Kytarové kombo do 10 000,-

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Spiker.cz

Kytarové kombo do 10 000,-

Příspěvek od Spiker.cz »

Hledám kytarové kombo do 10 000,-(popřípadě víc) a potřebuju poradit ... hrajeme punk-rock ... sice ještě nevím jestli lampa nebo trans ale to je asi jedno, budu vycházet z vašich zkušeností...
předem díky za snahu :wink:
Obrázek
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Kytarové kombo do 10 000,-

Příspěvek od McKozias »

jestli je ta hlava aspon trosku pouzitelna... http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

jinak bych sel do tohodle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
pohledej si na YT ukazky aby sis udelal predstavu co jak ZHRUBA zni
Spiker.cz

Příspěvek od Spiker.cz »

ten laney se mi líbí.. ale co takový Peavey VALVEKING 212?
Obrázek
miro

Příspěvek od miro »

McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Spiker.cz píše:ten laney se mi líbí.. ale co takový Peavey VALVEKING 212?
zkus si na kinga zahrat, me osobne to moc nebavilo
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Pokud mohu nabídnout:
http://www.hudebnibazar.cz/inzerat.php? ... =50&order=

Kdyby Tě to zaujalo, tak napiš Soukromou Zprávu a můžem se nějak dohodnout ;)
"Lots of people talk and few of them know..."
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Punk má mnoho odrůd... Jakej přesně punk to má být? Starý klasický nebo ten mediálně učesaný hamburgrově americký současný?
U starého je pro mne volba jasná: co nejblíž klasickýmu Marshallu. Protože už Johny Ramone říkal "Můj zvuk? To je jenom Marhsall a jak rychle hraju."
U nového je to pak otázkou... Kecal jsem třeba s Dirty Kurt Robertsem od kanadských Real McKenzies, ten vyměnil Marshalla za mesu s tím, že to konečně hraje, ale přišlo mi to stejný, jak když hrál na Marshalla (ruce nevyměnil)... Zkus říct, jestli hledáš spíš british crunch nebo co přesně je tomu ideálu nejblíž.

Těch levnějších napodobenin Marshallů pár na trhu je, určitě bych na všechny punky povinně ordinoval lampáče, protože punk nemá být chemie, ale mazec.
Výkon ale radši 50W, protože do toho bude bubeník řezat (doufám).
Ten Laney je hezkej, jenom na punk bych bral koncový lampy spíš 2xEL-34 než 4xEL-84, protože 84 jsou trochu sameťáky a pro tenhle styl bych hledal spíš ostřejší crunch (takže EL-34). Laney jinak v poho, má některý verze, který z Marshalla hodně čerpaj. Možná bych se juknul na tohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=631121 To je do desítky Laney i se 4x12 bednou, která je celkem použitelná. (To by hrálo pak třeba takhle http://www.youtube.com/watch?v=0y2ERaJ4u9M )
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Punk je jenom jeden... Marshall, jako cokoli jiného. Pistole měli Fendera Twina ( ukradli ho), Strumer z The Clash zase hudlal VOXe a tak by se dalo pokračovat. Něco jiného je, když The Stooges hráli na přelomu 60. a 70.let na obrovských podiích přes JTM 45 + 4 x 12´´ boxy, když v té době nic hlasitějšího ani nebylo a oni hluk potřebovali. Ty budeš s kapelou ( minimálně prvních pár let ) vymetat ty nejmenší kluby s podiem tak 3 X 2m a hrát pro pár lidí. Dopravovat se budete určitě nějakým osobákem, už takhle tam sotva narvete škopky a Ty si ještě pořídíš zesilovač s bednou 4 X 12´´. Rada k nezaplacení. Naopak, kup si jednoduché kombo kolem 15W, případně si k tomu pořiď krabičku a budeš spokojený. Otočíš všechno doprava, zvuk bude punkový až až a v autě to v nejhorším odvezeš na klíně. Laney jinak není úplně marný. Takový vděčný univerzál, ale spíš bych šel do toho Kettnera, a možná bych snad vůbec nejraději vyzkoušel Egnater. Osobně to tedy vůbec neznám, ale vypadá to sympaticky, G12 H30 je na tu bídu snad nejposlouchatelnější Celestion, aspoň co se keramik týče, na punk jako dělaný. Máš to v záruce za Tvoji cenu a myslím, že je to právě to co hledáš. Úvahami typu EL84 - hodná lampa, EL34 - zlá lampa se vůbec nezatěžuj. EL34 není konstrukčně nic jiného než výkonnější EL84...
Každopádně na toho Valvekinga raději zapomeň a nech ho metalistům začátečníkům.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

V techto cenovych relacich hodne lita Laney VC30 a VC50, to poslouzi velmi dobre.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

No, ten VC50 má snad tři, nebo čtyry kanály a je to přeci jen spíš pro moderní HC muziku, než pro punk rock, ale netvrdím, že by to nešlo. Nicméně, asi bych se přiklonil spíš k té jednoduší LC50. Nejlépe nějaká stará verze s HH Invader reproduktorem. Do těch nových dávají levné Celestiony, celosvětová nákaza... Ale pořád se mi to zdá jako předimenzovaný aparát. Už jsem pár komb punkáčům stavěl. 15W stačilo až až. Pěkně vyhulit na plný knedlík, před to ještě vhodnou krabičku a jásali. Ovšem vesměs to byl starý punk, či punk rock, ne nějaký moderní neo hard core punk. Tam už hoši frčí na moderní háj géjn sílíče.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

mmjuz píše:Punk je jenom jeden...
mmjuz píše:... Ovšem vesměs to byl starý punk, či punk rock, ne nějaký moderní neo hard core punk. Tam už hoši frčí na moderní háj géjn sílíče.
To je divný... nejdřív mi napíšeš, že punk je jenom jeden a pak to začneš dělit včetně hezký škatule "neo hard core punk".
Obrázek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Cybermuff píše:
mmjuz píše:Punk je jenom jeden...
To je divný... nejdřív mi napíšeš, že punk je jenom jeden a pak to začneš dělit včetně hezký škatule "neo hard core punk".
To byl samozřejmě vtip. Chtěl jsem tím naznačit, že u punku je úplně fuk, jestli aparát má na sobě napsáno Marshall, Laney, nebo třeba namalovanou jitrnici.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ja bych zkusil toho egnatera co je na bazaru. jinak je to o tom jaky zvuk hledas a hlavne co na tom chces hrat, treba ja jsem vyrostl na californskych kapelach ala offspring a NOFX a tam se zhusta pouzivaly marky od mesy popr fendery - proto kdyz se rekne punk tak mi okamzite naskoci mark IIC+ a vys (i kdyz treba london calling od clash je nahravany na LP 58 a mark I), cili punk mam asociovanej hlavne s americkyma zvukama. jinak je to samozrejme o vkusu, v kazdym pripade bych volil spis nejakej "rychlejsi", vic "tight" zvuk, proste zkresleni do ktereho nejde moc basu a nehlti se to tim padem pri palm mutingu a rychlych sypackach (coz vetsinou male lampaky kreslici koncem bez dokopnuti napr TSkem delaji). Jako spatnej kandidat mi neprijde ani ten valveking (hlavne po vymene repraku) nebo treba randall RH50.

ten halfstack co ti doporucil cybermuff je do zacatku taky slusna volba, pozdeji ten box vymenis za neco normalniho a pouzitelny zesak ti zustane. kez by takovyhle ceny byly v dobach kdy jsem zacinal ja :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

mmjuz píše:No, ten VC50 má snad tři, nebo čtyry kanály a je to přeci jen spíš pro moderní HC muziku, než pro punk rock, ale netvrdím, že by to nešlo. Nicméně, asi bych se přiklonil spíš k té jednoduší LC50. Nejlépe nějaká stará verze s HH Invader reproduktorem. Do těch nových dávají levné Celestiony, celosvětová nákaza... Ale pořád se mi to zdá jako předimenzovaný aparát. Už jsem pár komb punkáčům stavěl. 15W stačilo až až. Pěkně vyhulit na plný knedlík, před to ještě vhodnou krabičku a jásali. Ovšem vesměs to byl starý punk, či punk rock, ne nějaký moderní neo hard core punk. Tam už hoši frčí na moderní háj géjn sílíče.
Ten VC50 je az neuveritelne variabilni, ten aparat me velmi prekvapil. LCcko je taky fajn.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Kinx píše:ja bych zkusil toho egnatera co je na bazaru.
Podle mne je to dobrej amp, ale na punk tak, jak ho znám já (myslím tím party, který hrajou v klubu 007 na Strahově, v Modrý vopici a dalších typicky punkovejch místech, co mám tak nějak v Praze po ruce), by bylo pro mne těch 15W žalostně málo. To jsou komba pro primárně na tichý styly, koneckonců kolega z kapely taky zkoušel v našem bigbeatu 15W Mesu a bylo to málo (a to nejsme punk) a už to konečně vzdal. Ani já na hlučnější styly neberu Matchlesse na 2 lampy a když už, tak na 4 a 30W, stejně nejčastěji Marhalla 2x50 nebo rovnou 100 kvůli headroomu - stejně je to nejlepší, když tam ta rezerva je, leda že je to rovnou záměr jít na doraz. Fakt je u mne punk nářez a randál, takže ideál >30W v lampě, radši 50.

Když je to nahlas, stárneš.

Btw. když Visáči můžou hrát na Peavey 5150, tak se dá vzít třeba tahle Bugera, to je za 6 a k tomu nějaký box a je vymalováno.
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no asi urcite by uz kreslil koncem, ale treba by to stacilo, kdo vi. znam kluka ktery s 20w handwired marshallem hraje i ty nejvetsi podia a nikdy problem nemel (ale samozrejme mu kresli konec), v malejch klubech imho 15w v pohode staci. beru to tak ze punk neznamena bejt nutne nahlas jako prase, ale ze v kazdym stylu je treba trochu respektovat nejaky pravidla co se tyce zvuceni :) mozna jsem na to starej :lol:

neco jinyho je kdyz se hraje na echt UG akcich a jde kytara z podia, tam je tech 15 malo. tohle me prekvapilo v klubu green v brne, snad poprvy v zivote me zvukar prosil at se dam vic nahlas protoze nema mikrofony na kytaru :))

takze zalezi na tom kde hrajes, ja predpokladam ze v mensim klubu kde ti nekdo da pred aparat mikrofon.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Možná jo, ale kapela je tak hlasitá, jak hlasitý je bubeník. Někdy mi stačí 15W, u některých z Powermetal sféry jsem rád za 100W. Např. když jsme onehdá hráli s americkejma Little Caesar, tak u nich ten 100W Blasckstar a Bogner byly vytočený totálně doprava. Tam by se taky nic menšího nechytalo. Takže je to hlavně o tom, jak to má kapela rozdaný. Někdo hraje nahlas, někdo ne, ale i proto bych volil výkonnější. Randál v klubu, špatná akustika, malý/žádný odposlechy, bubeník do toho řeže a ty jedeš naplno, špatně se slyšíš, nemůžeš se přidat, protože to víc nehraje a už je to strašně přehulený a nekonkrétní, protože konec nestíhá, a tak saháš do h.... a jsi akorát zpruzelej, žes hrál blbě a nějaký kytarový prudič, který čeká na to, až zahraješ kilo vedle, se v rohu radostně tlemí, že se ti nedaří s on to poznal. Deja vu...:-)
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

no ja hraju s hlasitejma lidma a fakt jsem nikdy problem nemel. jeden klucina se kterym hraju ma vylozene bolestivy styl, takto hlasity rantl je uz fyzicky neprijemny (ale na nahravce to zni super!) a presto si myslim ze bych to i s 20w aparatem (a dobrou bednou ci reprem v kombu samozrejme) uhral. resp nedavam se na 50W ci 100W zesaku o moc vic nez bych se normalne daval se svoji kapelou, kde na bubny taky nehraje zadny smrdlal. naopak v metalu mi prijde ze bubenici do toho tolik nerezou, protoze to hlavne ale pri jejich technickem stylu neni ani fyzicky mozne to vsechno dobre a rychle uhrat + do toho opravdu extra rezat. zatim hluchnu spis s "bumcvachtama" nez s metalovejma bubenikama :)

a pro kytarove prudice hraju rad, jsou nejlegracnejsi formou publika :)

ale randal v klubu, spatna akustika - v takovym prostoru jeste pridavat hlasitost = pruser. a to jak pro posluchace tak pro muzikanty. jasne ze nekomu je to jedno, ale ja vetsinou jako navstevnik odchazim nastvany nebo se klidim do klidneho rohu kde me nesrozumitelny vyrval z podia (ktery puvodne mel byt kapelou na kterou jsem se prisel podivat) tolik neirituje.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Cybermuff píše:kapela je tak hlasitá, jak hlasitý je bubeník
Tvá slova o kamene tesat. Škoda že to spoustě bubeníků a kytaristů nedochází. Vzpomněl jsem si, jak jsem jednou na jamu musel na foukačku k pětašedesátce tranďáku píchnout 4x12" zkosenou bednu, protože ten jeden dvanáctipalcák mi buď hrál do ucha, vazbilo mi to a neslyšeli mě ostatní, nebo jsem ho natočil na ostatní a neslyšel jsem se, hlasitost naplno a gain do šťavnatého crunche. Za škopky si totiž sedl klasický "když už toho hraju málo, zahraju to aspoň pořádně nahlas" metalový kytarista. Těžko mu vysvětlovat, že z blues nemusí z uší stříkat krev :D

Co se týče wattáže na punk, záleží také dost na tom, jakou roli tam hraje kytara a kolik jich je. Dvě kytary by si možná vystačily s nějakými 25W, otevřenými úplně naplno, pokud bubenec není vyloženě prase a basa je v tom dostatečně důležitá. Pokud basák mydlí jen čtvrtky eeeeaaaagggghhaa dokola a proloží to v nějaké mezihře eeeecchheeeecchh, musí být kytary opravdu nahlas, ale pokud to basa unese, nemusí kytara za každou cenu produkovat kravál. Zkoušel jsem to v dost mizerné akustice (zkušebna v podkrovním pokoji domu z dvacátých let) a pokud je basa plnohodnotným nástrojem, ne jen něčím, co tam nesrozumitelně duní, je to všechno čitelnější, kytaře se vytáhnou středy a ztiší se, a najednou se všichni dobře slyší i přes ožralého bubence (jen mě basačka neměla ráda, protože jsem v té kapele byl za zpěváka a ajednou jsem jí sebral basu, otevřel do té doby úplně staženou tónovku a začal hrát něco, co nechápala - jiné tóny než basy powerchordů, co hrála kytara, a ono mi to do toho ladilo :shock: :lol: ). Ale jistota je kulomet a 50W.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Souhlasím s Kinxem, když si vezmu svůj přechod ze 100W hlavy A/B s 2*12 boxem na Mesu 22W v Áčku s kvalitním reproduktorem, tak jsem se tenkrát v oblasti master volume neposouval o moc dále.

Watty nejsou všechno jde o to, jaká je celá cesta a výstup.

Jinak já mam nejhorší zkušenost právě s přidáváním, ať už ve zkušebně nebo UG akcích, kdy se začne přidávat jeden a nakonec se na střídačku přidávají všichni. To je už hodně špatné. Jinak hrál jsem v Modré Vopici a tam zrovna by to IMHO dala i 15W kombo. Ten prostor není velký.

Jinak na pódiu jsem měl takové divné mravy - já většinou moc nepoužívám odposlech před sebou. Kytaru slyším přímo z aparátu a před sebou mam hlavně na podporu zvuk bicích, basy a trochu zpěvu.

K tématu, do 10tis. na punk se dá slušně vybírat. Já bych se asi neovládl a pořídil něco jako právě VC30, VC50, popřípadě VOX AC15 - otočit doprava, ať to má drive a jede se.

Jinak má zkušenost je taková, že velmi ubylo nezvučených akcí - je to už spíše výjimka, já osobně hrál takové 3 z 16 během roku a půl.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“