China Gibson

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: China Gibson

Příspěvek od Red Bull »

Panedge a Master - tohle tu už taky jednou pánové bylo.

Rada pro Mastera, nereaguj.

Tenhle boj už jste pánové jednou vedli a já nemam žádnou chuť ho kontrolovat podruhé. :!:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tondo,

já celkově spíš narážím na to, že rozeznat kopie je čím dál tím těžší a bojím se toho, že jednoho krásného dne už to prakticky nebude možné (no, a pak možná začnou do originálu montovat RFID čipy a my budeme po bazarech hodit se čtečkou :wink: ).

Když si vezmu to, co tady padlo, tak krom hmatníku (pro padělatele asi řešitelné) je hlavním příznakem nečistě udělaný otvor výztuhy krku (znovu řešitelné, snad ještě snadněji). Pokud pro odborníka, kterému prošlo rukama X originálů, začíná být problém rozpoznat kopii od originálu, tak pak se dá opravdu spoléhat jen na to, že si člověk před koupí ozkouší co nejvíc kytar, aby věděl, jak kvalitní nástroj hraje, a pak se při nákupu řídí opravdu jen pocitem, jestli ta kytara za to stojí - protože nic jinému mu skoro nezbývá.

Člověk, který si koupí špatně hrající nástroj za velký peníz je hlupák, ať už kupuje originál nebo kopii. Když si koupím kytaru, která za peníze, které investuji, opravdu stojí, může být v té pragmatické rovině jedno, co to je vlastně zač. Koupit si kopii vědomě je samozřejmě blbost, ale pokud to člověk neví a není schopen rozpoznat, tak opravdu nic nenadělá.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
panedge

Příspěvek od panedge »

Člověk, který si koupí špatně hrající nástroj za velký peníz je hlupák, ať už kupuje originál nebo kopii. Když si koupím kytaru, která za peníze, které investuji, opravdu stojí, může být v té pragmatické rovině jedno, co to je vlastně zač. Koupit si kopii vědomě je samozřejmě blbost, ale pokud to člověk neví a není schopen rozpoznat, tak opravdu nic nenadělá.
Souhlasím do puntíku.Proto radím,chtít aspon co nejvíce fotek a hodit to někomu,kdo tomu rozumí.Prostě udělat proto maximum
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

Vyrábět pracně co nejdokonalejší repliku zánovního Gibsona mi přijde jako nesmyslné. LP je pracná kytara, je složitě vyráběná i lakovaná, zisk z takového podvodu je malý. Dokonalou repliku 50 let starého nástroje by pro zločince mělo cenu vyrábět, ale tu tady nikdo nenabízí.

To, co jsem držel v ruce byly hnusy, které nehrály a od prvního doteku budily dojem šmejdu s nedokonale udělanými lemy, pražci, nastříkané polyesterem, vrchní deska dýha, takže při nejhorším vyšoupnout jeden snímač ven a hned je vidět, zda je tam deska nebo polep. Neodpovídal úhel krku, materiál sedlového pražce, výrobní číslo vyraženo číslicemi s jiným tvarem než originál. Nejlepší je poprosit někoho s originálem, zda by nešel se mnou, jak tu bylo řečeno.
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Nebo takhle... o velikosti díry na jacka u Supremu jsem už psal u sebe, o logu Supreme taky... ale stejně..."Rock on" :-D

Tak tenhle má holt i ten hmatník z ebenu...
Naposledy upravil(a) Cybermuff dne 19.06.2011 23:17, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

panedge píše:
Mastr píše:Alternátor:
Krom toho když už tady mluvíš o pravých nike a adidasech tak ty jsou dnes taky všecky od ťongů... Taky tam platíš hlavně za značku a ne za kvalitu. Celý život chodím v adidaskách a musím říct, že jde kvalita od desíti k pěti, ale cena stále víc a víc roste. Koupíš si boty za 2-3 tácy a stejně je v nich cedulka made in china. Pitomé tenisky od ťongů za 80kč z tržnice vydrží stejně jako conversky (ovšem conversky stojí 20x tolik) Jediný fake na hadrech od ťongů je ten, že to často pašujou na černo bez cla a proto je to tak levné. Myslíš, že výrobní cena niků za 1500 a tenisek od ťongů za 400 je rozdílná? Ani náhodou... jenže nike si bere za značku a ještě platí personál, narozdíl od ťonga co to pašuje na vlastní triko.
Cybermuff:
Na ten hmatník bych se nespoléhal. Když si člověk připlatí pár dolarů, tak dělají i s ebenovým.
Koukám,ty seš v tomhle oboru jako doma-a přesně ten typ,kterýho sem popisoval stokrát-čecháček,kterej na to vyzrál.Kupuj si conversky u vietnamců,hraj na fake Gibson,ale pro mě si tím pádem falešnej člověk :wink:
Ty sis nikdy nestáhl mp3 z netu? Vše máš originál CD? Jestli se potvrzuje moje nařknutí, tak nejsi o nic lepší. Proboha... :roll: Děláš z komára velblouda. Jednou si objednal ze zvědavosti kytaru z Číny a pořád dokola mu to budeš předhazovat jako kolovrat.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
panedge

Příspěvek od panedge »

Fade-představi si,že CD si kupuju a kopíruju jen z nich do auta.MP3 ani filmy nestahuju.Nejsem žádnej Ježíš Kristus,nicméně tohle mě ubijí-a pokud umím číst,on to není jen fake Gibson,myslím,že pro Mastra je to životní styl,reagoval jsem tedy na jeho celej příspěvěk.A do ksichtu mu to vrazím kdykoliv budu chtít a všem co to schvalujou taky.A je mi jedno jestli jsem pro tebe kolovrat,pičus,snob,ignorant a pako.Dobrou noc
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Jen otázečku - ty Mastra znáš osobně, že si troufáš vynášet o něm soudy?
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Obrázek
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Kdybys trochu četl... tak jsem psal, že chodím v ORIGINÁLNÍCH adidaskách :D a troufám si tvrdit, že jsou to vyhozené prachy za značku. V levných botech od vietnamce by se mi chodilo stejně a vydržely by mi stejně dlouho, jelikož je to to samé v bledě modrém akorát, že bez značky. Ale furt je to jen 1500 a ne 30000. Kdyby ses trošku koukal tak bys zjistil, že kytar mám víc, 2 které jsem si stavěl sám, jednoho epiphona a k tomu China gibson. O mém životním stylu víš kulové a o mě jako takovém ještě míň takže se laskavě vzpamatuj. Po pár nižších řadách Gibsonu (i tak stály hodně), které mi za poslední dobou prošly rukama pro mě nápis made in USA nic neznamená. Je mi úplně putna jestli ta kytara bude originální nebo jestli ji bastlil někdo doma na koleni když se mi bude líbit zvuk a vzhled není co řešit a nepotřebuju vyhazovat 30klacků navíc, proto si taky kytary i stavím.
Každému normálnímu člověku (i muzikantovi) jde o to najít kompromis mezi cenou a jeho nároky - to je jednoduchá ekonomie.
Až uslyším srovnání zvuku China s EMG versus USA s EMG kde bude ten rozdíl tak propastný, že bude opravdu stát za 30000 korun. Tak si na ten originál klidně našetřím. Zatím nemám jediný důvod.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Mastr píše:proto si taky kytary i stavím.
Rozdíl je v tom, tedy alespoň doufám :D , že ty si na ty kytary necpeš logo Gibson...
Mastr píše:Každému normálnímu člověku (i muzikantovi) jde o to najít kompromis mezi cenou a jeho nároky - to je jednoduchá ekonomie. Až uslyším srovnání zvuku China s EMG versus USA s EMG kde bude ten rozdíl tak propastný, že bude opravdu stát za 30000 korun. Tak si na ten originál klidně našetřím. Zatím nemám jediný důvod.
Tohle je věc, která mně na celé věci vadí nejvíc - řešení padělků z pohledu poměru cena/výkon. Podle mne na kvalitě nezáleží... I kdyby China padělek za 10.000 hrál líp než origo U.S.A. za 50.000, stále to nic nemění na tom, že vyrábět padělky je špatný, prodávat padělky je špatný a kupovat padělky je špatný...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
Smile

Příspěvek od Smile »

rocky - no, to logo si tam cpe taky, minimalne na to Vcko...:-|

aby to nevyznelo nejak blbe, tak mi mistni gibsonisti taky pijou krev, ale jebnout si na homemade kytaru logo originalu s tim, ze nesezene krytku vyztuhy bez loga.... no nic :-D
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

SmileCZ píše:rocky - no, to logo si tam cpe taky, minimalne na to Vcko...:-|
:shock: :roll:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a cpe tu kytaru snad nekomu? proste si to tam dal, vzdyt ju nikde na ebay neprodava coby origo tak co tropite bohajeho :roll:
..jste fakt mezci, vzdty to je super ze si clovek dokaze sam postavit krasnou hrajici kytaru a vy ho misto toho je.ete za to, ze tma ma jednu debilni krytku od gibsona...ano, to on muze za vsechno piratstvi sveta
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

McKozias píše:a cpe tu kytaru snad nekomu? proste si to tam dal, vzdyt ju nikde na ebay neprodava coby origo tak co tropite bohajeho :roll:
..jste fakt mezci, vzdty to je super ze si clovek dokaze sam postavit krasnou hrajici kytaru a vy ho misto toho je.ete za to, ze tma ma jednu debilni krytku od gibsona...ano, to on muze za vsechno piratstvi sveta
A) nikoho nejebu

B) předpokládám, že s tou kytarou veřejně vystupuje (a i kdyby ne, dát na tu kytaru logo nějakého výrobce není správné už v okamžiku, kdy to udělá, nikoli až to začne někde prodávat)

C) podstata byla v tom, že z jeho postu vyplynulo, že v případě, že padělek má kvalitu odpovídající ceně, nemá Mastr problém s tím, že se taková kytara prodává a kupuje... A to je podle mne špatný postoj...resp. já s ním nesouhlasím (a zákon také ne)
McKozias píše:je super ze si clovek dokaze sam postavit krasnou hrajici kytaru
Naprostý souhlas! O to více mne zaráží, že si tam takový člověk hned nacpe logo Gibson... Já dokázat postavit hrající kytaru, tak si tam hrdě dám např. vlastní iniciály nebo logo...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

S tím logem musím souhlasit, lidé pak můžou získat falešné domněnky o tom, jaké kytary Gibson vyrábí. A je to problém ať už ty domněnky jsou lepší nebo horší než skutečný výrobek Gibsonu.

Kozias: myslím, že ho nikdo nebuzeruje za to, že si vyrábí vlastní kytary. Krom těch log bych ho za to i chválil. Vždyť dát si tam vlastní logo ukazuje, že se člověk nestydí za to co vyrobil. Nebo myslíš, že by ta kytara hrála nebo byla méně krásná, kdyby tam bylo místo Gibson jiné/žádné logo?
Moleek

Příspěvek od Moleek »

rocky77 píše:
Mastr píše:Každému normálnímu člověku (i muzikantovi) jde o to najít kompromis mezi cenou a jeho nároky - to je jednoduchá ekonomie. Až uslyším srovnání zvuku China s EMG versus USA s EMG kde bude ten rozdíl tak propastný, že bude opravdu stát za 30000 korun. Tak si na ten originál klidně našetřím. Zatím nemám jediný důvod.
Tohle je věc, která mně na celé věci vadí nejvíc - řešení padělků z pohledu poměru cena/výkon. Podle mne na kvalitě nezáleží... I kdyby China padělek za 10.000 hrál líp než origo U.S.A. za 50.000, stále to nic nemění na tom, že vyrábět padělky je špatný, prodávat padělky je špatný a kupovat padělky je špatný...
Problém je, že i když si z pohledu muzikanta koupím padělek, protože to bude nejlepší kytara cena/výkon na kterou narazím, a následně to logo překryju nějakým jiným , třeba...Obrázek... tak tady pořád je ta část o tom, že těma pár tisícema podpořím padělatele.
Otázka na Panaedge a ostatní zaryté odpůrce:
Nechat si od stejných výrobců poslat kytaru bez loga je v pohodě?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Čím se pak takové LP liší od nějakého, které si necháš udělat třeba u místního kytaráře?
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Mimochodem, mluvilo se tady (panedge) o typickém čecháčkovství a paradoxně nejvíce fake kytar jde právě do té spasitelské USA :) Nejvíce videí s faky je z USA.

Panedge: Tak to bych taky chtěl být tak uvědomělý a nikdy si nestáhnout ani jednu jedinou mp3, protože je to taky zlodějina stejná jako fake kytara :)
Jestli jsi opravdu nikdy v životě nestáhl kopii mp3, tak máš můj upřímný obdiv.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Teorge píše:Čím se pak takové LP liší od nějakého, které si necháš udělat třeba u místního kytaráře?
Že tím podpořím člověka/firmu, který se živí vyráběním padělků s logem...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Zamčeno

Zpět na „Elektrické kytary“