Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: Jaké struny používáte???
Ani nevíš jak rád bych taky měnil struny teprve až začnou hnít, u mě jim daleko dřív chcípne zvuk - od pražců se omačká omotávka a struna ztratí vyvážení a nehraje výšky, zvukově zdechne.
Tak to mě kupodivu zvukově i docela ty dva měsíce ty EB vydržej ale pak už je pravda to chce měnit. Daddario mi zvukově chcípli vždycky mnohem dřív
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
- ...EDGE...
Souhlas - ted mam EB a musim rict ze za ty prachy fakt asi bezkonkurencni, oproti prohnilym D'adarrio..
Já jsem taky už dávno zahnízdil u EB a to jsm dřív používal Cleartony, což mají být vylepšené elixiry...ernieho kulky jsou fakt supr. Ještě se mi tu válí jedny Dimebagovy DR tak jsem na ně zvědavej, ale teď jen tak měnit nebudu...
Ze značek už jsem vyzkoušel Daddario, DR, Rotosound, Dean Markley a Ernie Bally a můžu s čistym svědomim říct že s EB mám nejlepší zvuk. Jediný struny který se tomu ještě pro mě blížej jsou DR ale na mě maj už trochu moc ostrej zvuk. A hlavně na kytaře mám aktivní EMG a ty podle hodně kytaristů nejlíp zněj právě s EB strunama a já tomuhle názoru věřim protože zatim jsem nenašel struny který by mě přesvědčili o opaku (samozřejmě každej má trochu jiný měřítka pro struny a zvuk takže je to relativní a čistě moje zkušenost samozřejmě).
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Ja ted misto Elixiru zkusil D'Addario (nemohl jsem nikde sehnat "moje" Elixiry a bylo to tesne pred koncertem, takze jsem musel jednat rychle), schvalne jsem si to i nahral, D'Addaria hrajou rekl bych docela podobne, minimalne kdyz jsou novy. Na druhou stranu diky cene je lze dvakrat casteji menit
Zatim je mam 14 dni a furt hrajou v klidu, pokud vydrzi cca mesic, tak budu spokojen.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Skoro bych s tebou i souhlasil... Kdyby neexistovaly Arkaye, ty mohou EB konkurovat....EDGE... píše:Souhlas - ted mam EB a musim rict ze za ty prachy fakt asi bezkonkurencni, oproti prohnilym D'adarrio..
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Ja by som zase Daddaria tak nepodcenoval. Az na tu kratku zivotnost....EDGE... píše:Souhlas - ted mam EB a musim rict ze za ty prachy fakt asi bezkonkurencni, oproti prohnilym D'adarrio..
.: SoundClick :. .: YouTube :. .: BandZone :.
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
: PRS CE 24 (1997) : Fender Stratocaster USA (2011) : Vintage V-100 : Aria MAC-40 (2005) :
: Digidesign Eleven Rack : 2x Yamaha HS-50M : Sommer Cable & Neutrik plugs :
Zdar. máte někdo zkušenosti s těmato strunama??? http://kytary.cz/dunlop-zakk-wylde-icon ... /HN104698/
Krátku životnosť? To je podľa teba koľko. Ja som v životnosti veľké rozdiely nevidel. Akurát, že Ernieball majú dravejší charakter zvuku, ktorý sa po čase rovnako vytratí. Ak by pre teba ten charakter strún bol jedným z faktorov k prirodzenému skresľovaniu na lampe, tak ti nevydržia o nič dlhšie.Tubular píše:Ja by som zase Daddaria tak nepodcenoval. Az na tu kratku zivotnost....EDGE... píše:Souhlas - ted mam EB a musim rict ze za ty prachy fakt asi bezkonkurencni, oproti prohnilym D'adarrio....Prave preto som presiel na Ernie Bally.
Mal som iba normálne Dunlopy. Ten zvuk mi prišiel taký hutný, ťažký, ale zrozumiteľný. Skôr sa mi hodili na tvrdšie štýly. Neboli zlé, ale po 2 dňoch som ich sundalCtibi píše:Zdar. máte někdo zkušenosti s těmato strunama??? http://kytary.cz/dunlop-zakk-wylde-icon ... /HN104698/
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
VOX AC4 TV Head | SMRČKA FUZZ | CryBaby Classic | Monster Cables
Dean Markley .10 .13 .15 .26 .32 .38 | Joe Perry Boneyard Slide
mam je natazeny na les paulovi, akorat tu radu 10-60, z kytary se v tu chvili stal neuveritelnej zabijak...jak pise kolega, je to spis na tvrdsi stylyCtibi píše:Zdar. máte někdo zkušenosti s těmato strunama??? http://kytary.cz/dunlop-zakk-wylde-icon ... /HN104698/
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Struny na tvrdsi styly, tomu nejak nerozumim...
Muze mi prosim nekdo vysvetlit v cem spociva rozdil mezi strunami urcene na metal a mezi strunami urcene na jazz? 
Spíš bych řek struny na větší podladění (když vemu že Zakk Wylde hraje nejčastějc v drop C) kdy ta 60 struna moc neplandá a dá se do ní dobře opřít
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
no hraju ve standartu E takze si budu kupovat ty 10-46. ale spis by me zajimalo jakou mají výdrž v porovnaní s GHS boomers nebo EB na kterych jedu ted 
Určenie by som to nenazval. Ale každá značka a typ strún majú iný zvuk a preto niektoré struny niekomu vyhovujú a niektoré nie. Rovnako je to aj s gitarami. Sú gitary určené na metal, alebo jazz? Je to individuálna záležitosť komu sa čo páči a s čím hrá. Struny sa tiež dosť podieľajú na celkovom zvuku hudobníka.Amid píše:Struny na tvrdsi styly, tomu nejak nerozumim...Muze mi prosim nekdo vysvetlit v cem spociva rozdil mezi strunami urcene na metal a mezi strunami urcene na jazz?
To by potom mohla byť jedna značka gitár, jedna značka strún, jedna značka zosilovačov.
FENDER Classic 50s Stratocaster, Les Paul Standard
Struny na Epiphone Lucille.
Nechci zakládat nové téma, proto to píšu tady. Mám pořád na kytaře tovární struny a už to není ono.
Jaké struny by jste doporučili na kytaru Epiphone Lucille a proč ? Mají být hlazené nebo nehlazené ?
Někde jsem četl, že tam mají být 011. B.B. King prý používá 010. Pokouším se hrát blues a jazz.
Nechci zakládat nové téma, proto to píšu tady. Mám pořád na kytaře tovární struny a už to není ono.
Jaké struny by jste doporučili na kytaru Epiphone Lucille a proč ? Mají být hlazené nebo nehlazené ?
Někde jsem četl, že tam mají být 011. B.B. King prý používá 010. Pokouším se hrát blues a jazz.
- ...EDGE...
Prozatim na zacatek asi hleda nejake doporuceni, neco od ceho se odrazit. Na to na co hraje BB se vykasli, zkus podle me spis ty jedenactky, ty by mi na to co rikas sedely vic.woro90-1 píše:Eh, řekl bych že takové, na jaké se ti dobře hraje...
-
woro90-1
Nevím nevím, záleží na tom, na co hraje obvykle. Ale koukám že je to akustikář, tak klidně jedenáctky. Jen už u nich je hladké géčko strašně tlustý drát. Já jsem přešel na motané géčko, ale benduje se dost těžko.
Pokud jsou čerstvé, není důvod je měnit jen kvůli tomu, že je to Stagg. Pokud jsou ohrané, musí stejně pryč. Ale zajímalo by mě jaké jsou, krom toho že se za ně veřejně stydíš.Adys301 píše:ehm .. St**gmusim měnit !!!