Tož oni tam daj pár zajímavých kapel jako kreator a mastodon, ale zabijí to Iron Maiden. Pak to ještě přesunou do Prahy.. No, já aspoň ušetřilPepe píše:Tak už je to taky starší článek, ale že to smrdí propadákem bylo jasný, jakmile se to přesunulo z Milovic...
Sonisphere festival 11.6.2011
Re: Sonisphere festival 11.6.2011
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
Jimmy2 píše:zabijí to Iron Maiden
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Rainmaker píše: 20k lidí tam stejně bude určitě
Já jsem v tohle taky optimista a ve 20000 věřim. Když na ně mohlo přijít do Edenu 35000...r0nn!e píše:Rainmaker píše: 20k lidí tam stejně bude určitěMokrý sen.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Týden, přátelé
, těším se jak alík.
BTW, co se týče stanového placu,
http://cz.sonispherefestivals.com/news/ ... ystavisti/
nevíte, jestli je přespání placené? (či jak to bylo třeba minulý rok)
BTW, co se týče stanového placu,
http://cz.sonispherefestivals.com/news/ ... ystavisti/
nevíte, jestli je přespání placené? (či jak to bylo třeba minulý rok)
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- Trey
- last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu
Co jsem četl tak to placený neni(když nepočítam vstupenku
)
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
...SCREAM FOR ME PRAGUE... !
Ačkoli je pár věcí, které se dají vytknout (takové jsou ale téměž vždy), tak včerejšek byl úžasný
Ačkoli je pár věcí, které se dají vytknout (takové jsou ale téměž vždy), tak včerejšek byl úžasný
No... například, ačkoliv lidi jsou obecně dobytek, pořadatelé tam alespoň pár pytlů na odpadky dát mohli. Tohle bylo opravdu peklo na kolečkách.
Gibson SG Special '96, Marshall JCM 2000 TSL 601+homemade box 1x12", Dunlop, EHX, Boss, Line6, Ibanez...
no ty odpadky byly děs, trochu jsem si řikal že ta VIP možná byla zbytečná ale pravě že ani trochu ! kdyby to bylo v milovich tak bych asi fakt zdechnul bez VIP, na korny jsem byl celou dobu ve VIP stanu a mohl jsem si vklidu odpočnout na Maidny hned jak Korni skončili tak už jsem si šel zabrat fleka
jinak podle mě celej festak se vydařil
In flames a Mastodon jsem si poslechl pod podiem a docela překvapili na to že jsem je nikdy neslyšel
a Iron Maiden můj 6 koncert jsem si vychutnal snad uplně nejvíc taky jsem si udělal pár fotek takže vzpomínky zůstanou
a dešt ani trochu nevail haha skvělý vždycky bylo jak se Bruce sklouznul od bicích k monitorum
a jeho hlášky o pivech a monolog před Blood brothers nadherný
)
FEAR OF THE DARK !!!!!!!!!!!!!!!!
jinak podle mě celej festak se vydařil
In flames a Mastodon jsem si poslechl pod podiem a docela překvapili na to že jsem je nikdy neslyšel
a Iron Maiden můj 6 koncert jsem si vychutnal snad uplně nejvíc taky jsem si udělal pár fotek takže vzpomínky zůstanou
a dešt ani trochu nevail haha skvělý vždycky bylo jak se Bruce sklouznul od bicích k monitorum
a jeho hlášky o pivech a monolog před Blood brothers nadherný
FEAR OF THE DARK !!!!!!!!!!!!!!!!
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Nádhera, pozitiva asi nemá smysl psát, to by byl dlouhej příspěvek
Jen podotknu, že horší zvuk než měl Kreator jsem ještě nezažil a doufám, že už nezažiju...
Jen podotknu, že horší zvuk než měl Kreator jsem ještě nezažil a doufám, že už nezažiju...
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Tak trošku se taky podělím dojmy.
Byl jsem tam jenom na Korn a Maiden, na korn jsem šel proto, abych si předem vydobyl nějaké pěkné místečko, což se splnilo, byl jsem naproti Stevovi/Brucovi, takže zruba uprostřed. Přede mnou asi jen 4-5 vrstev lidí, takže výhled ničím nerušený a krásně zblízka, to mě moc potěšilo.
Korn nijak hodnotit nebudu, prostě mě to něoslovilo. Jediné, co mě sralo, byli ožralí moshpiťáci, co do nás neustále naráželi, a někdo mě ke konci kornů ještě velkoryse polil pivem. Naštěstí už si od devíti dali pokoj.
Vystoupení Maiden ale bylo úžasné, když dohrál Doctor Doctor, rozbušily se divoké rytmy Satellite 15, srdce mi začalo bušit, a když s prvními riffy The Final Frontier vyběhili kluci, tak se přiznám, že mi nějak zvlhly oči, byla to síla vidět konečně živě svoje oblíbené mizery. Pak ale začal festovní rokenrol, a tak nebyl čas se dojímat, začalo se pařit
Ačkoli bych setlist možná složil trochu jinak, jsem spokojen - nic není dokonalé
Songy jsem si užil, a bylo tam i pár mých "all time favourites".
Nadchlo mě, kolik měli chlapi energie, neuvěřitelné. V gallopové části Fearu dokonce skákali - což jsem si myslel, že kvůli věku už nedělají.
Smutná část byla občas Brucův hlas, protože už bylo slyšet, že to nedává. Refrén v Talismanu si upravil, aby tu vysokou část táhl co nejkratší dobu, takže to znělo trochu nezvykle. A i v dalších písních jsem občas zahlédl, jak se jakoby mračí a sahá si na krk, občas nevychytal intonaci. Ale to je holt věk a nechci tím říkat nic špatného, prostě konstatování, co jsem slyšel. Jinak ale celkově zpíval božsky a tisíc poklon zaslouží.
Co se týče ostatních, nemám nejmenší stížnosti, až na to, že sóla byla zle nazvučená a většina jich nebyla kvůli okolnímu hluku slyšet. Je pak škoda, když vidím, jak Davey běhá přes hmatník svými bleskovými legaty a nic neslyším.
Ještě k Rainmakerovým přidám pár vtipných momentů:
V Dance Of Death Bruce jaksi zapomněl zpívat jednu sloku, tak jenom ke konci doplnil poslední verš "Was to look just straight ahead"
A Steve na začátku Hallowed střídavě tleskal a brnkal to svoje otevřené E (spolu s tím zvonkem v pozadí, intro) a jednou mu to nějak nevyšlo a nebrnknul. Tak byla trošku trapná chvilka ticha, pak už basu držel poctivě a tleskat už nezkoušel
Jináč ale to bylo úžasné, skvělé, brilantní. Zakončit to hrou I'M RUNNING FREE YEAH - I'M RUNNING FREE ! byl skvostný nápad.
PS: Dva Eddiové jsou víc než jeden!
Byl jsem tam jenom na Korn a Maiden, na korn jsem šel proto, abych si předem vydobyl nějaké pěkné místečko, což se splnilo, byl jsem naproti Stevovi/Brucovi, takže zruba uprostřed. Přede mnou asi jen 4-5 vrstev lidí, takže výhled ničím nerušený a krásně zblízka, to mě moc potěšilo.
Korn nijak hodnotit nebudu, prostě mě to něoslovilo. Jediné, co mě sralo, byli ožralí moshpiťáci, co do nás neustále naráželi, a někdo mě ke konci kornů ještě velkoryse polil pivem. Naštěstí už si od devíti dali pokoj.
Vystoupení Maiden ale bylo úžasné, když dohrál Doctor Doctor, rozbušily se divoké rytmy Satellite 15, srdce mi začalo bušit, a když s prvními riffy The Final Frontier vyběhili kluci, tak se přiznám, že mi nějak zvlhly oči, byla to síla vidět konečně živě svoje oblíbené mizery. Pak ale začal festovní rokenrol, a tak nebyl čas se dojímat, začalo se pařit
Ačkoli bych setlist možná složil trochu jinak, jsem spokojen - nic není dokonalé
Nadchlo mě, kolik měli chlapi energie, neuvěřitelné. V gallopové části Fearu dokonce skákali - což jsem si myslel, že kvůli věku už nedělají.
Smutná část byla občas Brucův hlas, protože už bylo slyšet, že to nedává. Refrén v Talismanu si upravil, aby tu vysokou část táhl co nejkratší dobu, takže to znělo trochu nezvykle. A i v dalších písních jsem občas zahlédl, jak se jakoby mračí a sahá si na krk, občas nevychytal intonaci. Ale to je holt věk a nechci tím říkat nic špatného, prostě konstatování, co jsem slyšel. Jinak ale celkově zpíval božsky a tisíc poklon zaslouží.
Co se týče ostatních, nemám nejmenší stížnosti, až na to, že sóla byla zle nazvučená a většina jich nebyla kvůli okolnímu hluku slyšet. Je pak škoda, když vidím, jak Davey běhá přes hmatník svými bleskovými legaty a nic neslyším.
Ještě k Rainmakerovým přidám pár vtipných momentů:
V Dance Of Death Bruce jaksi zapomněl zpívat jednu sloku, tak jenom ke konci doplnil poslední verš "Was to look just straight ahead"
A Steve na začátku Hallowed střídavě tleskal a brnkal to svoje otevřené E (spolu s tím zvonkem v pozadí, intro) a jednou mu to nějak nevyšlo a nebrnknul. Tak byla trošku trapná chvilka ticha, pak už basu držel poctivě a tleskat už nezkoušel
Jináč ale to bylo úžasné, skvělé, brilantní. Zakončit to hrou I'M RUNNING FREE YEAH - I'M RUNNING FREE ! byl skvostný nápad.
PS: Dva Eddiové jsou víc než jeden!
- fixja
- last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
- Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou
Nehrál to nějakým flažoletem? Protože tleskal, ale na basu sahal oběma rukama... A myslím, že mu právě nevyšla levá na ten flažolet, takže z toho nebylo nic. Pak to začal hrát normálně s levačkou na hmatníku...mtmccox píše:A Steve na začátku Hallowed střídavě tleskal a brnkal to svoje otevřené E (spolu s tím zvonkem v pozadí, intro) a jednou mu to nějak nevyšlo a nebrnknul. Tak byla trošku trapná chvilka ticha, pak už basu držel poctivě a tleskat už nezkoušel
Ale bylo to vtipné.
Jinak ty chyby - tuším, že Dickinson v Number of the Beast vykřikl jednou six, když to tam být nemělo, ale nevím.
Každopádně celý Sonisphere byl nad moje očekávání a jsem z něj nakonec rád. Všechny kapely super výkony a Maidni opravdu nádhera... Ještě mě rozesmálo, jak si Dickinson mačkal rozkrok, když "nutil" diváky ke zpěvu.
EDIT: Ty odpaďáky by tam podle mě byli absolutně zbytečně - proto je tam asi nedávají.
jo to vynechání části textu při tanci smrti jsem taky zaregistroval ale že by to vadilo ani náhodou oni si takovyhle chybky mužou dovolit ne že by na to měli věk ale prostě těch koncertu maji tolik že ne všechny mužou být dokonalý
já teda byl spíše v levo čelem k podiu abych byl co nejbliž Adrianovi a Daveymu a mě ty sola přišli dost hlasitý hlavně jsem se těšil na Coming home tam jsou skvělý sola a při některé písničce už bohužel nevim jaké Adrian nakopnul solo fakt kur***ky
ja se zvukem neměl nejmenší problem
))
já teda byl spíše v levo čelem k podiu abych byl co nejbliž Adrianovi a Daveymu a mě ty sola přišli dost hlasitý hlavně jsem se těšil na Coming home tam jsou skvělý sola a při některé písničce už bohužel nevim jaké Adrian nakopnul solo fakt kur***ky
ja se zvukem neměl nejmenší problem
No, je možný, že je to díky tomu, že jsem byl spíš vpravo.
Na Daveovo sólo v Coming Home jsem se těšil snad nejvíc, a jak už jsem řekl, téměř u mě nebylo slyšet..
Na Daveovo sólo v Coming Home jsem se těšil snad nejvíc, a jak už jsem řekl, téměř u mě nebylo slyšet..
Jo no.. je to hrozný, když má někdo tu drzost na koncertě pařitmtmccox píše: Korn nijak hodnotit nebudu, prostě mě to něoslovilo. Jediné, co mě sralo, byli ožralí moshpiťáci, co do nás neustále naráželi, a někdo mě ke konci kornů ještě velkoryse polil pivem. Naštěstí už si od devíti dali pokoj.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
che ale tak at se paří
největší týpek ležel před VIP stanem totálně na mol pochcanej lidi tam kolem něj si ho fotily haha docela smutný, když jsem se byl projít po arealu tak se tam taky našlo několik podobných
jinak mě teda potěšili s Budwarem, dlouho jsem ho neměl tak jsem si dal před a po koncertě na cestu k metru
))))
jinak ty přetíkající pánsky toiky byly strašný kdybych neměl šuštakovy kratasy tak mě nohavice neuschnula do konce koncertu Maidnů
ještě teda k Dickinsonovi,Celý to album Final Frontier nazpíval v moc velkých výškách pro mě až moc a pro něj asi taky ale asi to byl záměr těžko říct.Bylo mě jasná že na turné to takhle celou dobu neodzpívá a i ElDorado měl na americké části turné upravený
ale i tak jeho výkon je něco užasnýho jak tam ještě pobýhá dělá různý blbosti pro mě neuvěřitelný
největší týpek ležel před VIP stanem totálně na mol pochcanej lidi tam kolem něj si ho fotily haha docela smutný, když jsem se byl projít po arealu tak se tam taky našlo několik podobných
jinak mě teda potěšili s Budwarem, dlouho jsem ho neměl tak jsem si dal před a po koncertě na cestu k metru
jinak ty přetíkající pánsky toiky byly strašný kdybych neměl šuštakovy kratasy tak mě nohavice neuschnula do konce koncertu Maidnů
ještě teda k Dickinsonovi,Celý to album Final Frontier nazpíval v moc velkých výškách pro mě až moc a pro něj asi taky ale asi to byl záměr těžko říct.Bylo mě jasná že na turné to takhle celou dobu neodzpívá a i ElDorado měl na americké části turné upravený
ale i tak jeho výkon je něco užasnýho jak tam ještě pobýhá dělá různý blbosti pro mě neuvěřitelný
- Bhu z Crecelu
- Kontaktovat uživatele:
Mimochodem, slyšel jsem při představování kluků na adresu Davea a Adriana správně "two slightly distorted guitars" ?
tyhle třešinky mám nejradši, stejně jako ten kousek Breathe, co dali Korni 
Blackwell: Instrumental progressive rock
No, je sranda, že z Kornů se mi nejvíc líbily kousky z We Will Rock You a One
Moleek: Klid, pařil jsem třeba já, a dalčích pár tisíc lidí. To, co dělalo těch asi 10 volů, se dá nazvat jenom nesmyslným kažením zážitku ostatním.
Moleek: Klid, pařil jsem třeba já, a dalčích pár tisíc lidí. To, co dělalo těch asi 10 volů, se dá nazvat jenom nesmyslným kažením zážitku ostatním.
Tak jsem koukaln a YT na nějaký videa, a asi to je tak, že sóla IM nebyla slyšet před pódiem, na záznamu víc zezadu jsou slyšet krásně.. (alespoň FOTD, BB) 
No já se přiznám, že jsem tam jel jen kvůli Maidenům, ale byl jsem tam i na Korn, kteří nejsou můj šálek kávy, ale překvapili mě kluci šikovný, hlavně hra na dudy v podání zpěváka byla super.
Měl jsem lístky do golden circle, tak jsem si na Maideny pěkně chytl flíček cca ve třetí brázdě mírně nalevo u Janicka. Někteří si stěžovali na zvuk, já jsem byl hodně spokojen. A už to pomalu začínalo, vedle mě stála partička 8 Finů (jeden z nich cca 150 kg byl totálně na mol a párkrat mi šlápl na nohu - no žádná legrace teda) , která si vychutnávala tak jako já Budvárek a z repráků začal lézt Doctor, Doctor, tak jsem si pobrukoval tuto píseň a pak to začalo. Shrnul bych to asi takhle - VELKOLEPÉ, NÁDHERNÉ, PARÁDNÍ A ÚŽASNÉ!! Bruce byl skvělý, výšky sice už nedává jako kdysi, ale mě se zdá, že čím je starší, tak zpívá čistěji. Janick a jeho sóla a triky s kytarou - to je prostě neuvěřitelné, co on dokáže. Škoda, že nedali Aces High nebo Wasted Years, ale nemůžu mít všechno. No prostě zážitek na celý život, ten kdo chytil čepici od Bruce byl tehdy asi nejšťastnější člověk planety. Mrzí mě jedna věc a to ta, že vzadu byl lepší kotel než vpředu, ale co už, to jsou malé věci. Kluci z Maidenů nestárnou, v 80. letech vypadali jako teď a já doufám, že jim to ještě nějakých 20 let bude zpívat. LET THE SPIRIT OF HEAVY METAL NEVER DIE!!