Nahrávání Alba v HD kvalitě
Pravidla fóra
Re: Nahrávání Alba v HD kvalitě
Každopádně pokud chcete nahrávku jen sami pro sebe,zkušebna recording to jistí,ale pokud s tím chcete ukázat světu svou tvorbu,neváhal bych po poloprofesionálním studiu,jen je mít na paměti,že chci-li mít nahrávku levně,musím mít také materiál dobře připraven,tzn.nebabrat se s nějakýma aranžema,o chybách nemluvě,přijít do studia a zmáknout nahrávku co nejdřív,protože největší práce je to pak dát dohromady při mixu a pokud půjdou bicí mimo,tak to jde samozřejme ručně vyrovnat,ale cena se tím pochopitelně zvedá
chce to mít jasnou představu o to,co chci natočit a nebát se rad zvukaře,ono totiž slyšet nahrávku přes monitory ve studiu není totéž co přes mp3 v mobilu bez headsetu
ale toť jen názor 
Zdravím tě chery, nemám sice tolik zkušeností jako ostatní tady, ale mám RP250.
Kytaru a basu přes to nahraješ výborně, stejně tak klávesy (pokud nešumí už jejich výstup, jako u nás...)
S mikrofonem na zpěv je ale problém, že potřebuješ před tu rp255 ještě předzesilovač - kup behringer mic100 nebo to vyřeš tak jako já dneska - studio-a-recording/mirne-zesileni-mikrofonu-t25397.html
S bicíma je to nejhorší, protože potřebuješ buď ideálně koupit zvukovku s více vstupama jak ti tady radili jiní a nebo neideálně nějaký mix, na kterém to smícháš a pak to proženeš tou rp255 do kompu. Samozřejmě by se to takhle dělat nemělo, protože nejde dodatečně upravit hlasitost každého bubnu zvlášť... U bicích je nejdůležitější akustika místnosti, protože ty tužkové kondenzátory berou všechny odrazy... Nejlepší akustika by měla být uprostřed prázdného rozlehlého pole - ještě jsem to sice nezkoušel ale jednou ty prodlužovačky natáhnu
Každopádně budou bicí velmi výrazně nejhorší článek nahrávky! Poslední nejlepší možnost je zajít do studia nahrát jenom bicí a k nim potom dodělat doma ostatní.
Místní fajnšmekři mě budou asi za tohle kamenovat, ale pokud to album nechceš prodávat po EU tak je to více než dostačující
Kytaru a basu přes to nahraješ výborně, stejně tak klávesy (pokud nešumí už jejich výstup, jako u nás...)
S mikrofonem na zpěv je ale problém, že potřebuješ před tu rp255 ještě předzesilovač - kup behringer mic100 nebo to vyřeš tak jako já dneska - studio-a-recording/mirne-zesileni-mikrofonu-t25397.html
S bicíma je to nejhorší, protože potřebuješ buď ideálně koupit zvukovku s více vstupama jak ti tady radili jiní a nebo neideálně nějaký mix, na kterém to smícháš a pak to proženeš tou rp255 do kompu. Samozřejmě by se to takhle dělat nemělo, protože nejde dodatečně upravit hlasitost každého bubnu zvlášť... U bicích je nejdůležitější akustika místnosti, protože ty tužkové kondenzátory berou všechny odrazy... Nejlepší akustika by měla být uprostřed prázdného rozlehlého pole - ještě jsem to sice nezkoušel ale jednou ty prodlužovačky natáhnu
Místní fajnšmekři mě budou asi za tohle kamenovat, ale pokud to album nechceš prodávat po EU tak je to více než dostačující
Měl bych, zřejmě trapný, amatérský dotaz: co znamená komprimovat bicí?Wohma píše: Slysel nekdo v posledni dobe rockovou nahravku, ve ktere nejsou komprimovany bici? To maximalne od nejakych retro vintage puristu. A i tam bych byl na pochybach.
+- pouzit na zvukovou stopu kompresor.