add 1
zkušený neznamená,že má drahé nástroje,ale pouze to,že z těch levných prostě vyrostl.Promiň,ale kdybych se po 35 letech hraní měl v hudebninách vrhat na nástroje pro začátečníky za 2000,- s úžasem,tak by to bylo asi divné,ne?To přece není o nějakém machrování,prostě už jsem jinde na cestě a také jsem za to zaplatil v koloběhu kupování a prodávání a hledání.Vím,že nejsem na konci.Ale také vím,že už nejsem na začátku a hledám jinde,to je vše!
add2To teda je podle mě opravdu jedinná skutečná rada tady!Jestli má TEĎ 20t. a chce kytaru,která mu vydrží,tak ať buď počká až bude mít příští rok dalších 20 a nebo si půjčí a příští rok to splácí.Je to prostě lepší,než si jednu za 20 koupit teď a příští rok mít jiných 20 a stejně být nespokojen..Tuhle za rok prodá za 10 a za svých (pak už )30 si koupí nový kompromis.A kus,co teď letos koupí za 40 bude už stát 49 atd....Já vím,nezní to tak hezky jako pohádka,že zrovna on natrefí na zázrak za pakatel...
Při tomto postupu ušetří vlastně 19tisíc za 2 roky.TO mu radím!
(ceny jsou samozřejmě ilustrativní

)
Nero píše:grock píše: problém je v tom,že ti skutečně fundovaní a zkušení se nepohybují a neorientují v té kategorii levných kytar tak,jak Ty bys potřeboval a přál.
Moje rada:Zapomeň na obě a kup si kytaru o 2 třídy lepší než chceš!Věř,že za 5 let nebudeš litovat...
Ad 1) - Tací jsou skutečně fundovaní a zkušení? Doufám, že tu mezi řádky nečtu to, že zkušený a fundovaný je jen ten, kdo má drahý nástroj a ničemu jinému rozumět nemusí?
Ad 2) - Rada k nezaplacení - opravdu. Dotyčný je třeba rád, že dá dohromady těch 15 - 20 tisíc a ty mu řekneš, že to je kytara na nic a že si má koupit nástroj za 30 nebo 50. To je vskutku fundovaná rada!
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.