Kytara za 2500 + kdo pomůže s výběrem přímo v obchodě?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Mhej

Kytara za 2500 + kdo pomůže s výběrem přímo v obchodě?

Příspěvek od Mhej »

hoj. Předem prosím nekamenujte mě. Chtěl bych si koupit akustiku tak kolem 2500 (ale nejsem výdělečný a peníze teď opravdu nemám! takže i s nějakým pouzdrem se musím vejít do 3000). Chtěl bych westerovou, dreadnought samozřejmě. Tohle fórum - na tohle téma jsem se snažil si nějak pročíst, vím že se nedá sehnat nic extra za tu cenu a je lepší připlatit si, ale já se opravdu do těch 2600 vejít musim. Z reakcí tady na fóru jsem snad správně pochopil že STAGG je firma ne moc dobře proslulá, resp asi bych se jí měl obloukem vyhnout, a jestli jsem to pochpil dobře tak i firmě TENSON ( :?: ). Hraju necelý rok na elektriku kterou jsem ukradl bráškovi (obrazně) takže nějaké základy mám, poznám jestli ladí v polohách atd, zahraju nějaký ty akordy, ale kdybych měl 2 kusy stejného modelu kytary tak ten "lepší kus" nevím jestli poznám. Zkrátka, opravdu jsem si snažil tato témata projít ( :!: ), ale pořád nejsem moudrý u jaké kytary budu mít největší pravděpodobnost (western dreadnought) že narazím na nějaký lepší kus. Z kytary.cz mi v téhle kategorii vychází (když škrtnu STAGG)

http://kytary.cz/cort-ad-810/HN111044/

http://kytary.cz/fender-westernova-kyta ... /HN083906/

http://kytary.cz/fender-westernova-kyta ... /HN083905/

zkrátka, pokud jsem opravdu takhle penězi omezen, dokážete mi poručit něco rozumného, nebo aspoň "nejméně nerozumného"? :oops:
Naposledy upravil(a) Mhej dne 22.06.2011 22:20, celkem upraveno 2 x.
Paris
Rádce

Re: Kytara za 2500

Příspěvek od Paris »

z tehletech toho Corta. ty Fendery jsou (pravdepodobne) ze stejne fabriky, jen nizsi modely...
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Brácha má Corta a zní parádně, má takovej hutnej zvuk, ale stojí 4000. Co jsem slyšel tak akustiky Fender nic moc (na to, jaký dělají elektriky), bral bych taky toho Corta a nebo bych hledal nějakou Yamahu, třeba na bazaru.
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Die liebe ist ein wildes tier. (Rammstein - Amour)
juxxx

Příspěvek od juxxx »

Naposledy upravil(a) juxxx dne 22.06.2011 19:28, celkem upraveno 1 x.
Takamine TC135SC, Ibanez AVN6-DTS Artwood Vintage + Fishman Matrix Infinity Narrow PRO-MAN, Phil Jones Bass AG 100 CUB, Phil Jones Bass BI 12,TC Electronic Arena Reverb, Rode M3.
Horča

Příspěvek od Horča »

Co myslíte bude lepší Cort AD 880 - http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-cort-ad-880.html
Anebo earth 70?? Díky za rady :wink:
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Horča píše:Co myslíte bude lepší Cort AD 880 - http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-cort-ad-880.html
Anebo earth 70?? Díky za rady :wink:
Pokud bys prošel alespoň základní rady pro nováčky zde na fóru, odpověď bys našel...snadno... :roll:

Earth 70 má oproti AD 880 vrchní desku z masivu, takže je samozřejmě lepší...
Mhej

Příspěvek od Mhej »

a co ta takamine? ja bych rozhodne chtel si tu kytaru nejdriv vyzkouset a osahat, nechce se mi kupovat neco na co si nemuzu zahrat. a nahodu jedu na otocku v patek do plzne, tak koukam na tu takamine G 320 NS. Myslite ze pokud je jak rika ve stabu nove kytary, bylo by to o hodne lepsi nez treba ten novy Cort za 2500?
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Mhej píše:a co ta takamine? ja bych rozhodne chtel si tu kytaru nejdriv vyzkouset a osahat, nechce se mi kupovat neco na co si nemuzu zahrat. a nahodu jedu na otocku v patek do plzne, tak koukam na tu takamine G 320 NS. Myslite ze pokud je jak rika ve stabu nove kytary, bylo by to o hodne lepsi nez treba ten novy Cort za 2500?
Tady už dost záleží na konkrétním kusu a na tom, jaký zvuk se Ti libí... Pár levných Takamin jsem kdysi v ruce měl, ale nikterak mne nezaujaly... Já osobně bych zřejmě zvolil Cort, ale jak říkám - zrovna Tobě se může víc líbit zvuk Takaminy a pokud bude zpracováním OK, tak ji klidně vezmi...
paby

Příspěvek od paby »

Rekni zkusenemu kytaristovi,nekomu z okoli sveho bydliste,aby s tebou jel nekam do hudebnin aby ti poradil co je lepsi. Ale kouknul bych se po Cortech, fender dela uzasny basy,super elektriky,ale akustiky nic moc. Ja mel stesti, mam dobrej kus.;-)
Mhej

Příspěvek od Mhej »

paby píše:Rekni zkusenemu kytaristovi,nekomu z okoli sveho bydliste,aby s tebou jel nekam do hudebnin aby ti poradil co je lepsi. Ale kouknul bych se po Cortech, fender dela uzasny basy,super elektriky,ale akustiky nic moc. Ja mel stesti, mam dobrej kus.;-)
to je právě to :? já moc nemám komu říct, určitě by to bylo nejlepší kdybych měl někoho zkušenějšího s sebou ale nemám koho....
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Mhej píše:to je právě to :? já moc nemám komu říct, určitě by to bylo nejlepší kdybych měl někoho zkušenějšího s sebou ale nemám koho....
Tak napiš, odkud jsi, a třeba se tu na foru najde někdo, kdo by s Tebou šel... Několik lidí už takto kytaru koupilo :wink:
Mhej

Příspěvek od Mhej »

rocky77 píše:
Mhej píše:to je právě to :? já moc nemám komu říct, určitě by to bylo nejlepší kdybych měl někoho zkušenějšího s sebou ale nemám koho....
Tak napiš, odkud jsi, a třeba se tu na foru najde někdo, kdo by s Tebou šel... Několik lidí už takto kytaru koupilo :wink:
No plánoval jsem zítra jít se kouknout odpoledne do guitarparku (mezi 3-4 hodinou), jsem z Prahy a mám to kousek :) ale nevim, nechce se mi kvůli tomu zakládat nový trhead, tak jak? :D
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Mhej píše:
rocky77 píše:No plánoval jsem zítra jít se kouknout odpoledne do guitarparku (mezi 3-4 hodinou), jsem z Prahy a mám to kousek :) ale nevim, nechce se mi kvůli tomu zakládat nový trhead, tak jak? :D
Jestli jsi z Prahy, tak vyčkej... Dříve či později se tu zjeví EDGE, jenž má chození po hudebninách a pomoc s výběrem jako hobby :lol:
Mhej

Příspěvek od Mhej »

rocky77 píše:
Mhej píše:
rocky77 píše:No plánoval jsem zítra jít se kouknout odpoledne do guitarparku (mezi 3-4 hodinou), jsem z Prahy a mám to kousek :) ale nevim, nechce se mi kvůli tomu zakládat nový trhead, tak jak? :D
Jestli jsi z Prahy, tak vyčkej... Dříve či později se tu zjeví EDGE, jenž má chození po hudebninách a pomoc s výběrem jako hobby :lol:
tak dik, zkusim mu napsat SZ :)
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Taky jsem z Prahy a klidně pomůžu, pokud by nikdo jiný nemohl.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Kuliman

Příspěvek od Kuliman »

Mhej: být tebou, tak beru tu Yamahu F310, je to skvělá kytara a tady nabízí novou za 2400.- což je skvělá cena (já ji kupoval za 4200).

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

EDIT: případně se omlouvám, že sem nečetl předchozí komenty
Ibanez Iron Label, ENGL Thunder, Blackheart, Epiphone, Yamaha, Korg, Boss, Dunlop, M-Audio, Planet Waves, ORX

Mhej

Re: Kytara za 2500 + kdo by pomohl s výběrem v obchodě?

Příspěvek od Mhej »

Ol'Dawg píše:Taky jsem z Prahy a klidně pomůžu, pokud by nikdo jiný nemohl.
to by bylo super. Ale přiznám se že jsem trochu limitován časem a samozřejmě nechci nikoho tahat do guitarparku bůhvíkdy. Zítra 23.6. mezi 15:00 až 16:30 jsem schopný být na jungmanově náměstí u guitarparku (snad to je dobrý obchod :oops: nevyznám se v obchodech s kytarami). Pokud si tohle někdo čte kdo rozumí kytarám, a bude náhodou v tu dobu někde poblíž jungmanova náměstí, nebyl by ochoten se tam na otočku stavit? i když na kytaru padnou pravděpodobně mé veškeré peníze :P samozřejmě jsem ochoten se s ním nějak rozumně vyrovnat, nerad bych někoho jen tak někam tahal :wink:
Mhej

Příspěvek od Mhej »

Kuliman píše:Mhej: být tebou, tak beru tu Yamahu F310, je to skvělá kytara a tady nabízí novou za 2400.- což je skvělá cena (já ji kupoval za 4200).

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

EDIT: případně se omlouvám, že sem nečetl předchozí komenty
jojo koukal jsem na ní i na její normální cenu, nicméně jsem trochu zdrženlivý když si nemůžu kytaru před koupí osahat a zahrát si na ni :) kdyby byl inzerát z okolí prahy proč ne, ale je z Brna a tam kvůli tomu nepojedu :P proto taky sháním někoho kdo by mi byl ochoten poradit s něčím přímo v obchodě :)
Kuliman

Re: Kytara za 2500 + kdo pomůže s výběrem přímo v guitarparku?

Příspěvek od Kuliman »

zahrát si na ni nemusíš jen v Brně, ano, sice nebudeš hrát přímo na ten kus, ale to by mě zas tak nevadilo, kupoval jsem ju v malejch hudebninách v Olomouci, určitě ju budou mít někde ve tvém okolí

Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“