Velikost kytary

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Essi

Velikost kytary

Příspěvek od Essi »

Zdravím!
Ještě než něco nepíšu předem upozorňuji že jsem absolutní šestnáctiletý lajk. Budu si kupovat elektrickou kytaru, dost levnou na to, aby se za chvíli zničila (počítám s tím). Problém je ve velikosti. Zkoušela jsem si podržet krásnou Ibanezku a ta mi byla příliš velká. Jsem drobná holka se 158 cm, větší akustiku chytnu s potížema, ale chytnu, a u elektriky se mi krk zdá prostě příliš dlouhý. Je nějáký rozdíl ve velikostech? A kolik měří taková standartní kytara (konkrétně krk?). Jestli jsem nějákého profíka pohoršila, tak se omlouvám :).
woro90-1

Re: Velikost kytary

Příspěvek od woro90-1 »

158 není tak málo, chodil jsem se stejně vysokou holkou, a její milovaný světle modrý Stratocaster (jedna z nejdelších běžných elektrik) jí vždycky ohromně slušel :wink: On se ten krk zdá dlouhý, ale ve skutečnosti je elektrika menší než akustika, jen má kratší a dost vykousnuté tělo. A navíc mezi levnými kytarami nenajdeš jinou menzuru (vzdálenot od nultého pražce ke kobylce) než 648mm a 628mm, a ty dva cenťáky nejsou takový rozdíl. Neřeš to, ony si ty ruce zvyknou. Znám basačku, která měří jen o kousek víc než ty, a nemá problém, a to je basovka o dost delší než kytara :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ještě je tu Fender Duosonic s menzurou 610 mm. K mání Squier z řady Classic Vibe, což jsou myslím docela povedené a dobře zpracované kytary za dobrou cenu:
http://kytary.cz/squier-classic-vibe-du ... /HN101680/
Jinak nezbývá než dětská kytara, ale zároveň i kvalitní pitch shifter, protože tu dětskou do standardního ladění nedostaneš, ladí se od A (jinak i nejtlustší struny při ladění od E vyloženě plandají, navíc je kytara stejně téměř nenaladitelná).
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Pravda, na Duo-Sonic jsem zapomněl, jak jsem ho dlouho nikde neviděl. To by mohla být pro Essi dobrá kytara. Má pěkný zvuk, správné rozměry, a je jednoduchá a nenáročná na údržbu.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Stejnou velikost by měly mít i např. modely Jaguar a Mustang. Squier dělá tyto modely z nich vycházející:

http://www.music-city.cz/fender-squier- ... 11880.html
(což mi za tu výprodejní cenu přijde docela zajímavé)

http://www.sramus.cz/hudebni-nastroje/s ... burst.html
Essi

Příspěvek od Essi »

Děkuji za odpovědi.. určitě se mi hodí.
lunchie

Příspěvek od lunchie »

vcera jsem zavital po dlohe dobe do kramu ... no a docela me prekvapilo, jak ibanez s470 nebo jakej je to typ, je docela maly. Takze urcite zkouknout i ten ...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

S470 má standardní superstrat velikost, jen má tenké tělo a je hodně ergonomicky tvarovaný. Pokud člověku sedne ten, sedne mu pravděpodobně téměř jakýkoli superstrat nebo strat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Rocky_MK
Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rocky_MK »

Essi píše:Zdravím!
Ještě než něco nepíšu předem upozorňuji že jsem absolutní šestnáctiletý lajk. Budu si kupovat elektrickou kytaru, dost levnou na to, aby se za chvíli zničila (počítám s tím). Problém je ve velikosti. Zkoušela jsem si podržet krásnou Ibanezku a ta mi byla příliš velká. Jsem drobná holka se 158 cm, větší akustiku chytnu s potížema, ale chytnu, a u elektriky se mi krk zdá prostě příliš dlouhý. Je nějáký rozdíl ve velikostech? A kolik měří taková standartní kytara (konkrétně krk?). Jestli jsem nějákého profíka pohoršila, tak se omlouvám :).
No ta moje taky nemá ani 160 cm a taky jí můj shitsrat sluší a nějak moc velký jí není. Jenomže neumí hrát na kytaru :D
kvasna

Příspěvek od kvasna »

nevim jestli je to opravdu velikostí ale jednou jsem si zkoušel v kytarách tenhle kousek http://kytary.cz/ibanez-rg-350dx/HN082608/ a vypadalo to na mě s mými 190 cm fakt směšně jak dětská kytara......
kytara:Fender Stratocaster (H-S-S) ,Kombo: E-Wave Ta-50R (celolampa), overdrive: Boss SD1, struny power Slinky, Akustiky: Cort Earth 70 , low end Tenson
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

A přitom jsou RG docela dlouhé... Už chápete proč se svými dvěma metry toužím po véčku? :lol:
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

woro90-1 píše:Už chápete proč se svými dvěma metry toužím po véčku? :lol:
Obrázek

:mrgreen:
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“