Elektricke housle (Reiter Alien)

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
Michael Stifler
Kontaktovat uživatele:

Elektricke housle (Reiter Alien)

Příspěvek od Michael Stifler »

Dobry den vsichni :), jsem naprostej lajk v tematu elektricke housle, a tak bych se chtel zeptat, co je k nim vsechno potreba, a jak funguje jejich napajeni, jestli baterie, potom nabijeni, a tak. Chtel bych si pro zacatek koupit housle se jmenem Reiter Alien (jak uz je v nazvu), ale nevim o nich vlastne nic, jenom to, co je napsano u nich v popisku, a to se mi zda malo, tak prosim jestli ma nekdo zkusenost s temito houslemi, tak at mi to i napise, dekuji moc :)
garmont
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektricke housle (Reiter Alien)

Příspěvek od garmont »

Poslal jsem Vám nějaké info mejlem...
Bastett

Příspěvek od Bastett »

Už jsem se na ně taky koukala, ale jako 15-cti leté holce mi je rodiče nejspíš nedopřejou... Navíc mi u nich chybí šnek. A taky bych si představovala něco robustnějšího. přeci jen tyhle minimalistické housle nemůžou mít na rameni dobrou stabilitu, nebo ano?
garmont
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garmont »

Držení - stabilita je stejná jako na klasickém nástroji. Na Alien pasuje standartní houslový pavouk (osvěčený je např. Kun nebo Wolf případně jejich kopie).
Podbradek je rovněž standartní Guarneri. Co je trochu možná nevýhoda, tak je větší hmotnost nástroje na které se podílí ladící mechaniky. Ale díky tomu, že jsou umístěny za kobylkou tak váha leží více "na rameni" a při hraní to není až tak znát.
Někomu může vadit absence lubu houslí o kterou se hráč opírá při přechodu do polohy, ale na přání lze udělat opěrku která lub nahradí...
Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“