Engl Ritchie Blackmore prodleva při přepínání kanálů

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
kramer

Engl Ritchie Blackmore prodleva při přepínání kanálů

Příspěvek od kramer »

Zdravím, řeším problém malinké prodlevy při přepínání kanálů u mého Blackmora? Máte s tímto nějakou zkušenost?
Zesilovač jinak hraje nádherně, ale tenhle problém mi to všechno jen kazí.
Přemýšlel jsem, že bych vyměnil Blackmora za Powerball, snad se s tím u Powerballa nesetkám taky :).
Englíkům chci zůstat věrnej, jsou to nejlepší zesíky:).
Díky za rady, Honza
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Engl Ritchie Blackmore prodleva při přepínání kanálů

Příspěvek od Wohma »

Je to opravdu "feature", nicmene asi te zklamu - ve vetsi nebo mensi mire tohle dela strasne moc aparatu (mam pocit, ze treba i nektery mesiny). Konkretne u Blackmora je to prepinani kanalu reseny docela slozitym rele systemem. V pripade Powerballa by to ale mohlo byt lepsi pri pouziti MIDI.

Jaky footswitch pouzivas?

Mimochodem pokud se ti libi zvuk Blackmora, tak nevim, jak moc nadsenej budes z Powerballu. To bych se spis podival po Savage 120 nebo Invaderovi.
Naposledy upravil(a) Wohma dne 17.06.2011 9:17, celkem upraveno 1 x.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

no asi takhle, z technickýho hlediska tam ta "mezera" vzniká proto, že při přepínání relátek by docházelo k nepříjmenému lupání. Většina aparátů to řeší tak, že v ten okamžik který by to luplo, uzemní vstup koncového zesilovače, takže to lupnutí neprojde do repráků. To se nejčastěji řeší přes kondenzátor, podle jehož velikosti je dlouhý to "ticho". Myslím, že to ale u Engla navrhli na co nejmenší, takže s tim asi nic moc neuděláš :(
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
kramer

Příspěvek od kramer »

to Wohma: používám englovský přepínač Z5 a teď jsem si pořídil G majora, tak budu přepínat kanály přes G Majora pomocí midi pedálu Behringer FCB 1010. Už sem právě párkrát slyšel, že pro Blackmora je to typické, tahle prodleva a že ostatní apce Englíky to nedělají.
Co se týče zvuku, tak Blackmore je super, Powerball je taky super, má větší zvukové možnosti, než Blackmore, ale zase má už v sobě víc znát tu englovskou plechařinu, což právě Blackmore zas tak moc nemá. Ostatní apce jako invader nebo savage, ty jsou už pro mne v jiné cenové kategorii, o těch ani nepřemýšlím :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No ja ti nevim, na kytarach Powerball 38, Savage 120 43 :)
Mozna to bude znit od ENGListy divne, ale Powerball je dle meho dost precenovanej.
Somnus Aeternus
kramer

Příspěvek od kramer »

Já můžu mít toho Powerballa za 31 tis z Německa. Je tam v jednom studiu, kde se na něj nahrálo pár tracků a od té doby je nevyužitej, tak nevím, jestli do něj jít nebo ne, Blackmore je Blackmore, ale ta prodleva tam je a to mě štve, kdybych měl aspoň 100% jistotu, že bych to s tím Powerballem vyřešil, podle testů a zkušeností je to výbornej zesík s velikým spektrem zvuků, jen mě na něm straší ta spousta konflíků, to byl taky jeden zdůvodů, proč jsem si tenkrát pořídil Blackmora :)
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Powerball s Z-5 je bez problémů s prodlevami, měl jsem tu klasickou stříbrnou verzi. Co mi dělal prodlevu byl single rectifier a je to dost nepříjemné, ale tuším, že verze 2 už to nedělala.
Jinak powerball je takový klasický Engl, o Blackmorovi se to říct nedá, ten zní jinak /nebrat jakože špatně/. Savage 120 SE je, asi nejenom podle mě, nejlíp hrající Engl, má to prostě koule. Zklamáním je pro mě Savage60, tomu zase něco chybí z onoho ''Engl magic''.
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Rectifier při přepnutí houpne někdy zařve silněji než je zvuk po přepnutí. De o to jak je nastavený a jesli máš něco v loopu.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

bubucci píše:Zklamáním je pro mě Savage60, tomu zase něco chybí z onoho ''Engl magic''.
Stav se nekdy za nama do zkusebny :)
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Wohma píše:
bubucci píše:Zklamáním je pro mě Savage60, tomu zase něco chybí z onoho ''Engl magic''.
Stav se nekdy za nama do zkusebny :)
jasné že je to o nastavení, hrál jsem na tom jenom chvilku a nehrabál jsem do nastavení, takže by s tím šlo určitě něco udělat :wink: ja sa nechcu o kvalitach Englu dohadovat :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kdyz uz jsme to tady nacnuli - podobne jako tusim ten dospelejsi Savage je gain cistyho a zkreslenyho kanalu kaskadovitej, takze se to musi nastavovat s ohledem na to :) A ja mel porovnani Blackmore vs. Savage 60 a oba aparaty hraly brutalne podobne, na ten muj hi-gain zvuk hral Savage o trochu min nosove a lehce agresivneji nez Blackmore, jinak v podstate identicky zvuk ;)
Kazdopadne ma nabidka stale plati :) Zvlaste kdyz dotahnes Pittbulla :)

A ted zpet k prepinani kanalu :arrow:
Somnus Aeternus
SantuS01

Příspěvek od SantuS01 »

Jak to pročítám do rozdílů englů se vám vrtat nebudu :) Ale má cenu řešit prodlevu max 10 ms než přecvaknou kontakty relátka? :wink:
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Jak bys to chtěl řešit. Nauč se mutnout struny a přepnout. Ste všeci moc rozežraní z dnešní techniky.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Když už jste u toho srovnání, ještě do toho trošku vstoupím a zeptám se. Nevíte někdo jak je na tom Engl Victor Smolski v porovnání s Ritchiem nebo Savage? Zatím co jsem slyšel Victora na živo, tak mě zvuk docela oslovoval, proto by mě to zajímalo :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dle cisla bych rekl, ze derivat Powerballu, ale nehral jsem na nej. Obecne ty jejich signature modely byvaji vetsinou odvozeny z nejakyho "konfekcniho" modelu, ale (zvlaste v poslednich letech) se docela lisi od tech predloh.
Somnus Aeternus
dalabo

Příspěvek od dalabo »

Dost se liší stejné kusy mezi sebou: třeba 3 firebally co jsem porovnal vedle sebe na jednu bednu každý hrál dost jinak. Hlavně skok při přepnutí kanálu měl jiný charakter. Co povídali technici že se u Englu předělávali zapojení u stejných modelů postupně jak šel čas.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

No nezbyde nic jiného než se pokusit si na něj zahrát :) Ale něco mi říká, že se stejně rozhodnu pro Ritchieho :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Wohma píše:Dle cisla bych rekl, ze derivat Powerballu, ale nehral jsem na nej. Obecne ty jejich signature modely byvaji vetsinou odvozeny z nejakyho "konfekcniho" modelu, ale (zvlaste v poslednich letech) se docela lisi od tech predloh.
Je to derivát Powerballu a fakticky se neliší. Oproti Powerballu jen postrádá Bright a Bottom switche, místo Mid-Boost má Mid-Voicing - a kvůli tomu má i trochu jinak řešené FS, mám dojem.

Oproti Blackmoru by měl mít trochu sušší, víc "tight" a agresivnější zvuk.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“