Snímače DiMarzio na PRS SE Tremonti
Pravidla fóra
Snímače DiMarzio na PRS SE Tremonti
Ahoj, chtěl bych se poradit s výběrem snímačů. Mám PRS SE Tremonti, trefil jsem pěkně hrající kousek, tak si říkám, že do toho ještě teochu investuju.
Ne že by stock snímače byly úplně špatný, ale chtěl bych ještě o něco modernější zvuk. Dost používám zkreslení, chtěl bych aby si to zachovávalo čitelnost i při vyšším gainu. Uvažoval jsem nad klasikou - SH 2+4, ale pak jsem si říkal, že bych mohl zkusit DiMarzia, když se píše, že maj takovej zajímavej a neoposlouchanej zvuk... Bohužel se v nich vůbec nevyznám, tak jsem se chtěl zeptat, jestli s nima někdo má zkušenosti a eventuelně jaká kombinace by byla vhodná.
Díky!
Ne že by stock snímače byly úplně špatný, ale chtěl bych ještě o něco modernější zvuk. Dost používám zkreslení, chtěl bych aby si to zachovávalo čitelnost i při vyšším gainu. Uvažoval jsem nad klasikou - SH 2+4, ale pak jsem si říkal, že bych mohl zkusit DiMarzia, když se píše, že maj takovej zajímavej a neoposlouchanej zvuk... Bohužel se v nich vůbec nevyznám, tak jsem se chtěl zeptat, jestli s nima někdo má zkušenosti a eventuelně jaká kombinace by byla vhodná.
Díky!
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snímače DiMarzio na PRS SE Tremonti
Což takhle třeba Tone Zone+Air Classic/Air Norton? tato kombinace se mi dost líbila 
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tahle kombinace asi bude fajn, co jsem se tak dočetl. sažil jsem se projít i nějaký zahraniční fóra a ten Air Norton ke krku vypadá fakt dobře, do toho asi půjdu... Jestli se ke kobylce neobjeví jinej zajímavej nápad, asi to dopadne na celou tu kombinaci, co jsi psal...
Ještě jsem taky koukal, jak se u nás daj sehnat, a s tim asi bude krapet problé, na bazaru moc nejsou, nový je nikde nemaj... Na ebay jich taky zrovna moc není... asi to vypadá na thomanna...
EDIT: ještě jsem koukal, že na bazaru je Air Zone, píšou že je to vintage varianta tone zone... Nevíte jak moc vintage?
Ještě jsem taky koukal, jak se u nás daj sehnat, a s tim asi bude krapet problé, na bazaru moc nejsou, nový je nikde nemaj... Na ebay jich taky zrovna moc není... asi to vypadá na thomanna...
EDIT: ještě jsem koukal, že na bazaru je Air Zone, píšou že je to vintage varianta tone zone... Nevíte jak moc vintage?
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Nemám s ním zkušenost, bohužel
asi bych šel do thomanna, no - i kdyby na ebay byly, platil bys DPH a pokud bys bral z evropského ebay, zřejmě si moc nepomůžeš oproti cenám thomanna
asi bych šel do thomanna, no - i kdyby na ebay byly, platil bys DPH a pokud bys bral z evropského ebay, zřejmě si moc nepomůžeš oproti cenám thomanna
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Air Norton je naprosto parádní ke krku, optimální output a hodně charakteristický zvuk. Za těch 1900 nebo kolik je na kytarách je to výborná investice.
Ke kobyle se mi od DiMarzia nejvíc líbí D-Sonic, Tone Zone mi příjde o trošku ostřejší a ten Air Zone bude akorát TZ se slabším výstupem.
Ke kobyle se mi od DiMarzia nejvíc líbí D-Sonic, Tone Zone mi příjde o trošku ostřejší a ten Air Zone bude akorát TZ se slabším výstupem.
a co takhle steve's special ku kobyle? i rozepnuty se mi moc libil, taky zajimava moznost
sice byl by to nejspis trochu kontrast vice tucny kobylkac a takovy polovintage snimac u krku, ale proc by ne
sice byl by to nejspis trochu kontrast vice tucny kobylkac a takovy polovintage snimac u krku, ale proc by ne
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
vsak dva snimace mas proto abys mel trosku kontrast ve zvukuKosak píše:a co takhle steve's special ku kobyle? i rozepnuty se mi moc libil, taky zajimava moznost
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Souhlas. Akorát bych spíš doporučoval ten TZ - sice je ostřejší svou ekvalizací, ale zase DS má na můj (dnešní) vkus až moc silný výstup. Na svou primární kytaru bych si ho dnes nedal, pokud bych nehrál vyloženě tvrďárny.bubucci píše:Air Norton je naprosto parádní ke krku, optimální output a hodně charakteristický zvuk. Za těch 1900 nebo kolik je na kytarách je to výborná investice.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Když jsem včera procházel stránky DiMarzi.com a studoval ty snímače, tak mi z toho taky vyšla kombinace Air Norton + Tone Zone. To jsem rád, že panuje taková shoda...
- Nero
- Rádce
Tak jen aby tě ta shoda dovedla ke spokojenosti 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
To je otázka... Těžko říct, když je neznám. Ale život je o poznávání a zkoušení... 
- Nero
- Rádce
Hlavně když jde o snímače - tam člověk nikdy neví, jak si to sedne s kytarou a aparátem... Je to poněkud alchymie.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak snímače jsou doma, zítra se asi vrhnu na zapojení...musím říct, že jsem mírně v rozpacích - když dám oba snímače před sebe kabelem dolů, maj oba pol. nástavce vlevo. V návodu je taky napsáno, že šroubky=south, ale když se kouknu na obrázky na netu, většina lidí má ty snímače orientovaný zrcadlově. To by znamenalo, že u krku budu muset dát snímač šroubkama ke krku, tzn. kabelem nahoru a pak to motat pod snímačem. Asi to vychází z toho, že ten Air Norton je původně taky ke kobyle... Nevíte někdo, jak to má být správně? Dík moc!
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
U kobylky to dej šroubkama ke kobylce a u krku klidně neopak, tam už ten rozdíl ve zvuku takový není, jestli vůbec. Nevmí, jestli mají obě cívky naprosto stejné vinutíCitrus píše:Tak snímače jsou doma, zítra se asi vrhnu na zapojení...musím říct, že jsem mírně v rozpacích - když dám oba snímače před sebe kabelem dolů, maj oba pol. nástavce vlevo. V návodu je taky napsáno, že šroubky=south, ale když se kouknu na obrázky na netu, většina lidí má ty snímače orientovaný zrcadlově. To by znamenalo, že u krku budu muset dát snímač šroubkama ke krku, tzn. kabelem nahoru a pak to motat pod snímačem. Asi to vychází z toho, že ten Air Norton je původně taky ke kobyle... Nevíte někdo, jak to má být správně? Dík moc!
Does it matter which direction I install my pickup?
Most humbuckers are symmetrical and their sound does not change at all when installed backwards. Humbuckers that are not mentioned in this FAQ sound the same when installed in either direction.
Some humbuckers have a distinctly different sound if you turn them around. There is no right or wrong installation direction. The Bluesbucker® is brighter-sounding with the adjustable screw coil toward the bridge. The D Sonic™ and Crunch Lab™ models (6 and 7 string) and the MegaDrive™ are brighter-sounding with the solid bar coil toward the bridge. The Steve’s Special™ and Blaze™ Bridge model are brighter-sounding with the cable exit side toward the bridge.
Some humbuckers have just a slightly different sound if you flip them to the opposite direction. There is no right or wrong orientation, but it’s a matter of preference for such a subtle difference, if you can hear the difference at all. Models that sound slightly brighter with the cable exit toward the bridge include:
Blaze™ Neck, D Activator™ Bridge, D Activator™ Neck, Evo 2™, Evolution® 7, Evolution® Bridge, Evolution® Neck, FRED®, Mo' Joe™, Virtual P-90™
Models that sound slightly brighter with the cable exit toward the neck include:
Air Norton®, Air Norton® 7, Air Zone™, DLX Plus™ Neck, Humbucker from Hell™, LiquiFire™, Norton®, Tone Zone®, Tone Zone® 7
Single-coil size humbuckers with side by side coils have coils that are so close together that reversing the installation direction does not have an audible effect on the sound.
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
Ahojte, mám tiež PRS SE Tremonti model a pýtam sa, aké máte skúsenosti s Tremontiho snímačmi? Aparát mám Engl R. Blackmore a orange ppc412. Či ste ich náhodou neskúšali na podobnej zostave. Zvuk konkrétne neviem aký hľadám, hráme drop C#, rock metal core(samozrejme Tremontiho zvuk obdivujem, aj celkovo AB)
Ďakujem za odpovede.
Taktiež som narazil na Duncany SH-11 a TB-11, alebo PRS metal, alebo tie DiMarzio. Do čoho by ste išli?
Ďakujem za odpovede.
Taktiež som narazil na Duncany SH-11 a TB-11, alebo PRS metal, alebo tie DiMarzio. Do čoho by ste išli?
- Nero
- Rádce
Taky si to ujasni. Jinak jakékoli rady postrádají smysl.Tony2580 píše:Zvuk konkrétne neviem aký hľadám,
PetrPeter 1975 - 2008
Chápem Nero, prepáč. Spýtam sa tak, že ak kúpim DiMarzia určite nepôjdem o krok vzad zvukovo, pravda?
Duncany SH-11 a TB-11 má Myles Kennedy a Tremonti má svoje snímače. Čo sa týka Tremontiho snímačov, kamarát ich má na svojej gitare ale pískajú mu hrozne, a to má aj NoiseGate. Práve preto mám v tom zmätok, čím viac čítam tým menej viem. Tak som sa rozhodol, že Tremonti p-ups nechcem a hľadám ďalšie alternatívy, terbárs tie DiMarzia. Zvuk sa mi páči moderný, ako majú Dreamshade, ale mám rád aj BFMV, Tremonti samozrejme, Trivium, Demon Hunter, ABR (vopred píšem, že som neskúmal aké používajú tieto kapely snímače)
Dodajú mi teda DiMarzia moderný tvrdý zvuk?
Duncany SH-11 a TB-11 má Myles Kennedy a Tremonti má svoje snímače. Čo sa týka Tremontiho snímačov, kamarát ich má na svojej gitare ale pískajú mu hrozne, a to má aj NoiseGate. Práve preto mám v tom zmätok, čím viac čítam tým menej viem. Tak som sa rozhodol, že Tremonti p-ups nechcem a hľadám ďalšie alternatívy, terbárs tie DiMarzia. Zvuk sa mi páči moderný, ako majú Dreamshade, ale mám rád aj BFMV, Tremonti samozrejme, Trivium, Demon Hunter, ABR (vopred píšem, že som neskúmal aké používajú tieto kapely snímače)
Dodajú mi teda DiMarzia moderný tvrdý zvuk?
- Nero
- Rádce
Když se budeme bavit o top výrobcích typu DM nebo SD, tak ti mají tak širokou nabídku, že tam najdeš snímače na jakýkoli zvuk. A samozřejmě kvalitní. Ty Tremontiho snímače bych nezavrhoval, protože mi přijde, že tam musí být nějaká chyba v zapojení nebo jinde, pokud jsou takhle problematické. Spíš mi přijde, že PRS snímače jsou drahé, a proto bych je nechal plavat.
PetrPeter 1975 - 2008
Ešte jedna otázka, Citrus alebo Velda majú tieto snímače a rád by som počul ich referencie, ako sú s nimi spokojní?
Len neviem či tu zablúdia do tejto témy znovu