Gibson Firebird X

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Jazzman
Rádce

Re: Gibson Firebird X

Příspěvek od Jazzman »

Zappa řekl, že každý nástroj i aparát, který byl vyroben si zaslouží, aby ho někdo vyzkoušel. No tak ho někdo vyzkouší, řekne, že je to blbost a budou vyrábět něco jiného.

Jinak tu někdo řešil levné Gibsony.................no, když porovnám Ibanezku, Yamahu, Line6, B.C.Rich nebo Jacksona za 20 a Gibsona SG za 20, tak mám v 80% případů poměrně jasno, co z toho je hudební nástroj. :)
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no podle me u kazdy ty znacky je sance ze se najde zajimavej nastroj, stejne jako je sance ze to bude peknej kram :) treba ty nizsi jacksony me nedavno celkem prekvapily, mel jsem nejakou dobu doma dxmg a ta hrala fakt hezky (o tridu lepe nez ibanez ve stejne cenovce).

jinak tu jen samozrejem prezentuju svuj nazor, ta zappova hlaska je celkem pravdiva a tesim se na vlny inovatoru s touhle kytarou potazmo kvanta super muziky vyprodukovane na firebird x :)
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Jediny co se mi z těch jejich "novinek" za posledních 5 let líbilo je dark fire, jinak se mi to nelíbí vůbec, kytara má být kytara, a ne preamp a kdovíco ještě :D
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

JohnyWM píše:Jediny co se mi z těch jejich "novinek" za posledních 5 let líbilo je dark fire, jinak se mi to nelíbí vůbec, kytara má být kytara, a ne preamp a kdovíco ještě :D
(Před sto lety měla bejt kytara kytara a né nějaký sňejmače a ponťáky...)
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

No já hrál nedávno na Corta LP Goldtopa a trochu jsem se lekl poměru ceny a kvality nástroje. Pravda, dynamika trochu horší, takže v kapele s kvalitními nástroji by se asi mixem probíjel hůř, ale fakt překvapení.

To mě daleko víc překvapil model :

http://www2.gibson.com/Products/Electri ... -Suit.aspx

Ještě diody kolem korpusu a bylo by to komplet :shock:
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
JohnyWM

Příspěvek od JohnyWM »

Kamahl píše:
JohnyWM píše:Jediny co se mi z těch jejich "novinek" za posledních 5 let líbilo je dark fire, jinak se mi to nelíbí vůbec, kytara má být kytara, a ne preamp a kdovíco ještě :D
(Před sto lety měla bejt kytara kytara a né nějaký sňejmače a ponťáky...)
:D ale nejsme před sto lety, že jo....
chápu že kytary by se měly ve zvuku posunout někam dál - takhle asi přemýšlejí v gibsonu.

Kdyby radši vyráběli všechny svoje kytary pořádně, aby byly hodny svého jména....
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

Jazzman píše: To mě daleko víc překvapil model :

no u toho zoot suit sg jsem zacal pochybovat o mentalnim zdravi u lidi v gibsonu. vzhled se mi nahodou libi :) ale moc neverim ze to hraje dobre.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kinx píše:
Jazzman píše:To mě daleko víc překvapil model :

no u toho zoot suit sg jsem zacal pochybovat o mentalnim zdravi u lidi v gibsonu. vzhled se mi nahodou libi :) ale moc neverim ze to hraje dobre.
A to já zase jo. Proč by překližka neměla znít dobře? A proč by zrovna tahle překližka neměla znít dobře?
panedge píše:Koukám,že si ji měl v ruce pěkně dlouho,takhle to sestřelit....
Firebird X nepotřebuji mít v rukou, aby mi přišel jako narychlo vymyšlený nahypovaný výstřelek, který předstírá, že je něčím výrazně novým. Je to prostě další typ v robotí sérii, zase o něco málo vylepšený. Původní Robot (ať už LP Studio, Special nebo SG), Dark Fire, Dusk Tiger, Firebird X. A Pure-Analog je zase jen nový typ DSP. Netvrdím, že to nehraje dobře, to bych si nedovolil. Tvrdím jen, že to není nic revolučního, jak říká Gibson. Že je to je jen další kousek evoluce, nikoli revoluce.
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Tak s tímhle souhlasím. Prostě jen reklama...
"Lots of people talk and few of them know..."
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me se preklizkovy kytary (masivni elektricky) moc neosvedcily. resp rad bych nejakou dobrou masivni preklizku videl, mel jsem pred casem v ruce neco levnyho a to bylo priserne.
Mr.Dvori

Příspěvek od Mr.Dvori »

Náhodou ty SGčka jsou vzhledově docela špica, ne? :D asi bych na to hrát nemohl, ale kdyby s tím přede mě napochodoval někdo na stage, měl by u mě bod, a to by ještě ani nemusel hrát..

Hrát na kytaru, co se umí sama naladit mě opravdu docela děsí. Ještě aby se sama zapojila do aparátu, a sama si vyměnila struny a už by bylo dílo dokonáno.. Ale příjde mi, že možnost měnit ladění, a to prakticky jakkoliv během jedné skladby je docela super. Dokázal bych si s tím pohrát, no ne?

Konkrétně ten firebird X mi příjde jako drahá hračka. A to doslova. Hrát na to bych rozhodně nechtěl. Ale sednout si s tím k aparátu a hrát si zase po letech jako malej kluk, klidně. I vzhledově to prostě úplně nabízí asociaci s hračkou. Nehrál jsem na to, takže to soudit nemůžu, ale názor mít můžu.

A podle mě by s něčím takovým měla přijít právě firma jako je Gibson! Je sice fakt, že kytaristé jsou konzervativnější než všichni briti, ale na druhou stranu je taky pravda, že se nechají nejlépe fascinovat, takža až příjde někdo, kdo naplno využije ty všechny (zatím zbytečný, kýčovitý,..) možnosti a udělá s tím pár husarskejch kousků, začne se lámat postoj k těmto kytarám..
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Tak ona by mi kytara s kterou by šlo hrát přímo do PA nevadila. Kdybych už chtěl hrát přes mulťák (bože chraň), tak bych raděj měl "vše v jednom". Pokud by ten procesor byl kvalitní jako ty podlahové mulťáky, nevidím v tom problém. Prostě jet na koncert jenom kabel a kytara (fajn by byl zabudovaný lampový preamp, ale to je už trochu moc :) ). Pokud se kytary jako firebird X budou ubírat tímhle směrem, nemůžu proti nim nic číct. Mít jenom kytaru a nic jiného by se mi líbilo. Kolikrát už jsem nadával, že tu svini těžkou prodám... Až to bude znít jako můj halfstack s JMPčkem a celým padalbordem, tak si to klidně koupím.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Mr.Dvori píše:takža až příjde někdo, kdo naplno využije ty všechny (zatím zbytečný, kýčovitý,..) možnosti a udělá s tím pár husarskejch kousků, začne se lámat postoj k těmto kytarám..
Multiefekty v kytarách, aktivky a kdejaké onboard bordely se montovaly už v 60. letech, tehdy ale skutečně analogové, ne "Tru-Analog" :wink:

Latam: Mně se ta myšlenka také líbí a bylo by fajn mít všechno v kytaře, ale až někdo vyrobí něco skutečně promyšleného, ne jen nahypovanou milionářskou hračku. Líbí se mi třeba Variax, ten si na nic nehraje.
nozaki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nozaki »

Kinx píše:
Jazzman píše: To mě daleko víc překvapil model :

Co máte kuci :-) hippies az za hrob...hehe :D
http://bandzone.cz/argonaut
Fender Jazzmaster Classic Player, Squier Telecaster CV 50, Orange Tiny Terror, Orange PPC212, Orange Crush 15R
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“