Kabel - výměna

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Liopleurodon

Kabel - výměna

Příspěvek od Liopleurodon »

Ahoj, letmo se to tu prohlídnul a nic sem nenašel. V poslední době se mi přestalo líbit jak mi zní kytara, prostě to není pěknej zvuk. Předtím to bylo v pohodě. Zaprvý se chystám vyměnit struny. A když už zejtra (už vlastně dneska) pojedu do těch hudebnin tak mam dotaz:

Může se stát že se opotřeboval kabel? Jak často by se měl měnit, přibližně? Mam Planet Waves asi za 300Kč, už skoro rok. Byl sem s ním spokojený ale prostě se mi ten zvuk změnil. Zní to až moc elektricky a uměle a ať kroutím čudlikama jak chci nedaří se mi vytvořit tak dobrej zvuk jako předtim. Předem dík za reakce.
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

Obrázek
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Re: Kabel - výměna

Příspěvek od bubucci »

Zkus první ty struny...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kabel se opravdu neopotřebí...

... teda, pokud o tom nezačnou mluvit audiofilové, co se bojí střídat jeho zapojení, aby elektrony pořád tekly stejným směrem...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Kabel se poškodit může. Většinou v konektoru, nebo blízko konektoru (tam kde je nejvíce namáhán, lámán...). Může se stát, že se kabel prošlápne, přisedne se židličkou atd... Některé kabely bývají nekvalitní už od výrobce. Špatné pájení, levné materiály... Je dobré pravidelně kabely kontrolovat, proměřovat a samozřejmě-pokud je úplně vadný vyměňovat. Jestli to má ale vliv na zvuk kyrary, to nevím. Spíše se to projevuje jiným způsobem..
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já nemluvím o tom, že se nemůže poškodit, ale že se nemůže "ohrát"...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
zzbar
Rádce

Příspěvek od zzbar »

Liopleurodon píše:Může se stát že se opotřeboval kabel? Jak často by se měl měnit, přibližně? Mam Planet Waves asi za 300Kč, už skoro rok. Byl sem s ním spokojený ale prostě se mi ten zvuk změnil.
Snažil jsem se odpovědět na tuhle otázku, Nero.
S tebou jsem nepolemizoval. To bych si ani nedovolil. :wink:
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II

Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Sacek88

Příspěvek od Sacek88 »

Jestli máš staré struny, jednoznačně je vyměň. Pokud výměna nepomůže, řeš problém dál.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

zzbar píše:
Liopleurodon píše:Může se stát že se opotřeboval kabel? Jak často by se měl měnit, přibližně? Mam Planet Waves asi za 300Kč, už skoro rok. Byl sem s ním spokojený ale prostě se mi ten zvuk změnil.
Snažil jsem se odpovědět na tuhle otázku, Nero.
S tebou jsem nepolemizoval. To bych si ani nedovolil. :wink:
Vypadalo to, že reaguješ na mě, tak proto :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“