RP 155 ( problemy)
Pravidla fóra
RP 155 ( problemy)
Zdarec
mam celkem problem s RP 155 ..... Včera mi dosel a kdyz jsem ho zapojilk byl jsem zklamany .... zvuky zni na netu fajn ale u me ne
mám RANDALL RX25 trandak a myslim ze si ten efekt s kombem moc nerozumi. Nevíte nekdo nejake rady ? Zvuk je divny jakoby spatne ekvalizovany , Nevíte jak nastavit BASS TREBLE a MIDDLE aby to znelo normalne ? Díky za rady
(jinak pročetl jsem cely manual a stravil u toho 10 hodin takze uz vím jak co funguje atd.
díky za rady !
-
charliealpha
Re: RP 155 ( problemy)
Víš jaký je rozdíl mezi zvukem na internetu a u Tebe doma? Pokud někdo nahrává demo nahrávku, tak pak zvuk kytary určitě prožene pár filtrama a equalizérem, než to spojí s videem z kamery. Proto zvukové ukázky levných multiefektů v zásadě neodpovídají jejich reálnému zvuku. Zkus nakroutit equalizaci na kombu. Z toho multiefektu leze prostě zvuk za 2000 korun... a to u multiefektu věru není vysoká hodnota.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Faja píše:Zdarecmam celkem problem s RP 155 ..... Včera mi dosel a kdyz jsem ho zapojilk byl jsem zklamany .... zvuky zni na netu fajn ale u me ne
mám RANDALL RX25 trandak a myslim ze si ten efekt s kombem moc nerozumi. Nevíte nekdo nejake rady ? Zvuk je divny jakoby spatne ekvalizovany , Nevíte jak nastavit BASS TREBLE a MIDDLE aby to znelo normalne ? Díky za rady
![]()
(jinak pročetl jsem cely manual a stravil u toho 10 hodin takze uz vím jak co funguje atd.
díky za rady !
vzadu (na tom digitechu) máš možnost vybrat do čeho připojuješ, nastav AMP když to strkáš do komba, to by mělo výstup upravit '(asi equalizačně) pro připojení k ampu, možná tam máš nastavne mixer
jinak musíš holt ke každému multiefektu uzpůsobit i korekce na kombu aby ti to s tim znělo fajn. druhou věcí je, že je třeba brát v potaz, že to stojí co to stojí a kvalita odpovídá.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma RP 250 a používal jsem ho ke kombu Crate. Jediné co ti mohu doporučit je aby jsi efekt používal na čistý kanál u komba. Jakmile to proženeš dvojím zkreslením je to obravdu hrůza děs. Vždy jsem si dal čistý kanál komba, k tomu mulťák a snažil sjem se na kombu nastavit neutrální hodnoty ekvalizéru a spíše to dolaďovat na tom efektu, je tam velká škála možností. Jak říkal pupack, zkontroluj zda máš správně nastaveno amp, mixerFaja píše:Zdarecmam celkem problem s RP 155 ..... Včera mi dosel a kdyz jsem ho zapojilk byl jsem zklamany .... zvuky zni na netu fajn ale u me ne
![]()
díky za rady !
Neházej hned flintu do žita. Chce to trochu trpělivosti a kroutit a kroutit.
Nastavene to mam dobře .... mam to nastavane zezadu na AMP a vystup MONO
kazdopadne cisty zvuk uz mi zacina ladit ale furt to neni ono
zkresleny je strasny ! Jinak to má krasny reverb xD A na netu to zni dobre i tem co to nataci obyc kamerou a mikrofonem od kamery !
Jinak nevite jak nastavit nejaky streb s tou ekvalizaci ? Napadlo me to narvat do repraku pac tam se neda nic ekvalizovat ...
Tak zapojit mulťák do zkresleného kanálu by mě v životě nenapadlo
Faja: u každého presetu bys měl být schopen nastavit ekvalizér (doporučuju přes X-Edit, jinak se umačkáš), takže si to přizpůsobit můžeš. Nicméně z těch továrních používám asi jenom 8 presetů, ostatní se mi nezdají nic moc - je lepší si prozkoušet různé kombinace a vymyslet svoje.
Kdyžtak tady je ke stažení pár dalších http://guitarpatches.haax.se/
a abys to tam dostal, tak si to musíš editovat podle
kytarove-efekty/navod-na-digitech-rp155 ... ml#p385515
Faja: u každého presetu bys měl být schopen nastavit ekvalizér (doporučuju přes X-Edit, jinak se umačkáš), takže si to přizpůsobit můžeš. Nicméně z těch továrních používám asi jenom 8 presetů, ostatní se mi nezdají nic moc - je lepší si prozkoušet různé kombinace a vymyslet svoje.
Kdyžtak tady je ke stažení pár dalších http://guitarpatches.haax.se/
a abys to tam dostal, tak si to musíš editovat podle
kytarove-efekty/navod-na-digitech-rp155 ... ml#p385515
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
jeste jenom dodám, že je samozrejmosti vypnout simulaci aparatu a boxu, pokud to u toho jde, to je jen obecna pripominka, do detailu rp155 neznam. ostatni uz je v prispevku nademnou od mtmccox
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Díky hoši
a ten X-edit je pres PC predpokladam ....
stejne nemam kabel .... jinak celkem vystizne ( umackas se k smrti ) xD Jinak jake mate zkusenosti se zkreslenym zvukem v RP ? Me osobne se vubec nelibi a radis si ho zkreslym na kombu ale cisty je paradni
ten efekt se mi zacina libit
Náhodou... tiskárnu u pc nemáš?Faja píše:stejne nemam kabel
Zatím vesměs tiskárny, který jsem viděl (resp. trochu hlouběji zkoumal) měly všechny stejný kabel... a to stejný, jaký je potřeba k propojení těchhle efektů s kompem
Faja: Moje kombo má jenom ohavný crunch, takže se mi ty na RP líbí o moc víc..
A upřímně, kdybych zjistil, že se mi nelíběj zkreslení, tak bych ho poslal dál, přece jenom různé hrátky s druhy zkreslení a simulacemi je důvod, proč ho mám - na čistej bych si asi pořídil jenom nějaké menší naklepávátko.
A upřímně, kdybych zjistil, že se mi nelíběj zkreslení, tak bych ho poslal dál, přece jenom různé hrátky s druhy zkreslení a simulacemi je důvod, proč ho mám - na čistej bych si asi pořídil jenom nějaké menší naklepávátko.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Tiskárnu mám prřes wifi ... A jinak ohledne zkeresleneho zvuku --> zjistil jsem ze kdyz dam hlasitost zkresleni na 30 je to pekné
mám ho 2 dny .... teprve se s tim učím
jinak efekt se mi zezacatku nelibil ale pokazde se naucim najit nejaky pekny zvuk a zacinam ho milovat
myslim ze za mesic ( az s tim budu umet ) teni efekt neodložím 
<ot>
</ot>
A za rok, až si poslechneš pořádný apec/efekt, už se na něj nepodívášFaja píše:myslim ze za mesic ( az s tim budu umet ) teni efekt neodložím
</ot>
Za pul roku budu kupovat VOX AC30 takže timhle budu jen dokreslovat

- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Faja píše:Za pul roku budu kupovat VOX AC30 takže timhle budu jen dokreslovat![]()
No, tak na nějaký delaye, reverby etc bych to až tak nehrotil
pokud teda vox má vypínatelnou smyčku 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
Sadam.S píše:No, tak na nějaký delaye, reverby etc bych to až tak nehrotilpokud teda vox má vypínatelnou smyčku
Zdravim.
Taky bych mel jeden "problem". Zrovna jsem tuto krabicku dostal do ruky a prekvapilo me, ze si nemuzu pustit loop a drums soucasne. Ono to skutecne nejde, nebo delam neco spatne? Ano, je to superlevna krabicka, ale predpokladal jsem, ze toto budou mit nejak vyresene.
Taky bych mel jeden "problem". Zrovna jsem tuto krabicku dostal do ruky a prekvapilo me, ze si nemuzu pustit loop a drums soucasne. Ono to skutecne nejde, nebo delam neco spatne? Ano, je to superlevna krabicka, ale predpokladal jsem, ze toto budou mit nejak vyresene.