Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
Re: Jaké struny používáte???
Ty struny od Staggu sem na kytare chvili mel.. potreboval sem struny na tejden takze sem nechtel kupovat nic lepsiho, a ten tejden na ne byl az az..dalo by se rict ze mi zacaly cernat uz po dni hrani.. JInak ten zvuk mi neprsel tak hroznej, aspon ty prvni dva, tri dny...
Mně tedy zatím zčernaly po dnu hraní všechny struny. 
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
já je mám 3 měsíce a jsou v pohodě. ani nečernajMiKiî^ píše:Ty struny od Staggu sem na kytare chvili mel.. potreboval sem struny na tejden takze sem nechtel kupovat nic lepsiho, a ten tejden na ne byl az az..dalo by se rict ze mi zacaly cernat uz po dni hrani.. JInak ten zvuk mi neprsel tak hroznej, aspon ty prvni dva, tri dny...

No kdyz sem mel elixiry tak ty drzely dost dlouhoBummer píše:Mně tedy zatím zčernaly po dnu hraní všechny struny.
MiKiî^ píše:No kdyz sem mel elixiry tak ty drzely dost dlouhoBummer píše:Mně tedy zatím zčernaly po dnu hraní všechny struny... Me na tom hlavne stve ze treba slidovani je o dost tezsi (nebo spis jiny) a i ten pocit ze hrani je uplne jinej..
Já bych na struny doporučoval použit nějaký čistič/lubrikant. GHS Fast Fret nebo třeba Kyser. Hrozně to pomáhá. Siidování akordů i jednotlivých strun je mnohem lehčí a příjemnější. A hlavně se zvýší životnost. URčitě doporučuju všem.
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
Má někdo zkušenosti se strunama Electro Harmonix za 75 Kč? Já mám tak trohu nouzi a mám dojem, že kdysi jsem je na kytaře měl a žádný extrém v nekvalitě jsem snad ani nepozoroval
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Věř nebo ne... já svým potem odbarvuju kalhoty. Fast Fret se u mě fakt nechytá. Kluzké ty struny stejně zůstanou jen do chvíle, než je rukou při hraní otřu.Wakizashi píše:MiKiî^ píše:No kdyz sem mel elixiry tak ty drzely dost dlouhoBummer píše:Mně tedy zatím zčernaly po dnu hraní všechny struny... Me na tom hlavne stve ze treba slidovani je o dost tezsi (nebo spis jiny) a i ten pocit ze hrani je uplne jinej..
Já bych na struny doporučoval použit nějaký čistič/lubrikant. GHS Fast Fret nebo třeba Kyser. Hrozně to pomáhá. Siidování akordů i jednotlivých strun je mnohem lehčí a příjemnější. A hlavně se zvýší životnost. URčitě doporučuju všem.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Jo jo, samozrejme cistici sajrajt na struny pouzivam, ale stejne mam tak agresivni pot ze to vydrzi jenom chvili.. Jinak stejne se ty struny po vycisteni nedaj srovnat s novejma strunama..Wakizashi píše:MiKiî^ píše:No kdyz sem mel elixiry tak ty drzely dost dlouhoBummer píše:Mně tedy zatím zčernaly po dnu hraní všechny struny... Me na tom hlavne stve ze treba slidovani je o dost tezsi (nebo spis jiny) a i ten pocit ze hrani je uplne jinej..
-
woro90-1
Hlavně nezapomínej struny po hraní otřít. Jinak mně se osvědčil ten sajrajt od Dunlopu, a pořádně otřít papírovým kapesníkem. Vydává to hnusné zvuky, ohavně to vrže, ale je to spolehlivé.

Jenže tobě černají od metalu, to se nepočítáBummer píše:Mně tedy zatím zčernaly po dnu hraní všechny struny.
Ten FF je horší, co se týče lepší roztíratelnosti. Každopádně se divím. Já struny mažu tak jednou týdně nebo někdy častěji, když málo kloužou (hodně tremolo pickingu) a je to v pohodě. Zkus ten Kyser. Na hadr a slušně je shora i na dolní straně dobře potírat po každém hraní. Po dohrání songu, třeba i utírat neustále. Já se potím málo, tak u tebe to vážně nemusí fungovat.Bummer píše:Mně tedy zatím zčernaly po dnu hraní všechny struny.
No kdyz sem mel elixiry tak ty drzely dost dlouho.. Me na tom hlavne stve ze treba slidovani je o dost tezsi (nebo spis jiny) a i ten pocit ze hrani je uplne jinej..
Věř nebo ne... já svým potem odbarvuju kalhoty. Fast Fret se u mě fakt nechytá. Kluzké ty struny stejně zůstanou jen do chvíle, než je rukou při hraní otřu.
Jinak kromě těch strun by bylo fajn, kdyby lidi psali, v jakém jsou ladění, případně délku krku
B.C. Rich Jr. V 7 ; Boss MT2, kabely Planet Waves, ... , Jazz III max grip, H3, Dadi 3 mm, Big Stubby 1 mm, Dunlop, Elixir, M-Audio Fast Track MK II
- whisoure
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
- Kontaktovat uživatele:
No já myslel nejdřív že to je nějaká sranda, dost mě to zajímá takže si je asi objednám, i za cenu toho, že bude pošta dražší než ty struny.Moleek píše:Má někdo zkušenosti se strunama Electro Harmonix za 75 Kč? Já mám tak trohu nouzi a mám dojem, že kdysi jsem je na kytaře měl a žádný extrém v nekvalitě jsem snad ani nepozoroval
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? 
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Dle mě sou ty sajrajtíky na nic. Stojí to jak nové struny a beztak to na agresivní pot nepomůže. Je lepší struny otřít hadříkem pravidelně si mejt ruce mýdlem a častěji si koupit nové struny než kupovat tuhle různou kosmetiku. Nový struny budou vždy hrát líp než nějaký ,,ošetřovaný,,. Jinak teď mám na ele struny DR MT-10 struny sou to pěkný, mají hezkej zvuk ale je to na mě moc měkký tak už mám připravenou sadu DR EH-11 a uvidím jak budou vypadat, ale bojím se, že to pořád bude bláto takže další na test budou taky DR sada JZ-12 potřebuju ozkoušet sílu strun na těhlech levnejch sadách, na akustice mívám 12-13 tak sem asi s 10 dost přestřelil
no potřebuju docílit toho aby ty basovky nedrnčeli (mám rád nízkej dohmat - samo krk a td vše pěčlivě seřízené) a celkově to nebylo takový bláto. Když si na akustice povytáhnu 13 a pak šáhnu po ele mám strach, že to přervu. Až najdu optimální sílu chtěl bych testnout ty Legend a pak dále laborovat s různými sériemi na nějaké oblíbené síle strun. 
tak po delší době experimentování se strunami ernie ball a dunlop jsem se vrátil opět k mým oblíbeným strunám GHS BOOMERS. Hned jak jsem je nátáhl, tak jsem poznal rozdíl. Ani ernie ball nemají takový ostrý zvuk a o dunlopech vůbec nemluvím... ty měly tupý zvuk hned od začátku a navíc po 20 dnech mi prasklo E
.
Ten zvuk je hlavně příšernej když čistim struny na akustice.. Na elektrice to naštestí neni tak slyšet, ale jestli sousedům nevadí moje hraní tak to čistění strun určitě joworo90-1 píše:Hlavně nezapomínej struny po hraní otřít. Jinak mně se osvědčil ten sajrajt od Dunlopu, a pořádně otřít papírovým kapesníkem. Vydává to hnusné zvuky, ohavně to vrže, ale je to spolehlivé.
Mimochodem, máte někdo nějaké tipy na struny na akustiku? A ještě jedna drobnost, když je u sady u G struny napsaný w, znamená to že je ta struna opředená nebo ne?
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Už skoro rok mám ten Dunlop čistič strun a nemůžu si to vynachválit - struny mi korodují v podstatě za tři dny, takže vždycky namatlám pouze neopletené E a H, otřu to a hned se leskne a je hladká když ta koroze zmizí. A to si ruce myju většinou před hraním, takže je ani moc neprasím.M.K. píše:Dle mě sou ty sajrajtíky na nic. Stojí to jak nové struny a beztak to na agresivní pot nepomůže. Je lepší struny otřít hadříkem pravidelně si mejt ruce mýdlem a častěji si koupit nové struny než kupovat tuhle různou kosmetiku. Nový struny budou vždy hrát líp než nějaký ,,ošetřovaný,,.
- ...EDGE...
kdyz je tam w tak je opredene (wounded), a za sebe doporucuju struny Martin, osobne pouzivam SP fosfor bronzove.MiKiî^ píše:Ten zvuk je hlavně příšernej když čistim struny na akustice.. Na elektrice to naštestí neni tak slyšet, ale jestli sousedům nevadí moje hraní tak to čistění strun určitě joworo90-1 píše:Hlavně nezapomínej struny po hraní otřít. Jinak mně se osvědčil ten sajrajt od Dunlopu, a pořádně otřít papírovým kapesníkem. Vydává to hnusné zvuky, ohavně to vrže, ale je to spolehlivé..
Mimochodem, máte někdo nějaké tipy na struny na akustiku? A ještě jedna drobnost, když je u sady u G struny napsaný w, znamená to že je ta struna opředená nebo ne?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
http://kytary.cz/martin-sp-phosphor-bronze/HN080424/ Akorát si vyber patřičnou tloušťku, dělají myslím desítky až třináctky.MiKiî^ píše: Mimochodem, máte někdo nějaké tipy na struny na akustiku? A ještě jedna drobnost, když je u sady u G struny napsaný w, znamená to že je ta struna opředená nebo ne?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Díky oběma za odpověď.
Když mám géčko opletený, nebude vadit když si koupím struny kde je géčko hladký? Teda záleží mi hlavně na tom jak ta kytara bude ladit.
Když mám géčko opletený, nebude vadit když si koupím struny kde je géčko hladký? Teda záleží mi hlavně na tom jak ta kytara bude ladit.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
U elektriky si to seřídíš, u akustiky jsem dlouho neviděl prodávat sady s hladkým G.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008