Nepochopitelné pískání

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Patriott

Nepochopitelné pískání

Příspěvek od Patriott »

Omlouvám se, zda se to tu už řešilo, ale nenašel jsem na toto žádné řešení, tak se chci zeptat, zda s tím má někdo zkušenost. Vlastním kombo Behringer GMX 210, pokud do něj připojím jakoukoliv kytaru, při vyšší hlasitosti píská, ALE!!! kytaru mám zlumenou. Nepoužívám efekt, kabelem to také není a snímačema také ne.
Kamarád má stejné kombo, jen o 60W slabší a nedělá mu to. Netuším, čím by to mohlo být, jestli to neni třeba vadou výroby...

Budu rád za jakoukoliv odpověd..
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nepochopitelné pískání

Příspěvek od mmjuz »

No, zřejmě nebudeš sám s tímto problémem. Produkt je dočasně nedostupný: http://kytary.cz/behringer-gmx-210/HN021344/ Reklamuj.

Ovšem co čekat od nejlevnějšího supermarketového zboží?
Patriott

Příspěvek od Patriott »

mmjuz píše:No, zřejmě nebudeš sám s tímto problémem. Produkt je dočasně nedostupný: http://kytary.cz/behringer-gmx-210/HN021344/ Reklamuj.

Ovšem co čekat od nejlevnějšího supermarketového zboží?
Ono sice možná jedno z nejlevnějších ale když si vemeš, že Bugera je stejná firma a ta neni vůbec špatná, srovnatelná se značkou Marshall jen o mnohem levnější, tak mi to zas tak špatný nepříjde...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

On Marshall taky kolikrát vypustí do světa pěkný krám. Jseš si jistý že to není kabelem? Zkoušel jsi více kabelů? Zkus s ním prásknout o zem, když bude zapojený. Může být mikrofonický on.
Patriott

Příspěvek od Patriott »

woro90-1 píše:On Marshall taky kolikrát vypustí do světa pěkný krám. Jseš si jistý že to není kabelem? Zkoušel jsi více kabelů? Zkus s ním prásknout o zem, když bude zapojený. Může být mikrofonický on.
Jak říkám, kabelem to určitě není... zkoušel jsem to min. s 5ti kabelama...
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

V tom případě, jak říká mmjuz, reklamuj to. Bude tam nejspíš někde nějaký přeslech vinou toho, kdo ten aparát navrhnul.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Patriott: Jak říká Woro - každá firma - tedy i Marshall - může do světa vypustit krám a u Marshallu je těch krámů dost a dost. Ale srovnávat tu firmu s Bugerou...
Marshall existuje o pár desítek let déle. Zvuk jejich aparátů byl dlouhou dobu synonymem heavy-metalu. Mají za sebou léta vývoje a výzkumu. Navíc se velká část jejich produkce staví v Anglii.
A proti tomu Bugera... Zajímalo by mě, kolik z jejich produktů není laciná čínská kopie něčeho od jiné firmy. To se to pak samozřejmě prodává za menší peníz daleko snáze. A to nehledě na to, kolik procent z ceny dělá značka.

Nepochybuji o tom, že to může hrát dobře - dokonce, že bych asi ve slepém testu nepoznal Bugeru 1960 od Marshallu 1959 SLP. Ale to srovnávání značek rozhodně není na místě. Srovnatelnou kopii lze v Čechách postavit z dostupných materiálů za daleko menší peníz. Spoluhráč má na Plexi přestavěnou Teslu Mono 50 a hraje to jako víno, dokonce ještě s původními lampami. Dohromady do toho vrazil asi patnáct stovek.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

nicmene muze to byt nejakyma kabelama uvnitr, nejen kytarovym.

Mel jsem podobny problem s jinak bulletproof Mesou MkIIb, kde z nejakeho duvodu piskal kabel k reverbu, doted jsem neprisel na to cim to bylo...protoze to byly vpodstate dva oddelene kabely...
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“