Jak patří kobylka na Bach SG
Pravidla fóra
Jak patří kobylka na Bach SG
Zdravím. Vůbec si nejsem jistej, jak patří tom kobylka u SG od Bacha. Na jedný straně to má šroubky na seřízení oktáv, na druhý straně to má takový matičky. U basovejch strun jsou ty kameny seřízlý na jednu stranu, u ostatních na druhou. Já si nejsem vůbec jistej, jestli to patří těma šroubkama směrem k hlavě, nebo naopak dozadu. Dík za rady.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak patří kobylka na Bach SG
No, když se mrkneš třeba na stránky Gibsonu, tak zjistíš že to bývá tak i tak 
Dej si ji tak, jak se ti budou nejlíp štelovat oktávy, nebo jak se ti to víc líbí.... To seříznutí kamenů by mělo kompenzovat rozsah nastavení, tak aby ses dostal u tenkých strun co nejvíc k hlavě a u tlustých ke kobylce... Obrázků je na netu mraky.
Dej si ji tak, jak se ti budou nejlíp štelovat oktávy, nebo jak se ti to víc líbí.... To seříznutí kamenů by mělo kompenzovat rozsah nastavení, tak aby ses dostal u tenkých strun co nejvíc k hlavě a u tlustých ke kobylce... Obrázků je na netu mraky.
Obrázky jsem hledal. Máš pravdu, že je to všude jiný a přímo tohle SG jsem nikde nenašel, aby to bylo vidět. Mně při natahování strun prasklo háčko, tak jsem si říkal, že jsem to asi dal opačně, než to má být.
Mám také TOM a šroubky jsem měl od začátku směrem k hlavě.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
Bummer píše:Mám také TOM a šroubky jsem měl od začátku směrem k hlavě.
Já taky tak a slouží to.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
ok, díky za odpovědi. Já to dvakrát přendával, páč jsem byl zmatenej a teď to mám šroubama na druhou stranu. Oktávy jsem naladil, zatím to funguje, tak už to předělávat nebudu.