Jolana Star - díra po tremolu
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Jolana Star - díra po tremolu
Zdravím "bastlíře", čím byste nejlépe "zaplácli" díru po tremolu? Korpus Jolana Star.

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Re: Jolana Star - díra po tremolu
Tak záleží na tvojí zručnosti...
nejlepší by podle mě bylo tu díru pěkně vybrousit až na dřevo a vklížit do ní dřevěný špalíček (pokud možno ze stejného dřeva jako je tělo)... počkat, až si to pěkně sedne a pak to popř. zakytovat (aby tam nebyla propadlina). Bohužel, když použiješ kit, tak nebudeš moci použít průhledný lak a navíc, když to budeš lakovat, budeš muset nejdřív kytaru stříknout nějakou základovou barvou, tu přebrousit a až pak budeš moci použít normální barvu (jinak tam budeš mít matný a lesklý fleky).
Ještě je možnost použít ten špalíček o něco vyšší a pak to zbrousit na výšku, jakou má tělo... sice je to pracnější, ale výsledek rozhodně nebude horší.
nejlepší by podle mě bylo tu díru pěkně vybrousit až na dřevo a vklížit do ní dřevěný špalíček (pokud možno ze stejného dřeva jako je tělo)... počkat, až si to pěkně sedne a pak to popř. zakytovat (aby tam nebyla propadlina). Bohužel, když použiješ kit, tak nebudeš moci použít průhledný lak a navíc, když to budeš lakovat, budeš muset nejdřív kytaru stříknout nějakou základovou barvou, tu přebrousit a až pak budeš moci použít normální barvu (jinak tam budeš mít matný a lesklý fleky).
Ještě je možnost použít ten špalíček o něco vyšší a pak to zbrousit na výšku, jakou má tělo... sice je to pracnější, ale výsledek rozhodně nebude horší.
Dal bych přes vrch kus plechu a fertig.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
-
woro90-1
Já bych to zaplácnul tremolem, a pokud ti to původní vadí, nahradil bych ho jazzmasterovským, s aretací. Ale pokud je tremolo nepřítel, ten plech není špatný nápad, třeba s nějakou rytinou - přece jen je to navržené tak, aby to vypadalo vyváženě s velkou kovovou věcí za kobylkou, ne se širokou prázdnou plochou. Nevím o kterou Star jde, předpokládám že myslíš čtyřku nebo pětku, ale já bych se snažil ji uchovat co nejpůvodnější.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem za hubičku pouze korpus, zcela bez HW a protože je krásně lehounký, nechci jej zatěžovat tremolem. Po odstranění toho šílenýho mořidla tam asi příjde kousek dýhy nebo tenké překližky.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
To je dobrý způsob. Zkombinuj vše výše uvedené. Tzn. Vybrus to, vlep tam kus dřeva, malinké špáry zakituj, zbrus to na úroveň těla a nakonec celou přední stranu těla předýhuj pěknou dýhou. Bude to vypadat jako kdyby tam žádná díra nikdy nebyla.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.