdy nevrátí tedy to "ovlivní zvuk" zásadně a neřešila bych to.

To točení na stojanu..... když pominu fakt že tn činel už nejspíš dobř nehraje, včem to vadí?? proč to otáčení činelu řešíš?? Pod údery paliček se vlastně pootáčejí na stojanu všechny činely, tedy myslím hlavně nevyřízlé a nezbroušené! 8)

Proč se pootáčí ten zbroušený, to je jasné....vyři´d si to celé s učením o gravitaci pana Isaaca Newtona. Až začnou platit jinačí gravitační zákony, případně budš hrát ve stavu beztíže, bude po problému. :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

Jak se tu zmiňovalo nějaký to sváření nebo zahřívání kovu - to podle mě určitě nemá smysl... Ten kov činelu má od výroby nějaké pnutí a jakmile praskne, tak už to prostě postupně de do háje... Můžeš prasklinu navrtat, vyříznout to nebo to zkusit nějak svařit, ale jelikož už je narušený to pnutí kovu u činelu, tak si myslím, že to nemá smysl a že to prostě bude praskat dál... To sváření a tak sem ještě nezkoušel, tak s tim nemam takové zkušenosti, ale je logický, že to prostě už držet nebude a zvuk bude taky jinej a časem to zase praskne... Vyvrtání malé dirky na konec prasklinky nebo vyříznutí té části to s tou prasklou částí sice vyřeší, ale jen dočasně. Už to prostě držet nebude... Takže pokud máš možnost koupit si třeba i novej činel, šel bych radši do toho... Nedávno mi praskl crash, a tak sem vyvrtával, protože sem neměl teď skoro žádný přjmy. Ale dlouhodobě to prostě nemá smysl a jelikož mi dneska přišly prachy, tak je du prostě chytře investovat do novýho crashe ;) :)
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“