Výběr komba - Randall, Fender, Laney, Crate...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
LesPaulik
Bandzone: www.bandzone.cz/stormess
Kontaktovat uživatele:

Výběr komba - Randall, Fender, Laney, Crate...

Příspěvek od LesPaulik »

Zdar hudebníci,

potřeboval bych poradit s výběrem komba tak cca do 10 tisíc. No, určitě bych chtěl nějakej tranzistor, nebo maximálně pololampu. Lampu nechci za prvý z důvodu financí (sem jen student a peněz není na rozdávání =D) a taky to chci tahat na koncerty, což se mi lampu tahat nechce.
Důležitější je pro mě určitě zkreslenej kanál, kombo potřebuju na styl punk rock, rock. Rád bych z komba dostal klasickej rockovej sound ale i takovej ten šťavnatej, sytej (např Horkýže Slíže). Udělal jsem takovej předběžnej výběr:

http://kytary.cz/randall-rx75rg2/HN101331/ - možná i verze 100W

http://kytary.cz/crate-flex-wave-series-fw120/HN096534/

http://kytary.cz/fender-mustang-iv/HN115001/

http://kytary.cz/laney-tfx3/HN115638/

Původně jsem přemejšlel i nad těma novejma tranzistorovejma Marshallama, ale potom, co sem si o nich přečet a dozvěděl z okolí, sem si to rozmyslel... Je škoda, že se nedaj nikdo sehnat (aspoň já nevím kde) starší řady tranzistorovejch Marshallů páč ty byli poctivý a i zvukově se mi líbily.
Pokud byste věděli i o dalších možnostech, neváhejte je sem napsat, budu rád za každou radu.

Dík moc předem! :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Výběr komba - Randall, Fender, Laney, Crate...

Příspěvek od Nero »

Já bych ti hrozně rád poradil, ale bohužel jediná rada, za kterou si můžu stát, je že vzhledem k tvým zvukovým požadavkům a rozpočtu je hrozná škoda nejít do lampy. Nějaké Laney nebo Peavey by pro tebe mohlo být dost zajímavé.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
rene

Příspěvek od rene »

Ano ano jak praví generál. Krom toho "sytej šťavnatej zvuk" , ať už si pod tim představuješ cokoliv, tak z trandů se to bude dolovat horko těžko. Za těch deset klacků máš už na lampu slušnej výběr. Peavey Classic nebo Laney série LC nebo VC ojetý se dají sehnat celkem bez problémů.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Z těch Laneyů bych bral spíš LC30, VC30 je o něco jemnější, zvukově se mi celkem jeho měkký, hodný zvuk líbil, ale na hudbu ala Horkýže Slíže bych to nebral. Každopádně když jsem ho zkoušel, tak jsem neměl moc příležitost to okotlit. Spíš Peavey Valveking, nebo to LC. Teoreticky by šel i Fender Hot Rod Deluxe (či Deville), ále ten zvuk je jiný, taky takový hodnější, zkus to někdy.
Taktéž koukej po bazarech, třeba tam najdeš něco zajímavého.

Jinak z modelingů zkus Vox Valvetronix, ty mají celkem dobré zvuky, mohl bych ti nabídnout svůj, ale nejdřív ho musím nechat opravit - chrčí tam kontakt. Prodal bych ho tak za 8, záleží na tom, kolik stojí teď nový. Navíc by sis k němu musel sehnat přepínač - VC-12 je drahý (to je celkem elektrárna), VC-4 z ebaye by plnil funkci a vyšel by tě mnohem laciněji. Bohužel do něj nejde strčit nic jiného než tyto dva. AD60VT má více zvuků,
LesPaulik
Bandzone: www.bandzone.cz/stormess
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LesPaulik »

Nevím s těma lampama. Mě se do toho moc zatím nechce. Zaprvý nemám s tím vůbec žádný zkušenosti a zatím si myslím, že po těch malech českech klubech by zatím nějakej kvalitní tranďák stačil. Lampu bych si chtěl pořídit výhledově za nějaký dva tři roky, teď se mi do toho nechce a navíc by to byl pro mě teď zbytečnej luxus =)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Zbytečnej luxus? Nezaplatíš ani o korunu víc, než jsi ochotný dát do těch trandů. Když hraju, chci mít ten nejlepší zvuk, jaký si můžu dovolit, proto bych už z principu šel do lampy. A co se týče zkušeností - každý musí jednou začít...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
reason

Příspěvek od reason »

lampa je opravdu lepší a obzvlášť na koncerty. na doma i do zkušebny je tranzistor ok, ale živé hraní je živé hraní. zvuk se ti nebude ztrácet nebo zanikat jak u tranzistoru. navíc se na lampu mnohem lépe hraje. zvuk je průraznější a má dynamiku, takže se ani tak nenadřeš. raději si kup bazarovou lampu než tranďák za 10tis. pokud ale přesto trváš na svém původním požadavku, měl bys dostat názory. podle mě je ve finále jedno, který z těch tranďáků zvolíš. akorát ten randall mně příjde vhodný spíš na tvrdší hudbu.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

reason píše:lampa je opravdu lepší a obzvlášť na koncerty. na doma i do zkušebny je tranzistor ok, ale živé hraní je živé hraní. zvuk se ti nebude ztrácet nebo zanikat jak u tranzistoru.
jooo jasny takze ve zkusebne se mi zvuk ztracet muze co,protoze to vlastne neni zive hrani...? :D
navíc se na lampu mnohem lépe hraje. zvuk je průraznější a má dynamiku, takže se ani tak nenadřeš.
taky paradni h***o :roll: hrals nekdy na celoflasku? prave proto ze je lampa dynamicka tak se sakra nadres oproti trandaku aby to za neco stalo..
rene

Příspěvek od rene »

No podstatný je, že na tranďák se tolik nenadřeš, ale na živo to bude pak jedna smotaná koule šumivého paskvilu, zatímco lampa tě donutí hrát pořádně a výsledek rozhodně stojí za to.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

rene píše:No podstatný je, že na tranďák se tolik nenadřeš, ale na živo to bude pak jedna smotaná koule šumivého paskvilu,
ale tak cerne bych to nevidel :) jak mas v rukach ******* tak je jedno jestli to je lampa nebo trandak nebo cokoliv..
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 26.06.2011 15:40, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Cenzura vulgarismu - kroť slovník
reason

Příspěvek od reason »

McKozias píše:
reason píše:lampa je opravdu lepší a obzvlášť na koncerty. na doma i do zkušebny je tranzistor ok, ale živé hraní je živé hraní. zvuk se ti nebude ztrácet nebo zanikat jak u tranzistoru.
jooo jasny takze ve zkusebne se mi zvuk ztracet muze co,protoze to vlastne neni zive hrani...? :D
navíc se na lampu mnohem lépe hraje. zvuk je průraznější a má dynamiku, takže se ani tak nenadřeš.
taky paradni h***o :roll: hrals nekdy na celoflasku? prave proto ze je lampa dynamicka tak se sakra nadres oproti trandaku aby to za neco stalo..
je pravda, že začátečníci nebo gramlaví mají s lampou problémy, protože jim zní i to co nemá. dynamika pravé ruky je u lampy úplně někde jinde než u tranzistoru. ona ta lampa není jen o výsledném zvuku, ale i o pocitu z hraní. pokud neumíš tlumit struny nebo ti celkově chybí technika hry a cit pro věc, je tranďák asi lepší volba. já osobně nepatřím k těm, kteří za každou cenu musí prosazovat lampu na doma, lampu do zkušebny, lampu na vystoupení. mnoho lidí hraje ve zkušebně na tranzistory a nevadí jim to. jak vidím ty musíš mít všechno nutně lampové - i hru ve zkušebně.

jinak tím živým hraním jsem myslel hraní před publikem. někdo totiž umí ten potenciál, který v sobě lampy nesou ve spolupráci se zvukařem využít. bohužel mnoho z nás potřebuje lampy jen proto, aby mohli kdykoliv a kdekoliv zapózovat
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

lampu mam proto protoze sem na ni mel penize a protoze bych tranzistorem za stejne penize nic nevyresil :wink: je mi fuk kolik to ma flasek nebo nebo procesoru ale neni mi fuk to jak to zni, i ty lampy na doma se pouzivaji z nejakeho duvodu..a ja osobne chci co nejlepsi aparat ne pro publikum ale pro svuj vlastni pocit, lidem je fuk na co hrajes, drtiva vetsina to stejne v nasich klubovych podminkach nepozna....a taky mi prijde nonsense si kupovat jeden aparat lampovy na live a jeden tranzistorovy do zkusebny :D

a pokud teda tvrdis ze lampa neni pro gramlave lidi, proc si predtim psal ze se na ni ani tak clovek nenadre.....?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

To je trochu blbost, lampový apec mám (na doma i do zkušebny) proto, protože mě na něho baví hrát a baví mě jeho zvuk. Nějací lidi jsou mi docela u zadku. Abych zkoušel a cvičil na něco, co mě nebaví? Proč? To mě hraní může bavit jenom jednou za čas na koncertě?
EDIT. nebo prostě to, co napsal McKoz
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Latam píše:To je trochu blbost, lampový apec mám (na doma i do zkušebny) proto, protože mě na něho baví hrát a baví mě jeho zvuk. Nějací lidi jsou mi docela u zadku. Abych zkoušel a cvičil na něco, co mě nebaví? Proč? To mě hraní může bavit jenom jednou za čas na koncertě?
+1 presne tak...a prece se nebudu ridit tim, ze kdyz stim neumim tak na to nebudu sahat..jak jinak se to mam potom naucit?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

LesPaulik píše: Lampu nechci za prvý z důvodu financí (sem jen student a peněz není na rozdávání =D) a taky to chci tahat na koncerty, což se mi lampu tahat nechce.
Můžeš utratit 10 tisíc za tranzistor, nebo lampu - takže v tom problém nehledej. Lampové kombo není zrůda, na kterou potřebuješ destu - ano je ten aparát o něco těžší, tím to končí.
LesPaulik píše: Důležitější je pro mě určitě zkreslenej kanál, kombo potřebuju na styl punk rock, rock. Rád bych z komba dostal klasickej rockovej sound ale i takovej ten šťavnatej, sytej (např Horkýže Slíže).
Šťavnatý rockový sound je spíše doména právě lampových zesilovačů. Vybuzený koncový zesilovač dělá šťavnatý sound. To prostě u tranzistoru do 10 tisíc chybí
LesPaulik píše:Nevím s těma lampama. Mě se do toho moc zatím nechce. Zaprvý nemám s tím vůbec žádný zkušenosti a zatím si myslím, že po těch malech českech klubech by zatím nějakej kvalitní tranďák stačil. Lampu bych si chtěl pořídit výhledově za nějaký dva tři roky, teď se mi do toho nechce a navíc by to byl pro mě teď zbytečnej luxus =)
Zkušenosti se získávají buď teoreticky (místní fórum), nebo prakticky :wink:. Hrál jsem taky české kluby a nikdy jsem na pódium nevylezl s tranzistorem. Mělo by jít vždy o ujasnění preferencí a hledání nejlepší možnosti za finance, které mám k dispozici. Proč by to byl zbytečný luxus, když už teď na ni finance máš?

Chtěl bych to shrnout. Asi před dvěma roky jsem byl v první řadě na kapele Kryštof a kytarista měl Peavey Classic, což není hi-end kombo. K jeho hře seděl a peavey classic bys mohl mít třeba i ty z bazaru.
1*12 nebo 2*12 kombo - na české kluby ideál.

Stěžoval sis, že Spider umí hodně zvuků a špatně a chceš měnit za kombo, které bude umět jeden zvuk o trochu lépe - to je finanční i ideová chyba. :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
reason

Příspěvek od reason »

k tomu už řeknu jen jedno. kdo má lehkou ruku, zahraje stejně dobře na lampu i na tranďák. podle mě se prostě na lampu hraje lépe. samozřejmě pokud to člověk s kytarou trochu umí. jinak je běžné, že lidi mají ve zkušebnách tranzistory a na produkci lampy. nevím v jakém stavu máte zkušebnu vy, ale co mám zkušenost, tak každá druhá zkušebna trpí vlhkem nebo mrazem.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak to bylo jasné od začátku, kam to tady bude směřovat :roll:
Sice bych byl taky pro to, koupit za 10k lampu, ale pokud někdo nechce, namá smysl mu ji nutit.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ano nemá to smysl, ale je naší povinnosti ukázat + a - nákupu tranzistoru, nebo lampy do 10 tisíc. Konečné rozhodnutí je naštěstí na tazateli.

mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Není to povinost, ale dobrá vůle, tak se nehádejte. Klučík si vybere sám. Ovšem přidám svůj hlas malému celolampovému kombu.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ano a nechce-li bazar, tak například v Pardubicích je pan Ing. Hocke, který vyrábí stejnojmenné aparáty a tam by ses dostal k ceně 10 tisíc za nové lampové kombo.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“