Mikrofon 2000 +-
Pravidla fóra
Mikrofon 2000 +-
Chtěl bych se vás zeptat jestli byste mi neporadili s nějakým mikrofonem okolo 2000+-.Pár písniček jsem si už vymyslel tak už si je chci nahrat od PC 
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mikrofon 2000 +-
a do čeho hodláš ten mikrofon zapojit 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
no stim bys mi mohl taky poradit 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Tak obecně potřebuješ zapojit mikrofon do zvukové karty která má mikrofonní vstup. Záleží jakou kvalitu nahrávky čekáš
Co budeš nahrávat? Zpěv a kytaru? Trošku se rozepiš, pak Ti nekdo rád poradí 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
zpěv a akustická kytara
V této cenové relaci mě napadá velmi slušný mikrofon, který je vhodný zejména na live aplikace, ale pro tvoje účely také vyhoví, a tím je AKG D5. S ním budeš rozhodně spokojen. O pár kaček víc stojí Shure SM58, starý klasik. Dále třeba Senheiser E835. Nebo nějaký kondenzátor, ale tam už bys potřeboval napájení...
Osobně bych volil AKG D5
Osobně bych volil AKG D5
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
AKG D5 má ten charakter zvuku celkem dost přebasován...Sennheiser bude určitě lepší volba, ať už je to jakýkoliv typ. Stále ale není vyřešeno, zda tázající má dost peněz i na koupi zvukovky
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Dovolím si nesouhlasit. AKG D5 má čistý vyrovnaný zvuk, na šavli mixu není téměř třeba žádných korekcí (při live). Že by byl přebasovaný tedy pocit nemám. Nicméně Senheiser také dobrá volba.
V nadpisu je mikrofon 2000+-, předpokládám tedy, že jde jen o mikrofon. Pokud ne, pak by se jeho cena snížila na úroveň plastových napodobenin vhodných pro dětské karaoke.
V nadpisu je mikrofon 2000+-, předpokládám tedy, že jde jen o mikrofon. Pokud ne, pak by se jeho cena snížila na úroveň plastových napodobenin vhodných pro dětské karaoke.
a spousta No name...
a spousta No name...
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Jenom doplním, že tázající mi psal zprávu a vzhledem k situaci jakou mi nastínil (2000 defacto strop, věk 15 let, samouk kytara + zpěv) jsem mu doporučil USB mikrofon, společně sme vybrali M-audio vocal studio, popřípadě samson C01u.
Tak můžete přidat návrhy jestli je to dobré řešení dané situace nebo ne. Myslim že kolem 2000 se lepší řešení klasickou cestou mic + zvukovka asi nenajde aby to za něco stálo. S tím m-audiem jde i odlehčená verze protools a stojánek na stůl, čili se dá hned začít.
Tak můžete přidat návrhy jestli je to dobré řešení dané situace nebo ne. Myslim že kolem 2000 se lepší řešení klasickou cestou mic + zvukovka asi nenajde aby to za něco stálo. S tím m-audiem jde i odlehčená verze protools a stojánek na stůl, čili se dá hned začít.
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
zzbar: oh, omlouvám se, spletl jsem si mikrofony, měl jsem na mysli D770
takže beru zpět.
S D5 už mám zkušenost taky, je to celkem používaný mikrofon. Máme tady nahrávku z živáku, kde "zpívám" na tento mikrofon. Celkem pěkný zvuk z toho leze
pupack: Souhlasím, USB mic je asi jediná možná cesta
S D5 už mám zkušenost taky, je to celkem používaný mikrofon. Máme tady nahrávku z živáku, kde "zpívám" na tento mikrofon. Celkem pěkný zvuk z toho leze
pupack: Souhlasím, USB mic je asi jediná možná cesta
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Hmmm. Zpěv i zvuk je good
Tak jo, pro mladého bude USB asi nejpřijatelnější volba. A nemusí se stydět. Má to tady říct hned na počátku, mohli jsme dojít k jádru věci hned
Tak jo, kompl, přeju hodně zdaru. A až něco nahraješ tak to hoď sem.
Tak jo, pro mladého bude USB asi nejpřijatelnější volba. A nemusí se stydět. Má to tady říct hned na počátku, mohli jsme dojít k jádru věci hned
Tak jo, kompl, přeju hodně zdaru. A až něco nahraješ tak to hoď sem.
a spousta No name...
a spousta No name...
děkuju vsem za radu a zzbar urcite pak sem neco hodim... 
ja jsem totiz jeste nevedel co si mam vsecko koupit k tomu mikrofonu... Hraju na kytaru rok a vtech mikrofonech se moc neorientuju 
V pohodě... 
a spousta No name...
a spousta No name...
-
boycalledtrash
Chtěl bych se zeptat, pořídil jsem si zvukovku M-Audio Fast Track a teď k tomu potřebuju koupit mikrofon, jsou mikrofony zmíněný výše vhodný k této zvukovce? Bude to šlapat? Díky 
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to dynamické mikrofony, tak ano. Vyjma toho USB Samsona, ten ti s tou zvukovkou fungovat nebude
P.
P.
Mikrofon od 1000 - 2000
Ahoj.
Potřeboval bych pro zpěvačku vybrat mikrofon od jednoho do dvou tisíc.
Stačí nějaký průměrný, chápu, že v té cenové relaci neseženu žádný trhák.
Problém je ten, že tomu moc nerozumím.
Co tenhle?
http://kytary.cz/akg-d88s-xlr/HN080101/
Potřeboval bych pro zpěvačku vybrat mikrofon od jednoho do dvou tisíc.
Stačí nějaký průměrný, chápu, že v té cenové relaci neseženu žádný trhák.
Problém je ten, že tomu moc nerozumím.
Co tenhle?
http://kytary.cz/akg-d88s-xlr/HN080101/
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 7.08.2013 8:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště, prosím, nejdříve hledej, zda tu podobné téma již není.
Kytara:Gibson Les Paul Studio Faded Ebony
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
Zesilovač:Marshall JVM410H + MESA Boogie Rectifier 2x12(V30)
Efekty:tc Electronic Hall of Fame Reverb
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Mikrofon od 1000 - 2000
Jasná věc, za ty prachy to je trhák - http://www.audiotek.cz/product-22600-akg-d5 seženeš ji na bazaru i pod dva tisíce. Jinak našetři o ti tři stovky víc.
LTH
LTH
Souhlas. Pro zpěvačku jasná volba. I když se můžeme bavit o stylu, hlasitosti atd... AKG D5 je super mikrofon za ty prachy.
a spousta No name...
a spousta No name...
-
Letho
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
AKG D5 jsem zkoušel na zpěv už v podstatě v každém standartním prostředí - od metalových pódií přes folkové "boudy" po mluvené slovo například v kostelích. Samozřejmě existují lepší mikrofony, ale za tyto peníze už bys je spočítal na jedné ruce pyrotechnika.
Na větší odolnost proti zpětné vazbě (podle mě na úkor barvy zvuku) bych doporučil OM2 http://eshop.prodance.cz/om2/d-91192/
Pokud máš k dispozici +48V (jakože nemáš, na základě sousedního tématu), tak by za zvážení stál Rode M2 http://eshop.prodance.cz/m2/d-97486/
LTH
Na větší odolnost proti zpětné vazbě (podle mě na úkor barvy zvuku) bych doporučil OM2 http://eshop.prodance.cz/om2/d-91192/
Pokud máš k dispozici +48V (jakože nemáš, na základě sousedního tématu), tak by za zvážení stál Rode M2 http://eshop.prodance.cz/m2/d-97486/
LTH