Když se chce tak proč ne?Pár akordů zvládne každej lemplQ-beak píše:potřebuju vědět jak moc je těžký, naučit se na kytaru..už nejsem nejmladší a asi bych nemohl cvičit každej den..jinak rozhodně bych chtěl hrát rock a ani nevim jestli je to možný s akustickou kytarou
Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
Pravidla fóra
Re: Má cenu začít se učit v 18 na kytaru?
Stop dreaming, start playing!
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já myslim že nikdy není pozdě začít 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Když jsem se asi před rokem odhodlal začít s kytarou, taky mě napadlo, jestli nejsem moc starý. Ke všemu mi to neustále připomíná matka. "Radši se uč", "to už nemá smysl", "k čemu ti to bude" apod.
Byl jsem docela na vážkách, ale i přečtení tohoto tématu mě hodně utvrzelo v tom, že má smysl začít kdykoliv. Třeste se, do 18 si kytaru určitě koupím. 
JJ tak me je teda teprve 16 a taky zacinam. Si pujcuju zatim spanelku a cekam az mi v lednu prijde stavebko a huraa pro kejtru
. Jako budu samouk, ale rikam si ze kdyz sem se naucil na housle, saxofon, klarinet, tak proc by mi nemela jit kejtra ze jo
jeste k tomu kdyz na kejtru umi kazdej druhej jouda 
... ja zacinal v 25 a myslim, ze nikdo nemusi mit obavy. Krom toho jsem zacinal podstive s notama, teorii a praxi soucasne.
Nemam nic proti samoukum, ale bez ucitele bych ted umel tak desetinu co umim ted..... Kdo to chce umet poradne, jedine s ucitelem a zacinat tak jak se ma..
kdyz se nekdo nauci nazpamet par akordu a ani nevi jak se ktera struna jmenuje, natoz co vubec hraje za noty, tak tomu nerikam umeni hrat na kytaru...
Nemam nic proti samoukum, ale bez ucitele bych ted umel tak desetinu co umim ted..... Kdo to chce umet poradne, jedine s ucitelem a zacinat tak jak se ma..
kdyz se nekdo nauci nazpamet par akordu a ani nevi jak se ktera struna jmenuje, natoz co vubec hraje za noty, tak tomu nerikam umeni hrat na kytaru...
Tak prave ja si myslim, ze to je to prave umeni. Zahrat cokoliv jak citim bez toho abych byl svazovan teorii. Proste znak kazde misto na hmatniku vedet jak. A to myslim plati u kazdeho nastroje. Proste ti nej machri sou myslenkama nekde jinde kdyz hraji, a vubec je nezajima co to je za akord nebo notu. Tim ale nerikam ze teorie je na nic, naopak je dulezita. Ale zase jak pro koho. A pokud se samouk bude ucit peclive, davat si pozor na chyby a opravovat je nevidim problem. A kdyz se nauci zaklady tak muze premyslet o tom trebas si najit ucitele aby se dostal na dalsi metu
- Trao
- last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
- Kontaktovat uživatele:
V tomhle rozhodně souhlasim, když člověk nemá ponětí o teorii, tak se to samoučí (divná formulace) hodně špatně. Ale v případě, že už má člověk nějakou tu teorii za sebou (třeba těch 5 let, co se bere v zušce nauka společně s nástrojem), tak myslim, že to ani neni tolik potřeba, stačí, aby někdo jednorázově vysvětlil, jak do těch strun brnknout a pak už si ten dotyčnej sám zlepšuje to, co mu moc nejde. Tim nechci nikoho odrazovat od učitelů, já to řešim tak, že některý věci, co mi nejsou opravdu hodně jasný (příklad: tapping), tak zajdu za nějakym pokročilejšim kytaristou, ať mi to vysvětlí. Když neví ani on, tak se buď zeptá dalšího pokročilýho kytaristy nebo nějakýho učitele, nebo to udělam já. Je fakt, že v ZUŠce je to hledání takovejhlech informací značně zjednodušený.Petrvti píše:... ja zacinal v 25 a myslim, ze nikdo nemusi mit obavy. Krom toho jsem zacinal podstive s notama, teorii a praxi soucasne.
Die Hard or Die Home
Ahoj, jsem tady nový a chtěl bych se zeptat na pár věcí.
Je mi už 23 a chtěl bych začít hrát na kytaru. Já vím, že začít hrát je možné v každém věku, ale myslíte, že bych se mohl naučit hrát (nejlépe sám, na nějakou výuku se mi moc nechce), když jsem nikdy žádný hudební nástroj nedržel v ruce? A noty a něco podobného taky neznám. Prostě bych začal úplně od nuly. A jestli mám hudební sluch, to taky nevím.
Jen bych prostě chtěl se naučit zahrát pár písniček. John Frusciante je takový můj vzor. Jeho písničky jsou prostě úžasné a je to pro mě hudebník číslo 1.
Chtěl bych umět zahrát např. Carvel - http://www.youtube.com/watch?v=6Zf0XT3KnD8
Nebo ostatní písně z (akustického) alba Shadows Collide With People, pokud ho znáte. To album znám nazpamět.
Mám rád všechno od Johna, ale možná, že na akustiku to bude ze začátku jednodušší, ale opravdu nevím. Četl jsem si tady diskuzi zda vybrat akustiku nebo elektriku pro začátek a příspěvky jsou různé ...
Vím, že to patří asi jinde, ale ať píšu vše do jednoho topicu, tak kterou kytaru byste mi doporučili, pokud teda to má cenu, když jsem kytaru opravdu ještě neměl v ruce.
Vím, že hrát jako např. John
nikdy nebudu, ale aspoň trochu bych se to chtěl naučit.
Kytara je ten nejlepší hudební nástroj.
Všem moc díky za rady.
Mike
Je mi už 23 a chtěl bych začít hrát na kytaru. Já vím, že začít hrát je možné v každém věku, ale myslíte, že bych se mohl naučit hrát (nejlépe sám, na nějakou výuku se mi moc nechce), když jsem nikdy žádný hudební nástroj nedržel v ruce? A noty a něco podobného taky neznám. Prostě bych začal úplně od nuly. A jestli mám hudební sluch, to taky nevím.
Chtěl bych umět zahrát např. Carvel - http://www.youtube.com/watch?v=6Zf0XT3KnD8
Nebo ostatní písně z (akustického) alba Shadows Collide With People, pokud ho znáte. To album znám nazpamět.
Mám rád všechno od Johna, ale možná, že na akustiku to bude ze začátku jednodušší, ale opravdu nevím. Četl jsem si tady diskuzi zda vybrat akustiku nebo elektriku pro začátek a příspěvky jsou různé ...
Vím, že to patří asi jinde, ale ať píšu vše do jednoho topicu, tak kterou kytaru byste mi doporučili, pokud teda to má cenu, když jsem kytaru opravdu ještě neměl v ruce.
Vím, že hrát jako např. John
Všem moc díky za rady.
Mike
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mike. píše:Ahoj, jsem tady nový a chtěl bych se zeptat na pár věcí.
Je mi už 23 a chtěl bych začít hrát na kytaru. Já vím, že začít hrát je možné v každém věku, ale myslíte, že bych se mohl naučit hrát (nejlépe sám, na nějakou výuku se mi moc nechce), když jsem nikdy žádný hudební nástroj nedržel v ruce? A noty a něco podobného taky neznám. Prostě bych začal úplně od nuly. A jestli mám hudební sluch, to taky nevím.Jen bych prostě chtěl se naučit zahrát pár písniček. John Frusciante je takový můj vzor. Jeho písničky jsou prostě úžasné a je to pro mě hudebník číslo 1.
![]()
Vím, že hrát jako např. Johnnikdy nebudu, ale aspoň trochu bych se to chtěl naučit.
Všem moc díky za rady.
Mike
Podívej se na mě - snažím se už hrát skoro rok, pomalu v padesáti, jako totální samouk, zatím víceméně tak sám pro sebe, nebo tolerující kamarády,ale něco snad už umím (alespoň držet kytaru
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
Mike: Nepřemejšlej a skoč do toho po hlavě!
Vem první kytaru, co najdeš a hraj!
Jestli už teď víš, že tě to bude bavit, tak co je ti po někom, kdo na to hraje od čtyř let?
Víš, kolik lidí začínalo v tomhle věku jako ty?
A víš, kolik lidí, co hráli na kytaru už od školky se na to vyfláklo?
Správná odpověď... bude to A, B nebo C?
Ano, bylo, je a bude jich HODNĚ!!!
Týhle anomálii se říká nadšení. Tento Enthusianismus ti může umožnit dělat divy ať začneš, kdy chceš.
Vem první kytaru, co najdeš a hraj!
Jestli už teď víš, že tě to bude bavit, tak co je ti po někom, kdo na to hraje od čtyř let?
Víš, kolik lidí začínalo v tomhle věku jako ty?
A víš, kolik lidí, co hráli na kytaru už od školky se na to vyfláklo?
Správná odpověď... bude to A, B nebo C?
Ano, bylo, je a bude jich HODNĚ!!!
Týhle anomálii se říká nadšení. Tento Enthusianismus ti může umožnit dělat divy ať začneš, kdy chceš.
Die Hard or Die Home
Já jsem spokojenej s Doprovodnou kytarou:Mike. píše:Díky moc všem.![]()
Nemáte nějaké tipy, jak začít nebo podle čeho se učit a tak?
Díky.
http://eshop.kytary.cz/KN-Doprovodna-kytara/94187/
- Trao
- Kontaktovat uživatele:
No, už jsem to tu párkrát psal, ale klidně to zopakuju...
Vítězslav Štefl - rocková kytara
Luboš Andršt - Kytara: Jazz, Rock , Blues (Supraphon ještě za komunistů)
Valášek - sólová hra na kytaru
Fakt pěkný na základy, ale nenech se odradit, když tam najdeš něco hodně těžkýho, je to všechno dost obsáhlý, takže se spíš vyplatí podle těch učebnic zezačátku dělat jen to, na co se opravdu cejtíš...
Vítězslav Štefl - rocková kytara
Luboš Andršt - Kytara: Jazz, Rock , Blues (Supraphon ještě za komunistů)
Valášek - sólová hra na kytaru
Fakt pěkný na základy, ale nenech se odradit, když tam najdeš něco hodně těžkýho, je to všechno dost obsáhlý, takže se spíš vyplatí podle těch učebnic zezačátku dělat jen to, na co se opravdu cejtíš...
Die Hard or Die Home
- MacaFCB
- Kontaktovat uživatele:
čus
nikdy není pozdě ja začal v 16 cti kamoš v 19 tenacti myslím vyj.ebaní cigoši mají jiný starosti krast
a nemluvme tu o cigoších mam je plne zuby
!!!!

!!!!
Kytara: Ibanez RG 321MH (prodána za 6,300Kč)
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!
Kombo: VOX AD15VT (jen měsíc starý,prodám jen za 4,000kč)
Ramms+ein 4ever!!!