Fender mexiko.
Pravidla fóra
Re: Fender mexiko.
Twl to je jak kytara poskádaná z dřevěnejch dětskejch kostiček
na pohled to vypadá hrůzostrašně
budu doufat že věděj co dělaj xDDD
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
Docela mě při tom pohledu zamrazilo...
Neber život tak vážně, stejně z něj nevyvázneme živí.
- Regular John
Teď jsem měl doma American Standard Tele z roku 93 a tělo bylo z jednoho kusu, ze dvou to být nemohlo, protože dřevo mělo takovou kresbu, na které by šla skládačka poznat... Ledaže by to fakt byla nálepka, čemuž se mi nechce věřit... Ale popravdě, mně je celkem jedno, z kolika kusů je kytara slepena, vždy se řídím tím, jak hraje a jestli za to ty peníze stojí 
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tonda:
Takže to mám chápat tak, že i ty sunburst/natural atd. mexika jsou třeba z pěti kusů a navrchu je dýha?
Jestli jo tak se mi teda docela zhroutil svět a měním názor na Fender... 
Takže to mám chápat tak, že i ty sunburst/natural atd. mexika jsou třeba z pěti kusů a navrchu je dýha?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Jo, tak jak to je na těch fotkách z fabriky ..Smrťokvítek píše:Tonda:
Takže to mám chápat tak, že i ty sunburst/natural atd. mexika jsou třeba z pěti kusů a navrchu je dýha?Jestli jo tak se mi teda docela zhroutil svět a měním názor na Fender...
Já mám olšový mexický Sunburst tele Standard a to je dýha (s neznámým obsahem
co jsem o tom našel tak u těch olšovejch kytar to tak je - průhledný laky jsou dýha a zatmavený okraje jako ten burst, solid.laky (neprůhledný) jsou multikus bez dýhy,ta už není potřeba
jasan + průhledný lak - tam je asi vždycky skutečný jasan (bez dýhy), několik kusů ale hezky spasovaný leta
I´m wheels... movin´wheels
Není to jen u mexických Fenderů. Mám strata Japonce, a ten má tělo z 5 kusů. A je to poznat i přes tlustou vrstvu černého laku, když se koukám ze správného úhlu. Ale je to Squier Series (na hlavě je normální nápis Fender, a na špičce hlavy je místo nápisu ORIGINAL Contour Body nápis Squier Series). Dělaly se prý krátce někdy v letech 92-93 (můj je podle serial No. z roku 93), takže jich asi moc nebude (na webu jsem našel jediného). Šetřilo se u nich prý na hardware a lakování (krk má nelakován), dřevo prý mělo být stejné jako u standardní série (ale nevím, zda je to olše nebo lípa). Každopádně, nasucho tahle slepovaná kytara krásně resonuje, s dlouhým sustainem. Takže si z toho slepence hlavu nedělám.
Ja mam taky telecaster sunburst standard mexiko.Je fakt, ze neni poznat jedinej spoj.Coz by odpovidalo,ze vrsek je dyha.Po bocich je docela omlaceny a musim rict, ze vrstva laku je fakt hodne tlusta...Takze asi fakt zapouzdreny mexicky kosticky v silny vrstve lakuTonda píše:Jo, tak jak to je na těch fotkách z fabriky ..Smrťokvítek píše:Tonda:
Takže to mám chápat tak, že i ty sunburst/natural atd. mexika jsou třeba z pěti kusů a navrchu je dýha?Jestli jo tak se mi teda docela zhroutil svět a měním názor na Fender...
Já mám olšový mexický Sunburst tele Standard a to je dýha (s neznámým obsahem), a mexickýho 50s Classis Esquira a to je jasan, 3 kusy
co jsem o tom našel tak u těch olšovejch kytar to tak je - průhledný laky jsou dýha a zatmavený okraje jako ten burst, solid.laky (neprůhledný) jsou multikus bez dýhy,ta už není potřeba![]()
jasan + průhledný lak - tam je asi vždycky skutečný jasan (bez dýhy), několik kusů ale hezky spasovaný leta
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Já jsem s ním taky spokojenej, a když si na něj zahrál Marcel Flemr (zkoušel jsem jeho Victorku Deluxe, kterou tenkrát prodával), tak to vypadalo že mi s ním odejde
to už jsem v něm měl Nocaster snímače, ale hlavně ta kytara hrála dobře jako taková.
Nicméně výrobce holt tlačí náklady dolů jak to jde ..
to už jsem v něm měl Nocaster snímače, ale hlavně ta kytara hrála dobře jako taková.
Nicméně výrobce holt tlačí náklady dolů jak to jde ..
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je pravda, že když už zmiňujeme ty počty kusů dřeva, tak v audioteku teď visí John Mayer Signature ta limitovaná série The Black One a přes ten tenký černý lak jsem viděl, že je ze 3 kusů. A ta kytara stojí cca 55000 
Hmmmm....ja si pamatuju,ze kdysi nekdo posilal na forum fotky obrousenyho japan LP Burny a ten byl taky z nekolika kusu.Pritom zvukove jsou tyhle LP ze 70-tych a 80-tych let vyhlasene.
elektricke-kytary/pre-lawsuit-lp-co-ric ... 20997.html
elektricke-kytary/pre-lawsuit-lp-co-ric ... 20997.html
http://bandzone.cz/argonaut
No, vyhlášené ... ale v porovnání s čím ? Já myslím, že tohle se traduje ale nějaký skutečný podklad to mít nebude..nozaki píše:Pritom zvukove jsou tyhle LP ze 70-tych a 80-tych let vyhlasene.
edit:
teda pokud by se to srovnávalo s dnešní čínskou produkcí z překližek a lisovanejch pilin tak to pak jo
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Některé roky a některé série a některé konkrétní kytary mají snést porovnání s Gibson ekvivalentem ze stejných let, ale nedá se paušalizovat, že by byly stejné. Prostě kytara od kytary se liší, ale pár velice kvalitních nebo kusů se MIJ udělalo a proto došlo k takovému proslavení mezi běžnou kytarovou populací. Na YT je videí dost, některé i se snahou porovnávací.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Tak opravuju k tomu japonskýmu stratu, o němž jsem psal výše. Je ze 7 různě širokých kusů, vlastně by se dalo říct, že z 6, protože jeden z těch na kraji je tak 1 cm široký. A vůbec mě to nevytáčí. Hlavně, že je z jednoho kusu krk (tedy + palisandrový hmatník). Ale hlavně, že hraje!
Ještě reakce na ty překližky a piliny - možná před lety, dnes už je z fošny (resp. z latěk
) i ta nejlevnější produkce s cenou (za nový kus u obchodníka) od 2k. Pokud neuvažuju kytary, které jsou z překližky záměrně a přesto (nebo právě proto?) hrajou a rezonujou (některé modely Danelectro).
Ještě reakce na ty překližky a piliny - možná před lety, dnes už je z fošny (resp. z latěk
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych ale zdůrazňoval, že máš Squier já mam ze stejných let originál Fendera MIJ a myslím, že v nich budou velké rozdíly. Přece jen je stále squier jen levnější dceřinkou Fenderu.
Když se tu mluví o Fenderech bylo by nejlepší, kdyby měl každý v podpisu, jakého a odkud. Protože tu má spousta kytaristů v podpisu Fender, ale jestli to je MIA, MIM, MIJ, CIJ to už se nedozvíme.
Když se tu mluví o Fenderech bylo by nejlepší, kdyby měl každý v podpisu, jakého a odkud. Protože tu má spousta kytaristů v podpisu Fender, ale jestli to je MIA, MIM, MIJ, CIJ to už se nedozvíme.
"MOJO" kills modern music...
O tom, zda tyhle kytary Fender Squier Series jsou Fender nebo Squier se vedou diskuse. V téhle variantě (velké Fender logo, malé Squier Series) se začaly v letech 1982-83 dělat Squiery (dnes známé jako JV), pak už se to obrátilo (velké logo Squier). Tohle je kytara z roku 1993 (podle SN, které odpovídá MIJ Fenderům, ne Squierům). Fender Squier Series se dělaly pak (současně) i v Mexiku a Koreji. Údajně to byly ekonomičtější varianty standardních řad, tj. stejné dřevo, ale levnější HW a povrchová úprava. Pokud o tom máš víc informací, budu za ně rád, protože se o téhle sérii nedá nic najít. Existují jen zmínky o té mexické produkci, a asi 2 věty (o té ekonomičtější variantě Fenderů MIJ) jsem kdysi našel na nějakém webu, ale link už bohužel nemám. Na E-Bayi jsem před časem objevil stejnou MIJ kytaru z roku 1992 (teď už to bohužel asi nenajdu, je prodaná), jinak jsem našel jednu korejskou a jednu mexickou.
Ale rozdíly oproti Squieru tam rozhodně jsou. Např. kameny jsou z ohýbané tlakové oceli jako na standardních Fenderech (ale bez loga Fender), ne lité jako na Squierech. Kvalita zpracování (hrany pražců např.), hratelnost a zvuk (i s původními snímači, které neměly staggered poles) se se standardními Squiery z té doby (nemám na mysli současné CV nebo VM modely, které jsou docela dobré) nedá vůbec srovnávat.
No nic, jsem OT, chtěl jsem jen podotknout, že těla z více kusů se zřejmě dělaly i na japonských Fenderech.
Ale rozdíly oproti Squieru tam rozhodně jsou. Např. kameny jsou z ohýbané tlakové oceli jako na standardních Fenderech (ale bez loga Fender), ne lité jako na Squierech. Kvalita zpracování (hrany pražců např.), hratelnost a zvuk (i s původními snímači, které neměly staggered poles) se se standardními Squiery z té doby (nemám na mysli současné CV nebo VM modely, které jsou docela dobré) nedá vůbec srovnávat.
No nic, jsem OT, chtěl jsem jen podotknout, že těla z více kusů se zřejmě dělaly i na japonských Fenderech.
projel jsem si celou diskuzi a hned jsem musel zase zkusit něco málo od Fendera. A musím konstatovat, že mě zase padl do oka ten černý jaguár..
Asi budu za pitomce, ale mám dotaz: Highway série je low-end amerika? Nějak mi to vyplynulo z kontextu, a nikdy jsem se v tom kde vyrobili jakou kytaru nešťoural.
Zajímavý je, kolik lidí narazilo na dobrej kus mexika. Jak tak čtu, tak je to rozhodně drtivá většina! Je mi jasný, že nikdo nebude psát "ten Fender so jsem si koupil je krám, upadl tomu hmatník, tak jsem ho prohnal komínem ať si ho ještě ti zapráskaní mexičani užijou", ale i tak..
Asi budu za pitomce, ale mám dotaz: Highway série je low-end amerika? Nějak mi to vyplynulo z kontextu, a nikdy jsem se v tom kde vyrobili jakou kytaru nešťoural.
Zajímavý je, kolik lidí narazilo na dobrej kus mexika. Jak tak čtu, tak je to rozhodně drtivá většina! Je mi jasný, že nikdo nebude psát "ten Fender so jsem si koupil je krám, upadl tomu hmatník, tak jsem ho prohnal komínem ať si ho ještě ti zapráskaní mexičani užijou", ale i tak..
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
H1 je skutečně americký.
Jinak počet lidí, kteří narazili na nějaké dobré mexiko, vůbec nic neříká o tom, že krom jednoho nebo dvou dobrých mexičanů nenašli i tucet špatných
Jinak počet lidí, kteří narazili na nějaké dobré mexiko, vůbec nic neříká o tom, že krom jednoho nebo dvou dobrých mexičanů nenašli i tucet špatných
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nevíte náhodou kde mají u nás největší výběr MIM stratů?
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No v Brněnských kytarách mají věcí od Fenderu dost a docela se to tam i točí ale aby sis vybíral z víc kusů jednoho modelu, to se asi nedočkáš. Myslím, že už jsme to tady kdysi řešili.
U mě to Fender v posledních letech už naprosto prohrál. Nevadila by mi kytara z Číny, kdyby hrála a byla spolehlivá, ale na žádnou jsem ještě nenarazil. Nejlepší je, že bez srovnání bych jim už věřil, že to jinak nejde a dřevo dochází a pak vidím mé oblíbené Sandbergy ( bouhužel zvukově pro mě příiš moderní ) že při stejné ceně udržují stále stejný standard ( korpusy ze 2 kusů, kvalitní javor na krky, dobré snímače, polyuretan, spolehlivý HW ) a hele, ono to jde.............
A teď Fender koupil firmu Latin Percussion, tak abych honem koupil další sadu kong, než je 2x zdraží nebo začne vyrábět z drceného papíru
A teď Fender koupil firmu Latin Percussion, tak abych honem koupil další sadu kong, než je 2x zdraží nebo začne vyrábět z drceného papíru
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek