Ztiseni akustickeho piana - Quiettime

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Pet

Ztiseni akustickeho piana - Quiettime

Příspěvek od Pet »

Zdravim,
Neznate nejaky zpusob jak ztisit akusticke piano pro cviceni v panelaku? Jedna firma nam nabidla tuhletu instalaci :
http://www.pianodisc.com/products/details.aspx?id=42381

Mate s tim nejake zkusenosti? Je to ztiseni opravdu tak absolutni? Nemeni se odezva a mechanika klaves?
Kdyby nekdo znal nejake elegantni reseni snizeni hlasitosti (aspon tak na uroven hlasiteji pustene televize :) ) moc by mi pomohl . Popripade radu jak to resite, dik ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Ztiseni akustickeho piana - Quiettime

Příspěvek od Nero »

Vzhledem k tomu, že to funguje tak, že se do piana zabuduje něco, co zabrání kontaktu kladívek a strun, tak to jistě funkční bude. Otázkou jest, jestli je tahle operace vratná, případně jestli se dá přepínat mezi tím, že se bude hrát "akusticky" a kdy "elektricky".

A pak by mě zajímala cena - jestli pak není výhodnější si na tiché cvičení koupit nějaké digitální piano a to standardní takhle nemršit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Pet

Příspěvek od Pet »

Diky,
Mel jsem uz objednane digitalni (ydp 161) coz nam ucitelka z LSU zatrhla :) a mam doma akusticke (ceske, spatne ..ale hraje).To piano neni zadny skvost i kdyby se tim melo znicit a pred tim par let slouzit k vyuce v panelaku, to by problem myslim nebyl.

A po par letech pry to digitalni uz tak nevadi - jen ten zaklad, ze by pry mel byt akusticky ? (a ty argumenty se mi zdali vcelku logicke)
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Důvod, proč je učitelka proti digitálům, je v tom, že správný úhoz na kladívkové mechanice se bez kladívek nenaučíš. Klávesy volně visící jen na pružinách jsou co do úhozu podstatně jiné. Jenže pokud jsem četl správně, YDP 161 má kladívkovou mechaniku. Ví o tom učitelka? Jinak zatlumit struny a připojit triggery na nějakém polorozpadlém petrofu by mohlo být ideální řešení. Pokud jsem to správně pochopil, ničemu to nepřekáží, má to optické snímání a dopadovou lištu která se snadno zasune před struny nebo vysune pryč. Ale předpokládám že to bude ukrutně drahé.
Pet

Příspěvek od Pet »

Opravdu moc diky, cenu se dozvim (asi je duvod proc mi ji hned nerekli :) ). Mne by se libilo tak max 3/4 ceny toho ariuse 161. (I kdyz pokud by to fungovalo, tak by bylo s pianem vystarano na x let...hm)

Jeste teda dodam, ze v LSU presne to piano (Y161) maji a prave na nem mi vysvetlovala proc je akusticke aspon do zacatku vhodnejsi...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

No ono právě těch typů kladívkových mechanik u DP je vícero a jsou tedy i rozdíly.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Ztišení pianina se ralizovalo a realizuje třetím, prostředním pedálem - zařízení se jmenuje moderátor a funguje na principu přiložení lišty s plstěným páskem na struny.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Koudelnik

Příspěvek od Koudelnik »

Atkins píše:Ztišení pianina se ralizovalo a realizuje třetím, prostředním pedálem - zařízení se jmenuje moderátor a funguje na principu přiložení lišty s plstěným páskem na struny.
A nebo to, zvláště na starších kusech bylo řešené pákou po levé straně klaviatury, která měla dvě polohy. Zvuk není tak nahlas jako bez té plsti, ale z vlastní zkušenosti vím, že na panelák to opravdu není :)
Yakuzza
last.fm: http://www.last.fm/user/Yakuzza
Bandzone: http://bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yakuzza »

Tak tak, v paneláku jsem zkoušel pedál i v kombinaci s tou páčkou, ale efekt nebyl nijak výrazný. (Je ale možné, že ta páčka nefungovala, nepoznal jsem tam skoro žádný rozdíl a dovnitř si nepamatuju, jestli jsem se díval...)
"I don't want to live on this planet anymore." - Hubert Farnsworth
"It's an imperfect world and we never get exactly what we want." - John Sheridan
"As you continue on your path, you will lose some friends and gain new ones. The process is painful, but often necessary. They will change and you will change... because life is change." - John Sheridan
Pet

Příspěvek od Pet »

Tak jen kdyby to nekoho zajimalo cena je 2300 eur. U nas tedy zvitezi varianta, 2 piana - jedno elektricke na dlouhy cviceni, blbnuti a hrani a akusticke (tak max. pul hodiny denne - to snad najemnici snesou.. ?) na pripravu do hudebky.
Diky moc vsem
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“