... výměna kytar na podiu

Dotazy, rady, zkušenosti ...
jailon

... výměna kytar na podiu

Příspěvek od jailon »

Předam se omlouvám za špatný název topicu (nevím jak to jinak nazvat :D )
Zajímalo by mne,jak Lead kytaristi řeší výměnu kytar při hraní ... Jako že, hrajete ... pak příde písnička na kterou potřebujete druhou kytaru ... http://www.youtube.com/watch?v=Psl2ddICUh4 ... jak tady na začátku.
Toto řeší jak ? A chtěl bych se zeptat jak toto řešit když máte jen kabel ... ?

Děkuju
"Synku, při kažké sportovní akci není důležité jestli vyhraješ nebo prohraješ, ale jak moc se opiješ." :D
Paris
Rádce

Re: ... výměna kytar na podiu

Příspěvek od Paris »

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, já většinou nejdřív odložím kytaru, na kterou nebudu hrát, a pak nasadím tu, na kterou budu hrát. Opačně je to na prd, blbě se pak sundává ta kytara, na kterou nechceš hrát.

...

Nevím, v čem konkrétně vidíš problém, kdyžtak se rozepiš ;).
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Náhodou dotaz je docela správný. Kolikrát mám chuť vyběhnout na podium a vlepit kytaristovi, který si jen tak v klídku vytahuje kabel s kytary, aniž by si ji před tím zeslabil (nebo neodpojil od zdroje signálu). Obecenstvo totiž není příliš zvědavé na pazvuky, chrčení a lupání, které se díky tomu ozývá z PA. A pak následuje otázka: proboha, co je to za zvukaře?
Takže, když odpojuješ v průběhu produkce kabel s kytary, napřed si ji zeslab. A kabel vytahuj rychle, nelomcuj s ním, prostě neváhej. Pokud máš pasiv a nemáš možnost si to zeslabit, musíš se domluvit se zvukařem, dát mu signál, on tě stáhne na mixu aje to. A samozřejmě když pak strkáš kabel do jiné kytary, tu měj zeslabenou také. Pak bude vše OK.
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

No, jasně, pokud jde o kabel, který je třeba přepojit, to už je konkrétní dotaz a dá se radit :)
Nicméně ani se staženou hlasitostí kytary se nevyhneš praskání, když samcem konektoru zajíždíš do samice a dotkneš se uzemněné části. Na to bych asi použil toto: http://www.neutrik.com/fl/en/audio/204_ ... tlist.aspx (228 Kč na muzikantovi, možná půjde sehnat i levněji).
Jinak, já mívám kytary zapojené do dvou aparatur, takže to nemusím řešit.
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 14.06.2011 15:21, celkem upraveno 1 x.
jailon

Příspěvek od jailon »

Hendrek píše:No, já většinou nejdřív odložím kytaru, na kterou nebudu hrát, a pak nasadím tu, na kterou budu hrát. Opačně je to na prd, blbě se pak sundává ta kytara, na kterou nechceš hrát.

...

Nevím, v čem konkrétně vidíš problém, kdyžtak se rozepiš ;).
Vlastně v ničem :)
A třeba s tím bezdrátem to lidi řešíte jak ? http://www.youtube.com/watch?v=DwsF0j84 ... re=related 4:20 ... to má jako Billie na každé kytaře bezdrát ? zarazilo mě že prostě jen nasadil kytaru a hrál ...
"Synku, při kažké sportovní akci není důležité jestli vyhraješ nebo prohraješ, ale jak moc se opiješ." :D
jailon

Příspěvek od jailon »

Hendrek píše:No, jasně, pokud jde o kabel, který je třeba přepojit, to už je konkrétní dotaz a dá se radit :)
Nicméně ani se staženou hlasitostí kytary se nevyhneš praskání, když samcem konektoru zajíždíš do samice a dotkneš se uzemněné části. Na to bych asi použil toto: http://www.neutrik.com/fl/en/audio/204_ ... tlist.aspx
Jinak, já mívám kytary zapojené do dvou aparatur, takže to nemusím řešit.
A jo !, to není špatný nápad.
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Na vstupu pedalboardu mam jednoduchy prepinac a dva vstupni jacky, do nich dva kabely ke dvema kytaram.
Stahnu hlasitost na kytare, dam ji do stojanu, vezmu druhou a musim si vzpomenout na to prepnout ten prepinac na boardu :wink:
Je to zcela bez lupancu a pazvuku. Kdyz treba praskne struna na kytare s tremolem, tak se to da stihnout i behem pisnicky....
Hraju výhradně na šrot.
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

a nebo staci treba seslapnou ladicku.
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Jo, to je to: "jinak odpojit od zdroje signálu". Těch způsobů je vícero, jen si vybrat :wink:
Hlavně neodpojovat nebo nespojovat "natvrdo".

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

A/B rozbočka, či jak se tomu nadává např., pokuď měníš dvě kytary.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mimochodem stažené volumítko na kytaře s tím neudělá nic :wink:
jailon

Příspěvek od jailon »

Třeba toto ? http://kytary.cz/electro-harmonix-switc ... /HN096713/
nebo sem úplně vedle ?
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

vubec nejsi mimo, ta krabicka je pro tuhle funkci presne delana ;)
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
jailon

Příspěvek od jailon »

Kosak píše:vubec nejsi mimo, ta krabicka je pro tuhle funkci presne delana ;)
Díky
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Přesně tuhle věc jsem si udělal doma a používám ji několikrát na každém koncertě. A funguje to parádně. Jak už bylo napsáno. Stažené volume lupancům nezabrání. PA vrčí když se špička jacku dotkne objímky na kytaře. Což se při zasouvání do druhé kytary stane takřka vždy.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Já to řeším přepnutím na čistý kanál.. Pak to sice taky trochu zabručí, ale neni to nic hroznýho oproti měnění kytar při higain zkreslení.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Co se týče toho volume: popsal jsem věc z hlediska zvukaře. Takže, když jsem myslel zeslabit, nemyslel jsem tím poťákem co máte na kytaře. V drtivé většině se el. kytary snímají mikrofonem. Takže zeslabit kombo. U elektroakustiky, pokud se jede linkou, tak to zeslabení na kytaře je alespoň nutné minimum. Samozřejmě to vše za předpokladu, že nemáte k dispozici " Y krabičku", nebo jiné udělátko, jak píše aivn86 ( vřele s ním souhlasím, nač vyhazovat 8kil za něco tak triviálního).
Takže znovu. Když nemáte nic, tak zeslabit. Lepší je však pořídit něco, abyste nevytahovali "živý".

a spousta No name...
jailon

Příspěvek od jailon »

Chci se zeptat, ten ELECTRO-HARMONIX Switchblade Channel Switch mám propojit jak ? ... mám Digitech Grunge a Stagg 10 GA 10 W (neukamenujte mě vím že to je "kombo" na vleké h***o,ale zítra očekávám Half Stack - z bazaru)

Dík
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Z jedné kytary do "A", z druhé kytary do "B" a kam z "Y", záleží na tobě, co máš dál v cestě. ( efekt, kombo, nebo přímo do linky/mixu atd...)
Můžeš to použít i obráceně, takže z kytary do "Y" a pk si přepínačem rozhoduješ, kam to chceš posílat.

a spousta No name...
Odpovědět

Zpět na „Ozvučování a osvětlování“