Diky za odpovedi
Hra přes kombo
Pravidla fóra
Hra přes kombo
Caute, chtel bych se zeptat, mam hlavu + box (oboji 100w) a chtel bych tam pouzivat efekty z meho komba line 6 spider 30w. Zkousel jsem to propojit nasledovne. Kytara -> line 6 -> recording output na kombu propojit se vstupem pro kytaru do hlavy. Fungovat to funguje, ale nemuze se tam neco zkazit?
. Klasické efekty(krabičky) by byly asi urcite lepsi ale momentalne nejsou penize, da se to prozatim pouzit jako provizorni reseni aniz by doslo k poskozeni nektereho ze zarizeni?
Diky za odpovedi
Diky za odpovedi
-
woro90-1
Re: Hra přes kombo
Podobně to prý vždycky řešil Eddie van Halen - naplno otevřená plexina do zátěžového boxu, z něj přes efekty do simulace reproboxu a čistě ven.
Díky za rychlou odpoved:)
A nemáš s tímhle řeším dost zahuhlaný zvuk? Ten recording výstup má nejspíš zařazenou simulaci reprobedny, což ti signál (oproti tomu, co by šlo z kytary a krabiček) frekvenčně upraví, ořeže (simuluje charakteristiku repra). Bylo by asi lepší, pokud by v tom kombu pro ten výstup byla možnost tuto simulaci vypnout. Pokud by to nešlo vypnout, lze taky odbočit signál z výstupu pro reproduktor - návod viz zde:
http://www.smrckaeffects.com/586/jak-vy ... esilovace/
(ale radši bych se do toho sám nepouštěl, nechal bych to na odborníkovi, abys neodpálil tu hlavu)
http://www.smrckaeffects.com/586/jak-vy ... esilovace/
(ale radši bych se do toho sám nepouštěl, nechal bych to na odborníkovi, abys neodpálil tu hlavu)
Fořt má pravdu, na headphone/recording out jsou simulace boxu a jediný výstup bez toho by měl být na repráku. Ale ten nemá samostatnýho jacka, vede kablíkama na fastony repráku přímo z chassis zesilovače. Navíc je zesik zemněný a tak spojením s dalším zesikem to může bručet (tj. nemusí). Nejlepší by byl nějaký DI box, třeba GI-100 od Uliho, který má vstup pro výkonový zesik, výstup na bednu, tam by bylo dobré dát nějakou odporovou zátěž, ale je to tranzistor, tak by to mělo jít i bez toho. GI-100 má vypínatelný speaker simulátor, ten by se tedy vypnul, má ale hlavně výhodu, že má v sobě oddělovací trafo, takže by to vyřešilo ten případný brum. Musel by se ale odpojit reprák a ty fastony nějak zapojit na jacka, který se zapojí do vstupu GI-100...
Jojo máte pravdu:) když jsem to zkoušel tak byl večer a dalo se to poslouchat protože jsem měl volume skoro na nule, ale když jsem tomu zkusil trochu přidat tak to bylo fakt takové...mno, nelezl z toho moc poslouchatelný zvuk