Problém s laděním

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
davidkoh007

Problém s laděním

Příspěvek od davidkoh007 »

Dobrý den, předem se omlouvám, zda je tu již téma s tímto problémem, každopádně jsem ho ale nenašel.

Mám problém s naladěním strun G, H u kytary IBANEZ SA 260FM.
Konkrétně při ladění struny, když ji utahuju, tak se nic neděje, ale až po chvíli se tón zvýší. Zvýší se ale však o tolik, že požadovaný tón přeskočí :? (platí i na druhou stranu, při povolování).

Má/měl někdo stejný problém, dá se nějak vyřešit? Předem děkuji za odpověď.
Demilich

Re: Problém s laděním

Příspěvek od Demilich »

Vsadím se, že je problém v nultém pražci - moc to v něm drhne. Občas se mi to taky stává, hlavně se starýma špinavýma strunama :)
Zkus na to kouknout a ten nulák něčím "namazat", kápni olejík nebo něco. Ostatní poradí určitě lépe, jak to promazat, já moc nevím...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
davidkoh007

Strunami to určitě není, mám nové ernie ballky, stávalo se to i před nimi. Ale dík za radu s nultým pražcem, vyzkouším 8)
reason

Příspěvek od reason »

ahoj. v mechanice by teoreticky problém být nemusel, ale tezko říct. stejný problém jsem viděl na několika kytarách. mně se to stávalo na španělce. její mechaniky byly 100% ve špatném stavu. já měl spíš smůlu naladit strunu g (jak se říká u špatných kytar je to téměř standart :D zkus ještě jestli není mechanika vychozená. pak budeš vědět víc.
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tohle se mi kdysi stávalo na akustice, ale jen s opleteným Gčkem. Přešel jsem pak na tenčí struny s neopleteným a přestalo to, ale když ti to dělá i Hčko, tak ten problém bude nejspíš v tom ořechu.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
symar

Příspěvek od symar »

Tohle znám, nultý pražec. Když měním struny tak mikrotužkou několikrát projedu žlábky v nultém pražci a od té doby mám pokoj. Zkus to taky, myslím, že se s tím problém vyřeší. Mám teď kytaru u kytaráře a nechal jsem si vyměnit nulťák za Graphtech tak doufám, že budu mít pokoj definitivně.
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
davidkoh007

Nakonec jsem projel žlábky trsátkem a to zřejmě pomohlo :wink:. Možná ale pomohla i ta WD-40 která se tam vstřebala povolenim a natáhnutim těch strun :D. Děkuju moc
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“