Nová aparatura

Baskytarová aparatura ...
Odpovědět
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Nová aparatura

Příspěvek od KIWI »

Přišel čas kdy chci dojít k lepší aparatuře, takže bych měl pár dotazů a žádností o rady.
1) zesilovač jsem si vyhlédl Hartke 3500, lidé kterých jsem se ptal mi dali dobré reference. Slyšel sjem a zvuk byl v pohodě. Cena je taky docela příjemná a navíc mě láká ta lampa v předzesiku.
Dotazy jsou - bude mi stačit 350W na koncerty jako odposlech i když to bdue někde třeba dál ode mě (třeba i 10m) a na ozvučení třeba klubu, popř. z menšího podijka rovnou to hrnout?
2)box - vyhlédnutý mám Ampeg SVT 410 HLF. Jenže mě napadlo, zda radši nemám koupit dva boxy (ještě jednu 15") Samozřejěm by měli impedanci 8 ohmů. Zdá se mito ale nevýhodné z důvodu, manipulaci a hlavně ceny. Jde mi o to zda se z toho jednoho 4x10+horna boxu uslyším na podiu i když to bdue třeba těch 10m ode mě jak sjem psal v bodě 1). Ale doufám že ano. Co si o tom myslíte??
Kdyby ne, tak mě napadlo že by to sice trval odelší dobu (o hodně) ale že bych (nedej bože :-D ) šel do vyšší varianty Harkte 5500 a boxu Harkte SVT 610 HLF. Ale to bych msue lbyt fakt blázen a museli byste mi dát jednoznačně na jevo že 350W mi stačit prostě nebude...rposí mteda o nějaký normální názor...Díky všem že jste si to vůbec přečetli :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
afektband

Příspěvek od afektband »

Páč nejsem basák, tak jenom technická. Chtěl bych vidět podium (krom obrovských akcí) kde bys mohl mít aparát za sebou 10m. Myslim že ho vždycky budeš mít blíž. Další věc myslim že 350W je dostačujících, páč vžycky je tady zvukař a odposlechy.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

tý vole , 350 Watts ti stačí na všechno (co se vodposlechu týká), sice to má v zádu tranda ale i tak , to ti tady snad potvrdí každej , no a stim boxem , já bych si radši koupil 1 x 15 , samozdřejmě ideální kombinace je to co si tam psal 4x10 + 1x 15 ale kdo se stim má tahat žejo :lol: , mě třeba 15 repro vyhovuje vic než 4x 10 ( samozdřejmě s vejškáčem na slap atd)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

afektband píše:Páč nejsem basák, tak jenom technická. Chtěl bych vidět podium (krom obrovských akcí) kde bys mohl mít aparát za sebou 10m. Myslim že ho vždycky budeš mít blíž. Další věc myslim že 350W je dostačujících, páč vžycky je tady zvukař a odposlechy.
Zřejmě máš pravdu, zatím jsem to měl max tak 3m od sebe, repektive jsem stál tak blízko. Ale mám trochu bobky, páč to bude zatím životní investice a musí vydržet ještě akt hodně dlouho, tak nechci zjisti že je to málo. Jako vím taky že 350W je dsot, ale jsem jaksi škarohlíd. :-)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Greeg píše:tý vole , 350 Watts ti stačí na všechno (co se vodposlechu týká), sice to má v zádu tranda ale i tak , to ti tady snad potvrdí každej , no a stim boxem , já bych si radši koupil 1 x 15 , samozdřejmě ideální kombinace je to co si tam psal 4x10 + 1x 15 ale kdo se stim má tahat žejo :lol: , mě třeba 15 repro vyhovuje vic než 4x 10 ( samozdřejmě s vejškáčem na slap atd)
JENOM samotný 1x15 nee, jedině jak říkámdva 8ohmový boxy, ale holt prachy a prsotor to jsou dva hlavní problémy. Jinak víc mi vohovuje to 4x10..1x15 mám ted je to..no prostě 4x10 víc tlačí...
Díky hoši...takže jediným "problémem" je to dilema s reprákama...

hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

hele já bejt tebou tak koupim VX3500 -- asi o tomhle kombu víš ale musim říct že to má kámoš a je to uplně nejluxusnější zvuk co sem slyšel .... je to vlasně kombosložený z toho tvýho zesíku +hartke boxu akorát když to koupíš jako kombo tak tě to víde o cca tři litry mín...slyšel sem to hrát v sokolovně bez odposlechu a basa byla snad jediná co sem na tom koncíku slyšel .Myslim že pokud si nebudeš zvučit hokejový haly tak to to bude stačit a jak řikám zvuk to má skvostnej a kolečka sou taky lákavý. Takže pokud nechcešč mít nutně hlavu a box ubažuj o tomhle
afektband

Příspěvek od afektband »

hendy9 píše:hele já bejt tebou tak koupim VX3500 -- asi o tomhle kombu víš ale musim říct že to má kámoš a je to uplně nejluxusnější zvuk co sem slyšel .... je to vlasně kombosložený z toho tvýho zesíku +hartke boxu akorát když to koupíš jako kombo tak tě to víde o cca tři litry mín...slyšel sem to hrát v sokolovně bez odposlechu a basa byla snad jediná co sem na tom koncíku slyšel .Myslim že pokud si nebudeš zvučit hokejový haly tak to to bude stačit a jak řikám zvuk to má skvostnej a kolečka sou taky lákavý. Takže pokud nechcešč mít nutně hlavu a box ubažuj o tomhle
Tyjo, kdybych byl basák tak bych do toho šel. Tváří se důvěryhodně. 8)
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Greeg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Greeg »

je to stejně paradox , na kytaru mám 4x12 tak si neumim představit že bych vedle toho měl 4x10 na basovku :D ale je pravda že plochou papíru je to víc než 1x15, nebo sem někde viděl box 9x15 to musí teprve tlačit :D
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

O VX3500 samozřejmě vím a byl jsem pro něj prakticky rozhodnutej, jenže reprák VX410 je prý uplně na h***o to tvrdí dost lidí. Navíc chci hlavu a box zvlášt abych mohl kdyžtak jedno prodat..ne ne kombo nee.

Mato[ZD]
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mato[ZD] »

no ja mozem povedat z vlastnej skusenosti, ze nech mam akykolvek vykonny aparat, tak mi po dlhsom case prestane stacit :) momentalne mam box 4x10" - 400W, v skusobni to uz na stvrtinu vykonu trha usi, ale ked som s tym hral na obrovskom open-air podiu, tak som zistil, ze to neni nic extra a to som mal za sebou max. 3 metre. Kazdopadne, kebyze mam volti medzi 4x10" a 1x15", tak beriem 4x10" (+ horna) ale myslim ze to zalezi silne od toho, aku hudbu chces s tym hrat. Kebyze hram jazz, alebo reggae tak beriem 1x15" ale mne na punk'n'roll silne vyhovuje 4x10". Najlepsie spravis, ked si zoberies svoju basu a pojdes si to niekde do hudobnin vyskusat.
Fender Mike Dirnt Precision Bass® Black Rosewood, Gallien Krueger 700RB-II, Gallien Krueger 410RBX, Planet Waves PW-AG20, Ibanez GU30
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

KIWI píše:O VX3500 samozřejmě vím a byl jsem pro něj prakticky rozhodnutej, jenže reprák VX410 je prý uplně na h***o to tvrdí dost lidí. Navíc chci hlavu a box zvlášt abych mohl kdyžtak jedno prodat..ne ne kombo nee.
ten reprák teda podle mě neni na h***o . Tak jasně nejdou se lepší ale stejně je to dost velkej nadprůměr. Ale chápu že chceš hlavu a box. Zkus se dyžtak zeptat Nomaka ten k tomuhle zesíku chtěl koupovat nákou hlavu od peavey. Nevim co si nakonec koupil ale mam pocit že si to dost pochvaloval a měl na to asi taky nákejch třicet klacků.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

O té hlavě vím dost, Nomak má myslím Peavey...ten reprák VX410 nen ína h***o, ale žádhá slává taky ne...zvlášt když to porovnám s ampegem...
Cože? Takže to mi nebdue nějak mega stačit..jako než se s kapeleou dostanem na mega open air to ještě potrvá, ale na nějykmystředně velkým podiu už jsme hráli a tam mi stačila i Tesla Studiosolo 132 (100W)

hrushi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hrushi »

Jde o objem, podívej se jak je velký Ampeg 410HLF, v kombinaci s hartke 3500 vyzkoušeno a super...ale já si radši koupím aguilara, to je jeste o třídu výš :wink:
Sandberg California JM5, Ampeg SVT-3 PRO, Ampeg SVT 610 HLF, Colorsound Bass Fuzz, PW-CT-04

http://myspace.com/thievesinstreets
http://bandzone.cz/thievesinstreets
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

O značce aguilar nic nevím...ale řetl jsem na bsyktara.com jak jsi založil topic ;-)

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Opět jsem se díval a uvažuju jestli co se rperák utýče nejít přímo natvrdo do Ampeg SVT 610 HLF a do zesáku Hartke 5500, s tí ež ten bych třeba jednou prodal a koupil si jiný....ten box 610 HLF má několik slavnejch basáků jsem se díval, tak to asi nebdue špatnej box ne?

Bobr

Příspěvek od Bobr »

Hartke 5500 dobrý určitě bude, ale když 610HLF ampeg, tak proč ne komplet ampeg? A ty chceš sebou tahat ledničku? Myslím, že 2 boxy jsou lepší řešení, ale pokud máš něco velkýho na dopravu, tak proč ne.
Fender Jazz Bass (Japan), Fender American Standard Precision Bass (USA) , Aztec (kopie Rickenbacker - Japan), Furch bass JBBV-41 (elektroacoustic), Ampeg SVT-3PRO, SVT12HE + SVT15E, EBS Octaver, MXR Equalizer
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Bobr píše:Hartke 5500 dobrý určitě bude, ale když 610HLF ampeg, tak proč ne komplet ampeg? A ty chceš sebou tahat ledničku? Myslím, že 2 boxy jsou lepší řešení, ale pokud máš něco velkýho na dopravu, tak proč ne.
proč ne všechno od AMpegu? protože mě zatím nedostal žádnej zesák od Ampegu..u toho hartke mě lákájí ty předzesilovače, chci si to vyzkoušet.
Dva boxy jsou jaký lehčí na převoz než jeden? To je divný ne? A navíc nevím no...žádný dva ideální se mi nelíbí...tohle všechno je stejně výhled do budoucna...

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“