No chtěl jsem slyšet nějakou tu kritikuzzbar píše:Neboj, nezabije tě tu asi nikdo. Ale co chceš slyšet? Jako hezký??![]()
No fajn. Může to hrát docela pěkně. Plechy na Hi-Hat vyměň a mohlo by to hrát ještě líp. Líbí se mi, že blány nemáš popatlané nějakýma izolepama, či jiným svinstvem. Takže sis zřejmě poradil s laděním. Tak jak je máš poskládané, tak bych na to hrát nemohl, ale to je čistě každého věc. Hlavně že to sedí tobě. A modrá je dobrá
![]()
Tož asi tak.
Přechody mám rád rovně.. neníčím tolik blány a lépe se mi hraje.. a virbl bych chtěl mít rovně, ale mam špatný stojan, který neudrží virbl rovně...Rád používám rimshoty a proto si pučuju na kšeftech jiný stojan. Jinak k předešlému příspěvku... mě by se na ty bicí asi taky špatně hrálo.. mám je doma rozložené a jen kvůli fotu jsem je složil takto.. a takhle by mi to taky nevyhovovalo.Monty22 píše:Já osobně bych doporučil trošku naplopit přechody na sebe, a virbl víc srovnat (bude se ti líp hrát přez ráfek!A ten odštíplí paist bych si dal do prostřed!
ono se to nezdá ale ona je dosti vysokozzbar píše:Ještě mě tak napadá, všiml jsem si, že máš hodně nízko stoličku. Samozřejmě že nevím, jak jsi vysoký, tak to možná píšu zbytečně... : Vyzkoušej si vyšší posez. Tak aby úhel v koleni byl otevřený. Stoličku skoro až na úroveň virblu. Pak bys mohl mít ještě větší pohodlí na ty tvoje tomy. A taky přehled o kapeleKdyž ti to nebude vyhovovat, tak nic neřeš a vrať se k tomu, co ti pasuje.
a můžu se zeptat jaké plechy? hh vím, a dále netuším, moc by mě to zajímalo, názor profesionála a pořádného vzoruMonikad píše:vše co jsem k tomu chtěla napsat už tu zaznělo (hezký, lehká výhrada k některým plechům, pro mě podivně postavené tomy,...) takže se nebudu už opakovat a dublovat předchozí kolegy
Nevím co ti řekne tvůj vzor nebo profík, ale cituješ tu můj příspěvk, tedy odpovím: Tou výhradou jsem myslela třeba tu zmiňovanou hajtku... už podle značek a kvality ostatních plechů bych ji zvažovala zaměnit. Stejně tak ten vykouslý Paiste Alpha crash... ten bych už bohužel asi také obrečela. Mám názor a zkušenost (nejen od sebe) že takovéhle opravy a záchrany původně solidních plechů nikdy nejsou nějak moc k dobru věci. jednak se tím destrukce plechu přibrzdí, ale nezastaví.... no to hlavní je, že takový plech pak ztrácí ty své zvukové vlastnosti a charakter zvuku, pro který byl původně jako nový tak ceněný. Je to trochu jako drahé víno, které necháme nedopité do rána v otevřené lahvi: Pít se to dá, i opít se tím dá, ale člověk si už tak nepochutná protože je to vzduchem znehodnoceno.... tolik můj osobní názor.stinm píše:a můžu se zeptat jaké plechy? hh vím, a dále netuším, moc by mě to zajímalo, názor profesionála a pořádného vzoruMonikad píše:vše co jsem k tomu chtěla napsat už tu zaznělo (hezký, lehká výhrada k některým plechům, pro mě podivně postavené tomy,...) takže se nebudu už opakovat a dublovat předchozí kolegy
myslíš že ji má nízko?zzbar píše:Ještě mě tak napadá, všiml jsem si, že máš hodně nízko stoličku. .....
Fakt se mi zdá nízko. Tak jsem jen chtěl, ať si ji zkusí dát výš. A když to nebude ono, tak ať to vrátí. Já to mám mnohem výš, nemohl bych hrát s nohama "do kopce". Je to jistě subjektivní, ale pokud si sednu za cizí bicí, kde má bicmen stoličku níž, tak nemůžu vůbec hrát. Pokud mám úhel pod kolenem zavřený, za chvíli mám nohu jak dřevo a bolí jak čert. A hlavně v chodidle žádný cit. Určitě je to ale o zvyku. Také jsem nevěděl, jak je stinm vysoký. Každého kdo má pod 190cm považuju za prckaMonikad píše: nejsem sice čahoun jako kolega se 180cm, ale ani žádný trpaslík. Poctivých 173cm výšky
Trochu te´d nerozumím, o čem je řeč.... no ale ty asi taky ne, tak se zasmějeme oba.zzbar píše:.....až se někdy rozepíšeš, pověz nám prosím, jak se hraje v Humpolci nad soupravou....
taky bych nemohla hrát s nohama do kopce a nebo v "zavřeném" úhlu ze stejných důvodů, jaké popisuješ. Taky to tak nedělám. Ten úhel je takřka pravý (pro neznalce je to cca 90 stupňů).zzbar píše: ...... nemohl bych hrát s nohama "do kopce". Je to jistě subjektivní, ale pokud si sednu za cizí bicí, kde má bicmen stoličku níž, tak nemůžu vůbec hrát. Pokud mám úhel pod kolenem zavřený, za chvíli mám nohu jak dřevo a bolí jak čert. A hlavně v chodidle žádný cit. Určitě je to ale o zvyku.....
ošťa píše:MAPEX VX za svou cenu skvělá souprava ať si kdo chce, co říká!!!A stolička mi přijde optimální, snad trochu vysoko. .......... Gretsch hadra!
Monikad píše: zzbar píše:.....až se někdy rozepíšeš, pověz nám prosím, jak se hraje v Humpolci nad soupravou....
Trochu te´d nerozumím, o čem je řeč.... no ale ty asi taky ne, tak se zasmějeme oba.
To nic, nevšímej si toho. Přišlo mi to jen velmi vtipné...Monikad píše:takové to sezení málem nad soupravou, to mi přijde trochu humpolácké