koupě elektroakustiky

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
seli

koupě elektroakustiky

Příspěvek od seli »

Ahoj,
chci koupit kytaru přítelkyni. Hraje už dlouho a v budoucnu jí čekají koncerty (kytara, bicí, zpěv). Moc tomu nerozumim, tak budu rád za jakoukoliv radu.
Na internetu jsem našel nějaké kytary a potřeboval bych vědět jestli jsou dobré nebo ne, nebo i doporučit jiné značky. Díky moc.

http://www.musiccenter.cz/Cort-Jade-6-T ... e/:3:35151

http://www.musiccenter.cz/Fender-Sonora ... ie/:3:3507

Cena do 8000Kč.
Naposledy upravil(a) seli dne 24.11.2009 23:42, celkem upraveno 2 x.
seli

Re: koupě elektroakustiky

Příspěvek od seli »

Zde jsou názvy obou kytar.

1.Cort-Jade-6-TWB/Akustické-kytary-JADE-serie
2.Fender-Sonoran-SCE-Custom-Firemist-Silver-Rosewood/California-série
woro90

Příspěvek od woro90 »

Na Jade jsem hrál, ale myslím že na čistě akustickou verzi, bez elektriky - tu by možná ještě mohli mít aspoň jednu na Jungmaňáku ve slevě. Hrálo se mi na ni výborně, má fajn zvuk, ale nevím jestli bych za ni dal skoro osm tisíc. Ten Fender Sonoran tady snad jednou někdo zkoušel a psal něco v tom stylu, že je to prostě další z designově orientovaných kytar a moc dobře to nehraje. Zkus něco obvyklejšího. A pokud přítelkyně hraje dlouho, kup jí spíš něco nehudebního, a kytaru ať si vybere sama. Já bych si nikdy hudební nástroj nenechal vybrat nikým jiným.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je na 100% pravda, že u kytary holt platí, že by si měl kytarista či v tomto případě kytaristka vybrat sám(a). Nicméně jsou situace, kdy má být kytara překvapením, takže chápu postoj autora. No a jsme tu od toho jsme tu od toho, abychom něco poradili - za mě Sonoran spíše ne ( i když narazil jsme i na kusy, co hrály dobře), Corta neznám. Osobně bych doporučil http://kytary.cz/washburn-d10scen/HN103509/ .
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

A co jí koupit dárkový šek? Btw. za mě bych doporučil yamahu apx 500 - byl jsem vybírat kytaru do 8 tisíc dvakrát (pro mě a pak pro kámoše) a dvakrát byla nej. Potom si ji koupil i druhý kytarista od nás z kapely a to zcela nezávisle na mně. Navíc je hezky malá a designově povedená takže pro holku ideální:) A to malé tělo má i tu výhodu, že pokud se chystá hrát živě, tak jí to nebude tolik vazbit.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Latam píše:A co jí koupit dárkový šek? Btw. za mě bych doporučil yamahu apx 500 - byl jsem vybírat kytaru do 8 tisíc dvakrát (pro mě a pak pro kámoše) a dvakrát byla nej. Potom si ji koupil i druhý kytarista od nás z kapely a to zcela nezávisle na mně. Navíc je hezky malá a designově povedená takže pro holku ideální:) A to malé tělo má i tu výhodu, že pokud se chystá hrát živě, tak jí to nebude tolik vazbit.
Taky dobrý nápad. Ty Yamahy hrajou moc hezky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

POradí někdo ,něco o tomto kousku???http://kytary.cz/washburn-d150-ciq/HN110093/
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Na sucho ta kytara hraje dost slušně, lehký nadstandard vzhledem k cenové kategorii. Zpracování je v pohodě, hraje se na to dobře.

Zvuk při zapojení do aparátu jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet, nicméně ten Dig-IQ systém působí zajímavým dojmem. Překládal jsem k tomu návod a určitě se s tím dá dost vyhrát.

PetrPeter 1975 - 2008
roman.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roman.cz »

Ahoj, rád bych se na vás obrátil s žádostí o radu. Dlouho uvažuji o elektroakustice. Moc se mi líbí typ jumbo. Z dostupných značek na internetu mi zatím vylučovací metodou vyšla některá kytara Ibanez z řady AEL. Nejem úplný začátečník - i když člověk se stále učí. Kytaru chci hlavně na akustické hraní bez aparatury. Proto taky model AEL, který má větší tělo. Nebudu (pravděpodobně) nikde vystupovat - jde jen o domácí hraní pro radost. Takže budu se svými dětmi hrát pár lidovek :-). Jinak se mi poslední dobou dost zúžil styl hry - kromě těch písniček pro děti hrahu v podstatě jen blues :) - ten můžu :wink:
Zaujaly mě tyto modely:
http://kytary.cz/ibanez-elektroakustick ... /HN082645/
http://kytary.cz/ibanez-ael-30se-s-bk/HN117161/

Jaký je rozdíl mezi uvedenými kytarami. Z informací mi tam vyplývá pouze zlatá mechanika a vykládaný krk.
Myslíte, že bych v této cenové relaci našel něco lepšího?
Ještě jsem uvažoavl o Yamaze CPX
http://kytary.cz/yamaha-cpx-500-bk/HN101580/

Jde mi hlavně o dobrý akustický zvuk.

Předem díky
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Liší se materiálem lubů a zadní desky (javor vs. mahagon) a použitou elektronikou (Fishman vs. B-Band) + ta 30 je vyšperkovanější...

Jinak píšeš
Dlouho uvažuji o elektroakustice
ale zároveň
Kytaru chci hlavně na akustické hraní bez aparatury...Nebudu (pravděpodobně) nikde vystupovat - jde jen o domácí hraní pro radost.
... :roll:

V takovém případě bych doporučoval vůbec nekupovat elektroakustiku a peníze investovat do pořádné akustiky... Za 8-9 tis. už seženeš velmi slušný nástroj... Koukni tady na fórum, jinak za tyhle peníze doporučím Seagull, Norman, případně Washburn a Cort...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
roman.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roman.cz »

Problém je, že chci jumbo s výkrojem - tady je to v čistě akustikách dost omezené
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

roman.cz píše:Problém je, že chci jumbo s výkrojem - tady je to v čistě akustikách dost omezené
A jsi si jistý, že ten výkroj využiješ? Já když před rokem a půl začínal hrát, taky jsem chtěl přesně jako Ty - jumbo s výřezem... Za celou tu dobu jsem se nad 12. pražec nedostal a 90 % věcí hraju do 5. pražce...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
roman.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roman.cz »

No ona je to spíš pocitová záležitost - když jsme na střední s klukama hrávali, tak jsem vždycky hrozně chtěl elekroakustiku s výkrojem - nějak mi to zůstalo.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

1. Na co chceš vůbec elektroakustiku, když budeš hrát pouze doma? Na nahrávání? V tom případě Tě musím zklamat, protože výstup z elektroakustiky je nic moc a daleko lepší zvuk získáš pomocí mikrofónu. Navíc akustika vs. elektroakustika - tady za stejný peníz vždy dostaneš lepší kousek u akustiky.

2. Výkroj. Byl jsem dlouho proti němu. Teď si ho nemůžu vynachválit. Ale ruku na srdce, opravdu ten výkroj potřebuješ? Opravdu některé věci bez něho nezahraješ? Tj. vůbec bych se neomezoval na výkroj ano nebo ne - vezmi tu, která Ti bude sedět zvukově a a když bude mít výkroj, tak to holt pro Tebe bude plus.
Andreas11

Příspěvek od Andreas11 »

Nero píše:
Latam píše:A co jí koupit dárkový šek? Btw. za mě bych doporučil yamahu apx 500 - byl jsem vybírat kytaru do 8 tisíc dvakrát (pro mě a pak pro kámoše) a dvakrát byla nej. Potom si ji koupil i druhý kytarista od nás z kapely a to zcela nezávisle na mně. Navíc je hezky malá a designově povedená takže pro holku ideální:) A to malé tělo má i tu výhodu, že pokud se chystá hrát živě, tak jí to nebude tolik vazbit.
Taky dobrý nápad. Ty Yamahy hrajou moc hezky.

Máme APX500 v kapele. Stála 7000 Kč a zvuk do mixu je naprosto super. Jinak nedavno jsem viděl Art&Lutherie s elektrikou ve slevě kolem 8000...ta by taky nebyla špatná.
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Jester píše: 2. Výkroj. Byl jsem dlouho proti němu. Teď si ho nemůžu vynachválit.
Opravdu? To to dělá takový rozdíl?

Já cutway vždy více méně ignoroval (= nebral jako nutnost), na akustice se tak nahoru dostanu opravdu málokdy, a v podstatě v žádném z těch případů to není nutnost.

PetrPeter 1975 - 2008
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Nero píše:
Jester píše: 2. Výkroj. Byl jsem dlouho proti němu. Teď si ho nemůžu vynachválit.

Já cutway vždy více méně ignoroval (= nebral jako nutnost), na akustice se tak nahoru dostanu opravdu málokdy, a v podstatě v žádném z těch případů to není nutnost.
Já byl taky vždycky proti němu, říkal jsem si že je to stejně na prd - všude jsem se dostal i bez něj.

Teď ho mám a uznávám že je to praktická věc. Nejde ani o to jestli se člověk často dostane nad 12. pražec, ale i když se hraje níže tak má ta ruka pocitově více volnosti.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Mám s cutway kytarama bohužel jen krátkodobé zkušenosti, takže o tom právě moc nemůžu mluvit - dlouhodobé užívání je o něčem jiném :)

PetrPeter 1975 - 2008
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Nero píše:

No hraju pár věcí, kde jsou třeba barréčka na 14 pražci atp. a tady se s výkrojem hraje opravdu pohodlněji. Né že by to bez výkroje nešlo, ale je tam větší pravděpodobnost, že to zahraju blbě. Hůř se tam ty prsty skládají. Sice to nevypadá tak efektně, jako když to hraješ na kytaře, která výkroj nemá, ale to je asi tak všechno. Tož asi tak. Každopádně výkroj bych dal v rozhodování u kytary opravdu až někam hodně dozadu. Tedy já - nějaký borec, který hraje na akustice sóla pořád od 15. pražce nahoru by to viděl asi jinak.
roman.cz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od roman.cz »

No, popravdě jsem doufal, že mi ještě poradíte nějakou alternativu (konkrétní) k výše uvedeným modelům. Na tom aby to byla elektroakustika netrvám, ale typ jumbo ano. Doufám, že v této cenové relaci něco slušného najdu. Každopádně chci nástroj, který se mi kromě zvuku bude i líbit - takže jsem vyloučil déčka :|
Docela se mi líbí i některé epifonky, ale na tuto značku jsem tady moc chvály nevyčetl.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“