praskliny u šroubovaného krku

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
MartyMcKay

praskliny u šroubovaného krku

Příspěvek od MartyMcKay »

Zdravím všechny,

mám na base tyto drobné prasklinky u krku (viz. foto), které mě znepokojují. Basa zní naprosto v pořádku ale stejně bych chtěl mít jistotu. Koupil jsem si už použitou, ale vzhledem k tomu že nemá potlučený lak nebo podobně tak bych soudil že nedostala nějakou ránu nebo tak. Tak co? Je to špatné nebo se to občas stane a ničemu to nevadí?
Jinak je to Ibanez ICB200EX a ty tečky jsem teď nedávno udělal abych věděl, jestli se to nešíří.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
woro90-1

Re: praskliny u šroubovaného krku

Příspěvek od woro90-1 »

Obvykle to bývá jen lak, který je méně ohebný než dřevo. Zda je prasklinka i ve dřevě ale není možné zjistit, dokud tam ten lak je. Nech tam tu značku, aby tě varovala, kdyby se dřevo hnulo. S největší pravděpodobností tomu ale nic není a je to jen v laku.
MartyMcKay

Příspěvek od MartyMcKay »

Pevně v to doufám a zatím tomu vše nasvědčuje. Nejsem si sice na 100% jistý ale řekl bych že za ten měsíc a něco co ji mám se to nezvětšuje. Navíc má fakt moc pěkný zvuk a ten by nejspíš neměla kdyby bylo něco v nepořádku.

edit: Tak mě ještě napadlo že kdyby se to ještě šířilo tak by nebylo úplně od věci vzít kus jemnějšího smirkového papíru a hned u krku maličký kus toho laku odbrousit a mrknout jak to tam vypadá. Jen si říkám: Za předpokladu že tam fakt praská dřevo, jak se to dá řešit?
heczis

Příspěvek od heczis »

MartyMcKay píše:Za předpokladu že tam fakt praská dřevo, jak se to dá řešit?
Napada me nechat prilepit, ale v tomhle pripade by to asi jit nemuselo. Ja mel prasklej krk u hlavy a s tim nebyl problem, jen se to muselo zlomit jeste trochu vic, aby se ke drevu dalo dostat. Nechal jsem si to spravit u kytarare v Lubech (u Chebu).
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

MartyMcKay píše:edit: Tak mě ještě napadlo že kdyby se to ještě šířilo tak by nebylo úplně od věci vzít kus jemnějšího smirkového papíru a hned u krku maličký kus toho laku odbrousit a mrknout jak to tam vypadá. Jen si říkám: Za předpokladu že tam fakt praská dřevo, jak se to dá řešit?
Nevrtej do toho, tohle je běžná věc, pravděpodobnost že by to bylo ve dřevě je minimální. Navíc je ten lak dost tlustý, to nejde odbrousit nenápadně. Pokud by praskalo dřevo, na té prasklině v laku bys to poznal, a zavřené tenké prasklinky se stejně nedají opravovat, musí tam mít kudy zatéct lepidlo.
JMK
Bandzone: bandzone.cz/nocrapes

Příspěvek od JMK »

Tak tak.. hlavně neloupat perníček. Kdyby praskalo dřevo, tak by tam oproti tomuhle byla jinačí průrva, to mi věř :D
Paparatzzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paparatzzi »

mám na base něco podobného na stejném místě, hraje to, nic se s tím neděje, a asi už to tam pár let bude, buď v klidu
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

I já jsem to mě na kytaře. Nějakou dobu jsem to sledoval a trhlina byla beze změny. Takže bych to neřešil. Na zvuk to určitě vliv nemá. Jedná se jenom o vadu na laku.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“