Bicí do začátku..?

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
Kajda
Rádce

Re: Bicí do začátku..?

Příspěvek od Kajda »

BAZAR!
Mapex Orion, Paiste 2002, double Mapex Falcon
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

zzbar píše:Ale abychom se vrátili k tématu. Řekněme, že jste mladíci (mladice), právě začínáte a máte k dispozici 13000,-. Jaké bicí si koupíte (tak aby se na to dalo okamžitě hrát). Jedno jméno. Tak, z fleku. Ha? :D
jako píše KAJDA: vezmu prachy a prošmejdím bazary a inzeráty! nejdu po konkrétní značce, ale po ceně a to co vyhoví si okamžitě skouknu nejlíp s zkušenějším kamarádem!! :idea:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Nevím. Kdybych začínal, asi bych se (z neznalosti) bál bazaru.
Šel bych zřejmě do něčeho takového: http://www.audiotek.cz/product-23628-so ... dio1-black
A za zbytek nějakou sadu, např.:
http://kytary.cz/paiste-pa-015uset-201- ... /HN077895/
Chybějící stojan bych dokoupil, až by byly penízky :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
tom1993

Příspěvek od tom1993 »

Zdravim ,
Chtěl bych se Vás zeptat co by jste mi doporučil za sestavu tak okolo těch 10tisíc.
Vím že to zrovna není moc na to dát tak málo do bubnů ale chtěl bych už hrát a naučit se na to protože jsem bubny nikdy neměl a jsem úplnej začátečník.
Chtěl bych nějakou sestavu kterou bych mohl počase třeba rozprodávat a vyměnovat pomale za jinačí aby to už znělo líp.
Teda pokud by to mělo cenu kupovat uplně nový a pak rozprodávat po kusech ? aby to nebylo až moc nevýhodný?

Třeba něco takovýho: http://www.audiotek.cz/product-43528-pe ... -jet-black
Moc tomu nerozumím zatím ,ale že bych pak třeba časem něco povyměnoval.. Jen prostě abych měl bubny teď a naučil se aspoň nějakej ten základ.. :)
Koukám že ta sada je bez činelů. Kolik by tak k tomu mohli stát ty činely ?
stinm

Příspěvek od stinm »

tom1993 píše:Zdravim ,
Chtěl bych se Vás zeptat co by jste mi doporučil za sestavu tak okolo těch 10tisíc.
Vím že to zrovna není moc na to dát tak málo do bubnů ale chtěl bych už hrát a naučit se na to protože jsem bubny nikdy neměl a jsem úplnej začátečník.
Chtěl bych nějakou sestavu kterou bych mohl počase třeba rozprodávat a vyměnovat pomale za jinačí aby to už znělo líp.
Teda pokud by to mělo cenu kupovat uplně nový a pak rozprodávat po kusech ? aby to nebylo až moc nevýhodný?

Moc tomu nerozumím zatím ,ale že bych pak třeba časem něco povyměnoval.. Jen prostě abych měl bubny teď a naučil se aspoň nějakej ten základ.. :)
Být tebou tak se podívám na bazar. Většinou tam najdeš bicí o hodně výhodněji než takhle kupovat nové. http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order= , třeba tu. Našel jsem Mapexy, žádná extra řada, ale určitě budou aspoň na stejné úrovni jako ty tvé Pearly. A k této sadě máš i hromadu činelů s kvalitními stojany.
MAPEX VX-plasma limited edition
AXL v440 modern bass
DVP
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

tom1993 píše:Zdravim ,

Příteli drahý, 10 tisíc za novou soupravu je docela málo. když budeš postupovat touto logikou, tak nějaký základní "krabicový set" činelů koupíš tak kolem 5-7 tisíc. V tomhl problém není. Dál to ale už problematické bude: první průser je že tohle de fakto není nástroj a i když budeš chtít slušně naladit (napadá mě že mluvíme o převozních blánách, neb přeblanění do něčeho lepšího je v tomto rozloření sestavy tak do 2 tisíc) tak nezískáš žádný solidně znějící nástroj a to tě možná bude deprimovat a demotivovat se u toho dřít.
Dál... píšeš, že bys to časem povyměňoval nebo rozprodal atak, aby to nebylo nevýhodný. Tohle ale je nevýhodný ve chvíli, kdy to koupíš!! Už jen proto že takováhle sada low end kategorie má cenu tak maximálně polovc. Prodáš to jen nějakýmu neznalci a nebo po kusech po stokorunách nějaké partičce sportovních fanoušků!!!
Do tohohle fakt necho´d, pokud nesi rozhazovačný milionář!! než tuhle předraženou srágoru, raději pošetři víc, nebo s touhle sumou hledej po bazarech. takové Sonor 507 či Basix Custom... z druhé ruky.... to už by bylo lepší řešení'!!!
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Zas Sonor 507 se přimlouvám. Z bazaru s trochou štěstí budou mít slušné blány a to je taky pěkných pár peněz ušetřených
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
tom1993

Příspěvek od tom1993 »

dobře , vrazim do toho tak 15tisíc.. ty bubny co mě tady posílal STINM tak se mi hodne libi.. ale asi nestihnu tak rychle sehnat penize.. nebo je to hodne dobra koupě ? Peníze budu mít asi tak za měsíc tak jestli si raději počkat a podívat se pak ?
pehve

Příspěvek od pehve »

tom1993 píše:...Peníze budu mít asi tak za měsíc tak jestli si raději počkat a podívat se pak ?
nečekej a dívej se kam to jde a do té doby si vytvoř přehled o cenách, kvalitativních třídách a značkách bicích souprav. Aby jsi byl v obraze protože to se hned lépe nakupuje. Třeba na tebe čekají upe jiný škopky :wink:
tom1993

Příspěvek od tom1993 »

pehve píše:
tom1993 píše:...Peníze budu mít asi tak za měsíc tak jestli si raději počkat a podívat se pak ?
nečekej a dívej se kam to jde a do té doby si vytvoř přehled o cenách, kvalitativních třídách a značkách bicích souprav. Aby jsi byl v obraze protože to se hned lépe nakupuje. Třeba na tebe čekají upe jiný škopky :wink:
spíš jestli ty bubny ( http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order= ) sou hodne dobry za ktery bych si ty penize mel sehnat nebo mam hledat dal do doby nez budu mit penize ?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Za patnáct tisíc takovýhle bubny s takovým množstvím činelů jen tak neseženeš
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

TOM 1993: K těm bubnům... hodně dobrý nejsou a rozhodně slušný ano a za ty prachy včetně těch plechů, stojanů atd.... je to hodně dbrý kup. jen bacha, je tam i sonorácká dvojšlapka, ale pro leváka!!!!! nevím jestli tedy ty jsi nebo nejsi levák. Každopádně se dá prodat (levácký dvojšlapky nejsou tak běžná věc) nebo používat zatím jako singl:)
tom1993

Příspěvek od tom1993 »

A vyplatilo by se i pro to jet daleko ? bubny sou z prahy.. a já kus od brna takže s Multivanem tak cca 1000ka navíc... pořád je to v pohodě ? Bubny do začátku ? Dobrá cena ? tak asi si je domluvím teda... Nebo teda ne ? :) už sem z toho nervozní...:D
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

I s tím litrem navíc to bude dobrý kup. Neváhej, ať si to prodávající nerozmyslí.
Vem si tužku a papír a spočítej si, kolik bys dal jen za HW, kdybys koupil nějakou sadu bez něj, dejme tomu za 8k...
To samé udělej u činelů. Pak ti nebude líto trochu té nafty... :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
pehve

Příspěvek od pehve »

tu levou dvojšlapku bych popř. odkoupil pokud to nebude šrot, potřebuji dvě
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

ahoj všem bubeníkům. sháníme s kapelou eráry do zkušebny (jenom korpusy) a byla mi nabídnuta sada Pearl Export 22, 12,13,16 - údajně oblečená do rema za 3000.
otázka zní - je to dobrej kauf? bude to hrát alespoň srovnatelně s Mapex Voyager které jsem ještě nedávno měl?

dík M.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

MrB14ck píše:ahoj všem bubeníkům. sháníme s kapelou eráry do zkušebny (jenom korpusy) a byla mi nabídnuta sada Pearl Export 22, 12,13,16 - údajně oblečená do rema za 3000.
otázka zní - je to dobrej kauf? bude to hrát alespoň srovnatelně s Mapex Voyager které jsem ještě nedávno měl?

dík M.
Odpově´d zní: NEBUDE! Pearl Export, ačkoliv je to už letitá záležitost (a to ještě ani nepíšeš jestli je to první nebo druhá generace té sady) jsou vyšší třída než ty levné Voyagery! Počítám že ty remíčka na tom budou Pin Stripe:) To se tehdy v 90tých letech takhle hodně vyskytovalo a patřilo to mezi špičkovější nástroje své doby a ani dnes to neudělá rozhodně ostudu. Sice už moc není moderní dvojice tomů 12+13" (používají se spíše sudé rozměry 8-10-12-14) a asi to bude i vrtané a ne letmo chycené za ráfek, ale to myslím vůbec nevadí a jestli můžu radit, tak do zkušebny patří spíš ty Voyager a s těmi Exporty můžete směle jezdit po štacích:)

Ber to, pokud to celé je v dobrém stavu! Pokud ty 3k je cena sa celou tu sadu, pak ale bacha.... to maličko smrdí..... to by bylo hodně pod cenu a dala bych si hodně bacha a prohlídla si to osobně hodně pozorně! za tuhle soupravu dnes si směle může majitel říct třikrát víc a furt to bude ještě parádní kauf!!!
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

tak mám odpověď i s fotografiemi - jsou tam dvě zničené mušle ale to myslím nebude problém vyměnit (jedna na kopáku, jedna na FT) - jinak ty blány opravdu jsou pinstripe ale už těsně před smrtí :-D barva je taková ta temně zelená. Odrané jsou slušně (prý od převozu) ale jinak vypadají v pořádku - blbé je že se na ně podívat nesjedu - prodávající je z Valmezu :-(
asi to teda risknu ale kdyby tu byl někdo ochotný kdo bydlí blízko a za drobnou úplatu mi to zkouknul byl bych neskonale vděčný a odměna by ho neminula :wink:
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Monikad
Rádce

Příspěvek od Monikad »

Pokud si troufneš na ty mušle, pak je ta cena luxus i bez blan! Ty fakt za tu cenu neřeš. Ani odřeniny... důležitý je, aby korpusy bubnů nebyly popraskané, šišaté nebo nějak rozeschlé!!!
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

jedno foto
Obrázek
www.black-audio.net
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“