Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
-
woro90-1
Re: Zhodnoťte naše výtvory...
DJ Murano: Má pravdu, předsedo - na tyhle řeči jsi ještě mladej
Po hudební stránce pěkné, ale "poznáš ještě mnohokrát" zní opravdu příliš otcovsky, dědovsky nebo spíš pradědovsky 
Poslechněte trocha pohody na sobotu:
http://leteckaposta.cz/295592309
http://leteckaposta.cz/295592309
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte
Včera mi přišel MIC Audio-Technica AT2020, tak jsem hned musel zkusit udělat ukázku.
Pro změnu jsem zkusil zahrát song Boats and Birds od Gregory and the Hawk.
) jsem nabral najednou. Na začátku je ještě slyšet jak posouváme mikrofon.
MIC byl asi 40-50 cm ode mě, nad hlavou, směrovanej na můj hrudník.
Na nahrávku nebyl použitej žádnej EQ, comp... prostě nic. Je to čistej zvuk přímo z MICu.
PS: Sorry nejsem zrovna nejlepší zpěvák...
EDIT: Jo jinak bylo to nahraný v mým pokoji, kterej není nijak zvlášť akusticky upravenej. Jediný co mám jsou polysterenový stropnice přilepený na zdech.
Včera mi přišel MIC Audio-Technica AT2020, tak jsem hned musel zkusit udělat ukázku.
Pro změnu jsem zkusil zahrát song Boats and Birds od Gregory and the Hawk.
Kytaru (Fender CD-60) i zpěv (kupovidu Já
MIC byl asi 40-50 cm ode mě, nad hlavou, směrovanej na můj hrudník.
Na nahrávku nebyl použitej žádnej EQ, comp... prostě nic. Je to čistej zvuk přímo z MICu.
PS: Sorry nejsem zrovna nejlepší zpěvák...
EDIT: Jo jinak bylo to nahraný v mým pokoji, kterej není nijak zvlášť akusticky upravenej. Jediný co mám jsou polysterenový stropnice přilepený na zdech.
Naposledy upravil(a) Hiddenplate dne 27.06.2011 15:23, celkem upraveno 2 x.
- pupack
- Bandzone: pupack
- Kontaktovat uživatele:
Hiddenplate zní hezky, to je přes tu Asus ? 
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
USB verze?
a je to vyborne. jak zvuk (kytaru teda nehodnotim), tak zpev. RE: PS: nejlepsi zpevak teda mozna nejsi, ale posloucha se to velmi dobre....
a je to vyborne. jak zvuk (kytaru teda nehodnotim), tak zpev. RE: PS: nejlepsi zpevak teda mozna nejsi, ale posloucha se to velmi dobre....
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
@ pupack: AT2020 (MIC) -- RH Sound PS-100 (Phantom Power Supply) -- Mic In (ASUS Xonar D1)
@ Paris: nn.. je to normálně XLR verze s 48V phantomem
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
hezky, zrovna sem premyslel aktualne o Blue Spark a ted me to trosku rozhodilo jak zni prijemne i tahle ATHiddenplate píše:@ pupack: AT2020 (MIC) -- RH Sound PS-100 (Phantom Power Supply) -- Mic In (ASUS Xonar D1)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
- armi
- last.fm: http://www.last.fm/user/Armanos
- Kontaktovat uživatele:
Trocha podivnosti
Všechno dělané na počítači, snad se bude líbit
http://soundcloud.com/armanos/weird_finalmix
http://soundcloud.com/armanos/weird_finalmix
1. You never get something for nothing.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
2. You never get more than you pay for, and you usually get less.
3. Perfection is unattainable.
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím tu máte ukázku songu, na kterým pracuju s kámošem. 
Zajímá mě názor "třetí osoby" co se týče mixu. S repro, který tu teď mám nemůžu pořádně odhadnout jestli mám správně ekvalizovaný basy (jestli to nehučí moc kolem 100Hz) atd. Mám totiž teď strašně špatný podmínky na nahrávání.
PS: Já vím zpěvy jsou strašný. Holt nejsme profíci.
Hiddenplate & Nortydal - I Like Chicken (Alpha Build)
Zajímá mě názor "třetí osoby" co se týče mixu. S repro, který tu teď mám nemůžu pořádně odhadnout jestli mám správně ekvalizovaný basy (jestli to nehučí moc kolem 100Hz) atd. Mám totiž teď strašně špatný podmínky na nahrávání.
PS: Já vím zpěvy jsou strašný. Holt nejsme profíci.
Hiddenplate & Nortydal - I Like Chicken (Alpha Build)
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
ta klidnější pasáž od 0:57 je na mě moc přebasovaná, dunivá a zaroven hodně prostorová, reverbová "this is the day of the nature" nebo tak nějak
ale taky tu mám jen Geniusy
mam podobny nazor jako pupack. zmena prostoru mi nevadi (prijde mi to fajn), jen ty spodky najednou vylezou... (ale taky sem ted doma u pocitace).
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme na tom zase trochu zapracovali...
Co teda ta basa teď?
PS: Ještě se ale musej nějak pořešit přestupy, takže takový ty "přeseky" se ještě nějak pořešej.
Btw. náš cíl je udělat "Super Ultra Melodic Black Crossover"
Hiddenplate & Nortydal - I Like Chicken (Beta Build)
Co teda ta basa teď?
PS: Ještě se ale musej nějak pořešit přestupy, takže takový ty "přeseky" se ještě nějak pořešej.
Btw. náš cíl je udělat "Super Ultra Melodic Black Crossover"
Hiddenplate & Nortydal - I Like Chicken (Beta Build)
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
ted je to v pohodě, ale chtělo by to Autotune 
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
No v refrénu a ve sloce zpíváme já a basák a nějak se ještě nemůžem hlasově shodnout, ale zejtra to dáme do kupy a předěláme to ještě komplet a možná na to prsknu i ten autotune, když to bude hodně neúnosný. 
- pupack
- Kontaktovat uživatele:
to bylo spíš vtipné rýpnutí, ale pravdou je, že na intonaci by to chtělo na několika místech zapracovat, občasná faleš pak zbytečně kazí dojem z jinak zajímavé skladby. 
- Hiddenplate
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsme to ještě předělali a tady je pre-final verze.
Myslim, že se nám ten "Super Ultra Black Melodic CROSSOVER" styl docela povedl.
Hiddenplate & Nortydal - I Like Chicken (Pre-Final Build)
Myslim, že se nám ten "Super Ultra Black Melodic CROSSOVER" styl docela povedl.
Hiddenplate & Nortydal - I Like Chicken (Pre-Final Build)
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Chlapci (hlavně teda Wohmo), potřebuji radu...
Po večerech před spaním si hraju na kytaru a tuhle jsem přišel na takovej dost dobrej riff...jenomže to uplně vyzařuje náladu Opeth. Co jsem tak projel to co mám, tak se to podobá písni "The Drapery Falls" z alba "Blackwater park". To je ale vcelku jedno. Jde mi spíš o to, jestli to není riff, kterej je úplně shodnej s nějakou jejich (popřípadě ještě cizí) písničkou
Po večerech před spaním si hraju na kytaru a tuhle jsem přišel na takovej dost dobrej riff...jenomže to uplně vyzařuje náladu Opeth. Co jsem tak projel to co mám, tak se to podobá písni "The Drapery Falls" z alba "Blackwater park". To je ale vcelku jedno. Jde mi spíš o to, jestli to není riff, kterej je úplně shodnej s nějakou jejich (popřípadě ještě cizí) písničkou
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Uplne shodny to neni, ale je to natolik blizko, ze bych osobne tohle do eteru nepustil. Takhle napadna inspirace se muze leda obratit proti tobe. Znam jednu kapelu, ktera balancuje takhle na hrane inspirace Opeth, jmenuje se Ikuinen Kaamos. A hodne lidi jim to prave vycita, pritom bych rekl, ze to neni tak napadny jako u tebe (i kdyz to tam je slyset hodne).
Naposledy upravil(a) Wohma dne 29.08.2011 22:48, celkem upraveno 2 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- DJ Murano
- Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam
Ok, zkusim to trochu pozměnit, stejně mám v plánu tenhle riff dát někam doprostřed daleko progresivněji udělaného celku (něco ve stylu Dream Theater
)
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |