Zapojení reproduktorů a boxů
Pravidla fóra
Re: Zapojení reproduktorů a boxů
Zdravim. Už jsem tady někde rozebíral impedanci komba. Teď bych potřeboval poradit s boxem.
Rozdělal jsem asi 20 ler staré boxy a nevim jakou to má celkovou impedanci. Schéma jsem načmáral v příloze, je to přesně tak jak to vidím, snad se v tom půjde vyznat (můžu ten box i vyfotit jestli by to pomohlo). Nevím si s tím vůbec rady. Potřebuji se dostat na 8Ω.
Rozdělal jsem asi 20 ler staré boxy a nevim jakou to má celkovou impedanci. Schéma jsem načmáral v příloze, je to přesně tak jak to vidím, snad se v tom půjde vyznat (můžu ten box i vyfotit jestli by to pomohlo). Nevím si s tím vůbec rady. Potřebuji se dostat na 8Ω.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
►Digitech Hardwire CM-2 / Ibanez TS mini
►Ampeg GVT15 / Blackstar HT-1M
-
Vampire Virgin
- Bandzone: http://bandzone.cz/dissidents
- Kontaktovat uživatele:
Zdárec ,
Mám 60W celolampový zesilovač ( 4Ω, 8Ω , 16Ω ) HOCKE a k tomu mám box MARSHALL 1960A (výkonu 300W a impedanci 16 / 4 Ohm mono či 2x 8 Ohm stereo, reproduktory 4x 12 Celestion G12T-75 ). Chtěl bych se vás zeptat, jestli to mám dobře propojený, pokud mám na zesilovači nastavených 16 Ω a na boxu také 16 Ω ( nebo jaké je optimální nastavení). Moc děkuji za radu….předem…..
Mám 60W celolampový zesilovač ( 4Ω, 8Ω , 16Ω ) HOCKE a k tomu mám box MARSHALL 1960A (výkonu 300W a impedanci 16 / 4 Ohm mono či 2x 8 Ohm stereo, reproduktory 4x 12 Celestion G12T-75 ). Chtěl bych se vás zeptat, jestli to mám dobře propojený, pokud mám na zesilovači nastavených 16 Ω a na boxu také 16 Ω ( nebo jaké je optimální nastavení). Moc děkuji za radu….předem…..
-- http://bandzone.cz/dissidents --
- Hocke 60W ( celolampový )
- MARSHALL 1960A ( reprobox )
- IBANEZ ART 600 ( kytara )
- IBANEZ JEMINI distortion, DIGITECH Chorus, Tube Screamer.......
- Hocke 60W ( celolampový )
- MARSHALL 1960A ( reprobox )
- IBANEZ ART 600 ( kytara )
- IBANEZ JEMINI distortion, DIGITECH Chorus, Tube Screamer.......
Impedance musi byt stejne, jinak je to pak jedno. Mezi impedancemi je nejaky zvukovy rozdil, nicmene je spis zanedbatelny.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nejsem machr ale máš vtom hokej a na 8 ohm se nedostaneš máš tam 4 ohm reprák to je bass ? Co to je za bednu není to s kinaNessino píše:Zdravim. Už jsem tady někde rozebíral impedanci komba. Teď bych potřeboval poradit s boxem.
Ty repra jsou nějaký 5W Tesly, ty oválný. Celá bedna je dělaná, hrávala na to jedna kapela dřív. Oni jsou některý odpálený a s poškozenou blánou, chci stejně vybrat jen ty dobrý a udělat nový box.
►Ibanez RG421M / Epiphone Nighthawk MIK / Cort M520 / Jolana Strat Bastl / Jolana Strat
Jesli to nebude stráta času.
-
JanHorinek99
Re:
Cau hele Marshall je hodne dobry nikdo mu nic nemuze vitknout ale je stary dneska jeto sama znacka jako(radnal,HaX audio, Jumpets,american classic cau
Re: Re:
já nejsem žádnej odborník, ale tohle je pěkná hovadinaJanHorinek99 píše:Cau hele Marshall je hodne dobry nikdo mu nic nemuze vitknout ale je stary dneska jeto sama znacka jako(radnal,HaX audio, Jumpets,american classic cau
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Re:
Pointa?JanHorinek99 píše:Cau hele Marshall je hodne dobry nikdo mu nic nemuze vitknout ale je stary dneska jeto sama znacka jako(radnal,HaX audio, Jumpets,american classic cau
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Čau, chtěl bych se zeptat...taková blbost, ale nikde nikde jsem to nenašel. Řekněme že máme 50W tranzistor a 50w lampu...lampy jsou o dost výkonější žejo...takže když zapojím do lampy reprák na 50W .... nešel by prostě dát ten stejný reprák na výkonějšího tranzistora?
(nevím příjde mi prostě divné, že v lampách má být stejně "výkonný" reprák jak v tranďáku, když lampa je několikrát hlasitější)
Těžko se mi to popisuje snad to někdo pochopí...Díky za odpověď
(nevím příjde mi prostě divné, že v lampách má být stejně "výkonný" reprák jak v tranďáku, když lampa je několikrát hlasitější)
Těžko se mi to popisuje snad to někdo pochopí...Díky za odpověď
Naposledy upravil(a) nitram.k dne 1.06.2011 21:22, celkem upraveno 1 x.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
výkon jako takový je u obou stejný, pokud ti tranzistor dodá do repráku 50W je to stejných 50W jako ti dodá lampa... proč ten dotaz, potřebuješ vyměnit repro?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
nitram.k: Ta hlasitost není daná vyšším výkonem.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- ...EDGE...
50W lampa nenivykonejsi nez 50W trandak, watt je jednotka vykonu, a s hlasitosti toho ma malo spolecneho..
- Kubik1205
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johnk
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj!
Mám dotaz. Mám 2 reproboxy 4x12. Jeden je "historickej" Marshall JCM 800 Land Series a měl by mít 8ohm. Druhý je Marshall MF280 a ten má 16ohm. Oba mají pevně daný počet ohm a impedance nejde přepínat.
Jako zesilovač mám českou kopii Marshalla (zřejmě Kopálek) a chtěl bych k němu připojit obě bedny!
Na zesíku můžu nastavit impedanci na 4, 8 nebo 16ohm. Když tam nastavím 8ohm, můžu připojit obě bedny bez obav, že se mi něco zničí?? 
Případně poraďte jak to mám vyřešit abych mohl hrát na na obě bedny. Díky Jeník.
Mám dotaz. Mám 2 reproboxy 4x12. Jeden je "historickej" Marshall JCM 800 Land Series a měl by mít 8ohm. Druhý je Marshall MF280 a ten má 16ohm. Oba mají pevně daný počet ohm a impedance nejde přepínat.
Jako zesilovač mám českou kopii Marshalla (zřejmě Kopálek) a chtěl bych k němu připojit obě bedny!
Případně poraďte jak to mám vyřešit abych mohl hrát na na obě bedny. Díky Jeník.
Rock N' Roll to neni p***l!!!
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Tak má ten JCM800 Lead 8 ohmů, nebo je to tvé přání aby měl ? Protože, pokud je to origoš / v původním stavu, tak má spíš (skoro určitě) 16 ohmů, anžto to tak má drtivá většina Marshall 1960tek - osobně jsem nikdy nic jiného než 4/16 ohmů neviděl...

Viz třeba: http://www.gbase.com/gear/marshall-jcm- ... -lead-4x12# a gooogle spoustu dalších...
Mno, k dotazu - pokud zapojíš 8 a 16 ohmů paralelně, tak ve výsledku dostaneš nějakých 5,4 ohmů. Je na tobě jak si s tím poradíš, můžeš zkusit 4 i 8 ohmový výstup - co se ti bude jevit zvukově lepší. Pokud je zesilovač dostatečně kvalitně provedený, tak to zkousne, pokud ne, tak ne
... ale spíš jo 
Viz třeba: http://www.gbase.com/gear/marshall-jcm- ... -lead-4x12# a gooogle spoustu dalších...
Mno, k dotazu - pokud zapojíš 8 a 16 ohmů paralelně, tak ve výsledku dostaneš nějakých 5,4 ohmů. Je na tobě jak si s tím poradíš, můžeš zkusit 4 i 8 ohmový výstup - co se ti bude jevit zvukově lepší. Pokud je zesilovač dostatečně kvalitně provedený, tak to zkousne, pokud ne, tak ne
- Kubik1205
- Kontaktovat uživatele:
Jo díky za radu...
Ten reprobox zřejmě bude kopie páč takovou cedulku na zadní stěně nemám a ani tam nemám tu klasickou vaničku na samici.
Když jsem to dnes otevřel tak jsou tam 2x CELESTION G12T-75 a 2x Marshall CELESTION GOLD Black Series 100W a všechny maj 16ohm. Zakreslil jsem si jak jsou zapojený (viz. obrázek) A jelikož nejsem elektikář a vůbec tomu nerozumim tak mi to přijde zapojený úplně nesmyslně a šíleně. Ale třeba je to v pořádku...

Ještě mě tak napadlo... kdybych rozebral tu druhou bednu Origina Marshall MF280B a tu JCM800 zapojil podle ní tak by mi to mělo dát 16ohmů a na zesíku nastavim přepínač na 16ohm a měl bych mít vystaráno. Nebo ne?
)
Ještě mě tak napadlo... kdybych rozebral tu druhou bednu Origina Marshall MF280B a tu JCM800 zapojil podle ní tak by mi to mělo dát 16ohmů a na zesíku nastavim přepínač na 16ohm a měl bych mít vystaráno. Nebo ne?
jen poznamka: obrazek, ktery linkujes z tveho emailu neni pro ostatni viditelny.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsou včecky 4 repra 16 ohmové, tak box pujde zapojit buď na celkových 16 nebo na 4 ohmy.
Dej si do goooglu třeba "4x12 wiring" a vyleze ti mraky schemat, třeba:

- Kubik1205
- Kontaktovat uživatele:
Jo díky.rain píše:Pokud jsou včecky 4 repra 16 ohmové, tak box pujde zapojit buď na celkových 16 nebo na 4 ohmy.
A omlouvám se že se obrázek nezobrazil, ale jako příloha mi to nešlo poslat a tak jsem to zkusil takhle.
Tak oprava... takhle to mám zapojený (snad už to půjde

Kolik je tam tedy Ohmů??
kdyz nazvu reproduktory [1] - [4], stim ze jedna je vlevo dole, pak proti smeru hodin 2, 3 a 4 je vlevo nahore
ale nejsem si jisty, jestli jsem to z nakresu spravne rozklicoval. radsi pockat, nez to nekdo dalsi overi....
(edit: upravil jsem zavorky pro malicko vetsi prehlednost.
edit2: sfra, osmicka a zavorka se nemaji rady...
)
tak [3] a [4] paralelne (16k16) davaji 8 ... [2] spolecne s [3] a [4] do serie (16+8) 24 ... a k tomu [1] paralelne (24k16), tedy dohromady 9.6 Ohm. pricemz mi prijde, ze [1] je fazove otoceny proti ostatnim.[4] [3]
[1] [2]
ale nejsem si jisty, jestli jsem to z nakresu spravne rozklicoval. radsi pockat, nez to nekdo dalsi overi....
(edit: upravil jsem zavorky pro malicko vetsi prehlednost.
edit2: sfra, osmicka a zavorka se nemaji rady...
Naposledy upravil(a) Paris dne 27.07.2011 13:32, celkem upraveno 3 x.