Nové snímače nebo novou kytaru?
Pravidla fóra
Nové snímače nebo novou kytaru?
Zdravím
6 roků hraju na tuto kytaru: http://kytary.cz/stagg-s402/HN089793/ Při koupi při mě stála štěstěna, takže je po technické stránce v pohodě, chci se ale někam posunout zvukově...
Teď mi padla mi do oka tahle: http://kytary.cz/ibanez-sas-36fm-trs/HN101763/ ještě jsem ji ale nedržel tak nevím jestli mi padne i do ucha...
Vrtá mi ale hlavou, co by s mojí starou kytarou udělala výměna snímačů za Duncany. Principielně nemá smysl mít snímače za dvojnásobek ceny kytary, ale stejně mi to nedá spát... Máte někdo zkušenosti s podobným laborováním?
6 roků hraju na tuto kytaru: http://kytary.cz/stagg-s402/HN089793/ Při koupi při mě stála štěstěna, takže je po technické stránce v pohodě, chci se ale někam posunout zvukově...
Teď mi padla mi do oka tahle: http://kytary.cz/ibanez-sas-36fm-trs/HN101763/ ještě jsem ji ale nedržel tak nevím jestli mi padne i do ucha...
Vrtá mi ale hlavou, co by s mojí starou kytarou udělala výměna snímačů za Duncany. Principielně nemá smysl mít snímače za dvojnásobek ceny kytary, ale stejně mi to nedá spát... Máte někdo zkušenosti s podobným laborováním?
Re: Nové snímače nebo novou kytaru?
No tak udělalo by to z něj lépe znějící kytaru, protože snímače od Staggu nebudou žádné terno. Jestli to má cenu, záleží na tom, jak moc a jak dobře na té kytaře hraje dřevo.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Já osobně bych stagg neupgradoval. Celá kytara stojí 3.500,--, a když odečteš snímače... No, co to asi bude za dřevo.
"Don't play what's there, play what's not there"
Miles Davis
Miles Davis
No to právě nikdy nevíš.
Svou lacinou Cortku bych třeba také jen tak za něco nevyměnil. Zatím jsem nenarazil na kytaru, co by tak pěkně rezonovala. To spíš v ladění má mezery.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Namontovat tam RM kdyby sehnal z bazaru za pár stovek a nebo klidně i toho Duncana, zkusit to a když by to nebylo ono tak vzít tu ibanezku a dát toho duncana do ní, protože ty snímadla v ibanezce sou taky napytel 
-
woro90-1
Naper tam pořádné snímače a nenech se odradit řečmi o tom, že když odečteš cenu snímačů, laku a zpracování, nekoupíš za to dřevo. Olše je levné dřevo, jen se nesmí kupovat u Sollera přímo ve formátech na kytaru. Nebude to mít vintage mojo, ale pokud to není nacucaná houba, rozhodně má smysl do toho dát pořádné snímače. Navíc u Staggů, které jsem měl v rukou, nebyly často problémy s tím, že by to bylo vyloženě špatně udělané nebo z úplně odpadního materiálu, ale na stratech vždycky byly naprosto hrozné snímače. A dalším typickým problémem byly ve spěchu mizerně nabité pražce, semtam trochu posunutá kobylka. Se silně tlumícím mokrým dřevem jsem se setkal, ale nebylo to zdaleka tak hrozné jako ty snímače.
No vysušené bylo to dřevo asi dobře, jinak by se mi to za těch 6 let zkroutilo nebo popraskalo, sustain je ale bídný, táhlejší sóla bez kompresoru chcípají (i s ním). V recenzi na muzikusu u té ibanezky sustain chválí... Až pro ni půjdu do obchodu vezmu si tu svoji starou (pokud mě s tím šrotem nevyhodí) a porovnám...
O té ibanezce psali, že čistý zvuk u ní není nic moc takže se moc nehodí do jazzu, blues,... Myslíte, že to singl od duncana napraví ? nebo je problém ve dřevě (mahagon) ? hraju totiž dost rozmanitý repertoár
O té ibanezce psali, že čistý zvuk u ní není nic moc takže se moc nehodí do jazzu, blues,... Myslíte, že to singl od duncana napraví ? nebo je problém ve dřevě (mahagon) ? hraju totiž dost rozmanitý repertoár
za tech 12k ale muzes mit z bazace neco jako tohle MIJ tele nebo ibanezku rg570 s RMkama nebo netradicni PRS LP
asi bych za 12 nesel do nove, kor do te ibanezy
asi bych za 12 nesel do nove, kor do te ibanezy
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Na recenze z Muzikusu moc nehleď.boomerank píše:V recenzi na muzikusu
Vim, že v bazaru se dají koupit dobré věci za málo peněz, ale když pojedu z ostravy do prahy zkusit to tele tak těžko říct jestli to bude to co hledám. Nebudu mít možnost to porovnat na stejném kombu s něčím podobným a vybrat si to co mi bude líp vyhovovat... Takhle bych mohl po republice těch 12k projezdit a nic nekoupit. Z těchto důvodů nejsem pro kupovat kytaru přes bazar, možná máte jiné zkušenosti, ale já bych do toho nešel...
i tak bych si byt tebou udelal vylet aspon do ostravy (nebo kde to mas bliz), nechat si tam objednat par kousku na zkousku (treba epi lp custom, nejake ty ibanezky a pro zajimavost treba corta m custom) a rozhodnout se az po odzkouseni 
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
RG570 je zaručená kytara, ještě jsem na špatný kus nehrál a těch 11 co za ni chce na bazaru je výborná cena. U telecasterů kvalita kolísá a je to naprosto jinší zvuk než Ibanez. A na to PRS jsem nehrál.
Kupovat kvalitnější snímač pomůže, ale pokud chceš investovat, jdi do te Ibanezky. To je oproti staggu nebe a dudy. Všechny staggy ,co jsem držel v ruce, byly naprosté krámy. To už ten Cort X4 nebo co jsem to měl byl o svělné roky dál.
Kupovat kvalitnější snímač pomůže, ale pokud chceš investovat, jdi do te Ibanezky. To je oproti staggu nebe a dudy. Všechny staggy ,co jsem držel v ruce, byly naprosté krámy. To už ten Cort X4 nebo co jsem to měl byl o svělné roky dál.
Kamoš měl B.CRicha (nějakej drahej) a měnil tam jeden snímač, protože hraje blit-core a chtěl jinej zvuk. A ten co mu zbyl (nějaký silný DiMArzio) nacpal do svýho Strat STAGa co má na cvičení. A světe div se, hrálo to super. Sem čuměl 
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR