China Gibson
Pravidla fóra
China Gibson
Chtěl bych se vás zeptat jak poznám kopii čínskou když mám problém rozeznat dřevo a navíc jsem Gibsona ještě neměl,nebo jinak,jak mám prodávajícímu na bazaru věřit vždyt ty kopie maj taky sériový čísla a jiné věci které svědčí o originálu
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: China Gibson
Tak zahraješ a uvidíš, jestli jsi ochotný dát 30 papíru za takovou kytaru. Pokud jo a je to china, zafungoval Gibson logo efekt... Popř si naštuduj, jak se pozná true ultra america Gibsón a nebo si vem někoho, kdo jich pár měl/má.
Je toho víc a zdokonalujou se, ale aspoň některý základní věci:
http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/F ... itGibsons/
hlavě ale:
když je to podezřele levný, bude to pravděpodobně padělek
http://www.gibson.com/en-us/Lifestyle/F ... itGibsons/
hlavě ale:
když je to podezřele levný, bude to pravděpodobně padělek
I´m wheels... movin´wheels
Chtěl bych se tě zeptat, ty bys to poznal? tak jak to píšeš?
-
woro90-1
A hlavně - Gibson neGibson - si na to zahraj, kriticky našpicuj uši, a pokud bys za ni ty peníze dal i bez loga na hlavě, ber ji. Pokud ne, a s logem ano, důkladně ji zkontroluj a zbytečně nešpul prachy, takových kytar je na světě spousta, takže pokud prodávající spěchá, nech ho spěchat a počkej si na další příležitost.
Ten odkaz je super ty fotky,ale máte pravdu jsem jen zvědavěj kdy začnou kopírovat i značkový struny ,takže natáhnout a poslechem bud a nebo takže jo.
pěkná blbost - už by jí nikdy stejně výhodně neprodal - leda někomu, komus poradil to samýworo90-1 píše:A hlavně - Gibson neGibson - si na to zahraj, kriticky našpicuj uši, a pokud bys za ni ty peníze dal i bez loga na hlavě, ber ji.
-
woro90-1
Pokud by zněla tak, že by za ty peníze stála i kdyby to nebyl Gibson, proč si ji nekoupit? Mezi padělky takových tolik není a kytara je od toho, aby se na ni hrálo. Samozřejmě, pokud je člověk překupník, kouká víc na pravost než na zvuk. No nic nechám toho. Asi jsem naivní a nejsem hoden diskuse o Gibsonech.
Já měl za to, že to píšu srozumitelně - vyhodil by peníze za kytaru, který by už za ní nikdy nedostal..
Prostě by přeplatil šunt .. ale pozor, možná by hrál výborně ..
Prostě by přeplatil šunt .. ale pozor, možná by hrál výborně ..
Jestlis tím myslel mě (a vypadá, že jo), tak tě budu mít odteď už opravdu za ******.woro90-1 píše: Samozřejmě, pokud je člověk překupník, kouká víc na pravost než na zvuk.
Takovýhle podpásovky produkuje jen ubožák.
Já jsem v životě prodal jednu jedinou kytaru, a to svýmu bráchovi.
Co ty víš o zvuku pořádný kytary ..
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 18.06.2011 8:52, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzura vulgarismu
Důvod: Cenzura vulgarismu
Procházel jsem desítky, možná stovky nabídek čínských "Gibsonů" na internetu, a jako nejprůkaznější na první pohled mi připadá zakončení pražců (pokud tedy kytara má plastové lemování krku, tedy ne např. u LP Studia, ale z těch se fejky moc nedělají). Číňani zatím většinou asi nedokážou (nebo jim ten detail nepřipadá podstatný)to zalití konců pražců plastem, které se vidí většinou jen na Gibsonech (Epiphony ani jiné legální kopie to nemají, možná na Sheratonu, před lety jsem to na jednom viděl). Podle tvaru krytky šroubu výztuhy (uřízlá spodní část zvonečku, jako u Epiphonů) už se to dávno nepozná, tu už kopírují přesně. Ale na pár kouscích (aspoň na fotkách, otázka je, co pak člověku přijde, když si takovou kytaru objedná) už jsem viděl i to zalévání konců pražců. Taky, u Gibsonů se to dělá asi jen pár posledních (desítek?) let, takže by tě mohl kupec houpat, že kupuješ 50 let starou kytaru (objevují se i různé kopie s relic úpravou), která by je zalité neměla. Pak se taky často liší TOM kobylka. Číňani používají většinou stejnou jako na Epinách, se štelovacím šroubkem se zářezem pro šroubovák, na Gibsonech má vrchní část toho šroubu menší průměr a je bez zářezu, nedá se štelovat šroubovákem, jen tím vroubkovaným kolečkem. Pak se taky pozná podle sedlového (nultého, ořechu) pražce. U Gibsonů je většinou z materiálu připomínajícího slonovinu, je takový subtilnější, a bývá výškově kompenzovaný (na tlustých strunách vyšší než na tenkých), u čín je jako u Epin nějaký levnější lesklý plast, většinou masívnější, struny se v něm spíš utápějí, než ba na něm seděly. Vezmi si někde v krámu vedle sebe Gibsona a Epiphona, a hledej rozdíly (třeba i ve výšce - profilu pražců, u Gibsonů bývá nižší). Některé z nich bys pak měl najít i na té číně.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 16.06.2011 22:55, celkem upraveno 1 x.
neřek bychrazde píše:Tím myslel mne
vždyť ty píšeš že to od sebe ani nepoznáš, to bys musel bejt hodně rafinovanej překupník, co si testuje znalosti
potenciálních kupců ..
Boze, tohle tema je fakt vosi hnizdo a uz to zase zacina... 

Teda kdž ji budu kupovat tak abych si to napsal všechno, jinak Fořt dík
-
woro90-1
Když už jsme u těch podpásovek, ubožáků a ******Tonda píše:Co ty víš o zvuku pořádný kytary ..
Všiml sis snad že bych řešil co kdo se svými kytarami dělá a že by mě zajímalo, jestli si je skládá v koutě, posílá je dál nebo má je tu jedinou oblíbenou? Laskavě se do mě ******.
Takže ještě jednou, na vysvětlenou...
...neboli pokud by za ty peníze stála i kdyby to nebyl Gibson, tedy hrála by za dané peníze velmi nadstandardně, do té míry, že by nezáleželo na tom, co je zač. Nevím o žádné takové, ale prý existují, ačkoli jich je málo.kriticky našpicuj uši, a pokud bys za ni ty peníze dal i bez loga na hlavě
Fořte, ten plast u konců pražců, víš o té technologii něco víc, jak se to dělá? Na mě to působí spíš jako kdyby se lemovky dokončovaly až po opražcování, což mi nepřipadá moc pravděpodobné, zajímalo by mě jak to skutečně dělají...
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 18.06.2011 8:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzura vulgarismů
Důvod: Cenzura vulgarismů
Tak to, woro, bohužel nevím. V tom je Gibson skutečně unikátní, u jiné kytary (výrobce) jsem se s tím nesetkal, s výjimkou té Epiny Sheratonu, měl jsem ji v ruce asi před 10 lety. Mně osobně přijde, že se lemování musí dělat až po opražcování, jde to přes pražce (které jsou zakončeny dál od krajů, jako to třeba měla stará Diamantka), a pak se to celé najednou zabrousí a zaleští. Všimněte se u Gibsonů, že mají plošší pražce, nejspíš se dělá konečná úprava celého povrchu (broušením, nejen leštěním, jako jinde) pražců, nejen konců. Každopádně, považujutu to za dost průkazný znak originálu, stejně jako to sedlo (ořech) a kobylku. Tedy jako znaky, které jsou vidět na první pohled, pro ty, kdo nejsou znalci originálu, nechtějí nebo není jim umožněno se v kytaře povrtat, zkontrolovat zpracování v šachtičkách, použitý HW, snímače, atd., a v neposlední řadě to nepoznají na zvuku
To bych teda mohl nastudovat na prodejně někde
Tak měl by si chtít co nejvíc fotek a pak je ukázat někomu,kdo tomu rozumí(třeba Tonda) a už by se dalo lecos poznat.Potom by učitě neměla bejt moc levná-řekněme Standard pod 30 je u mě divná cena,i když teď ten bazar nesleduju.A jestli poznáš dobře hrající kytaru,respektive máš nějaký zkušenosti,měl by si poznat,že originál Gibson hraje o několik řádů líp než třeba Epiphone,neřkuli nějaký čínský shity.Jestli chceš Gibsona,asi tu kytaru obdivuješ,máš k tomu určitej vztah-a mělo by to bejt tak,že se na ní strašně těšíš a chcceš to mít všechno tak jak to má bejt.Tak si radši připlať,ať nepodporuješ čínský parazitování na světových firmách a koupíš si tu svoji vysněnou kytaru-a nevěř nikomu,kdo tvrdí,že čínská kopie bude hrát stejně jako Gibson LPrazde píše:Chtěl bych se vás zeptat jak poznám kopii čínskou když mám problém rozeznat dřevo a navíc jsem Gibsona ještě neměl,nebo jinak,jak mám prodávajícímu na bazaru věřit vždyt ty kopie maj taky sériový čísla a jiné věci které svědčí o originálu
Woro-to je přece nesmysl kupovat si kytaru,která má na hlavě nějaký logo a je to fake.Ta kytara není vyrobena podle standardů tý či oný firmy a od tý padělející firmy je to jen krádež.A dneska je těmahle parazitama zablešenej celej trh-nemluvím jen o kytarách a upřímně je mi z toho na blití a z lidí,který to podporujou taky.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
No v žádným případě nechci podporovat tuhle pakáž která na tom parazituje ale abych nepodporoval a nevěděl o tom.Měls pravdu s těma pražcema našel jsem fotky a jiné znaky o kterejch sem neměl páru.S tím vztahem ke Gibsonu je to asi tak že mám Greco 1984 LP hraje fakt super jsem spojený ale s těch debat tady mě hlodá vyskoušet toho Gib. ale jak jsem psal u mě se projevuje kytara až po čase dejme tomu tejden různý nastavení a hlavně s kapelou tam si myslím že se ukáže jestli to je dospělá kytara která se nedá zahnat do kouta a rve se...to jsem ale poeta ale snad mi rozumíš,zahrál jsem si na nějaké které podle vychvalování a různejch technickejch vymožeností by měly to mít ale připadalo mi to trošku jinak,neříkám každá kytara má svůj styl a sound Gibson PRS jsou asi někde jinde