Koupě kytary Fokus vs. Epiphone

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupě kytary Fokus vs. Epiphone

Příspěvek od McKozias »

notak jestli se ti hraje dobre na plochy ibanez krk tak u LP moc nepochodis hochu :D
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Tím pádem bych radil nějakou mahagonovou, nebo lipovou ibanezku, popř. schecter, ale ty už mívají krky tlustší. Zvukově to bude na podobné vlně a bude se ti na to dobře hrát.
Kamil93

Příspěvek od Kamil93 »

do háje :D já na tu svou hraju normálně...ale prostě na té ibanezce je to jakoby pohohlnější,lepší mačkání strun a chytání akordů...je to asi hlavně krkem že?Jsem zvyklej na krk mé kytary...ale na báňu se mi hraje lépe:)
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Kamil93 píše:do háje :D já na tu svou hraju normálně...ale prostě na té ibanezce je to jakoby pohohlnější,lepší mačkání strun a chytání akordů...je to asi hlavně krkem že?Jsem zvyklej na krk mé kytary...ale na báňu se mi hraje lépe:)
no a LP miva krk poradne spalek, ne jak ibanez co vypada jak z reklamy na vlozky :wink:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Kamil93 píše:takže ten epiphone je horší než můj washh..?
to se neda rict, ze by byla horsi ... jen je proste mezi jinyma LP jako takova chuda pribuzna (to je videt hned, uz kdyz je na stojanu ... a i kdyz pak na ni zadrnkas) ... jenze mozne je, ze nekdo zrovna neco takoveho vyhledava (viz podobne ploche a jednoduche modely Gibsona).

pokud chces klasicke LP, pak toho (noveho) do 5.500 moc nebude. z kytary.cz mozna nejaky CORT, Washburn nebo AXL ... mozna by stalo zato podivat se po necem na bazaru ...
Naposledy upravil(a) Paris dne 26.06.2011 21:02, celkem upraveno 1 x.
Kamil93

Příspěvek od Kamil93 »

nemusí to nutně mít hubený krk :D Ted jsem koukal na ty Lp od ibanez na kytarách a nelíbí se mi ani jedna...chtěl bych klasicý LP jako je ten epiphone...jesli víte jak to myslím :)
co říkate třeba na tohle??Je to už o 1000 kč levnějš...docela dost bych řekl..tak nevím
http://kytary.cz/cort-cr-100/HN111086/
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

no ... ten Cort 100 je taky takovej ... no ... takovej model trochu jak ta 100 u Epiphonu (a taky to neni konstrukcne tradicni LP). LP Cort bych videl spis od modelu 200 a vejs....

edit: http://www.cortguitars.com/_webapp_3832383/CR200
panedge

Příspěvek od panedge »

Možná by bylo lepší došetřit třeba 3 tisíce a podívat se po bazaru po nějakým Epi standardu.Tyhle LP 100 apod. to nemá smysl kupovat,do roka tě bude ta kytara štvát(možná dřív).
Tak tady máš za 6 tisíc LP
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
luckyduck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luckyduck »

panedge píše:Možná by bylo lepší došetřit třeba 3 tisíce a podívat se po bazaru po nějakým Epi standardu.Tyhle LP 100 apod. to nemá smysl kupovat,do roka tě bude ta kytara štvát(možná dřív).
Tak tady máš za 6 tisíc LP
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
+1 ;)
Panedge ma recht. Za tu sestku na bazaru zacinaj Epi LP Standard a to uz je oproti lp100 (a podobnym) "skutecna kytara", respektive kytara o tridu lepsi. Tady by se asi opravdu vyplatilo jeste trosku prisetrit a dat se cestou epi standardu..
Epiphone Les Paul Standard (1995) ~~ Orange Rocker 30 + Checha 2x12 reprobox // Jensen 15" 18W by mmjuz // Golda 5W by mmjuz
Kamil93

Příspěvek od Kamil93 »

asi to tak bude :D..no možná by to asi nebyl takovej problém došetřit:) Jen se moc nehrnu do kytary z bazatu ale budiž..a to LP co sem postnul panedge vypadá docela dobře,ale vzhledově se mi nelíbí :D Asi jsem vybíravej :D Musel bych se kouknout všude možně a podívat se.Představoval bych si černobílý.
co říkáte na tohle?
http://kytary.cz/cort-cr-200-bk/HN111084/
panedge

Příspěvek od panedge »

Vykašli se na Corty ,když chceš LesPaul.Ten Epiphone není ždánej zázrak,ale je to licence od Gibsona a aspon ty kytary k nečemu vypadaj.Bazaru se neboj,ušetříš půlku peněz a dostaneš vyhranou kytaru.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Koukni na tohle

Kód: Vybrat vše

http://www.fokuskytary.cz/fokus/kytara.csp?!CP1,31,!P,81
. Momentálně vyjde na 5,5 tisíc, což je za tuhle kytaru podle mě slušná cena. Ale hlavně: VYBRAT z více kusů, popřípadě zkusit se domluvit telefonicky na výběru nějakýho slušnýho kousku.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

reknu to uz doufam naposledy v jakemkoli topicu o levnych lp, EPIPHONE LP 100 je kytara ktera nehraje a nikdy hrat nebude, je to prisernost kterou bych srovnal s prusvihem typu stagg (ze ta znacka vubec vznikla)

a muj nazor? jasne ze kopiruju edgeho, protoze ma pravdu, bazarpve epi lp standard je o tri kroky dal oproti tem zbylym, ty prachy se za to vyplati obetovat
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

panedge tady na bazaru prodava LP epinu za pekne penize
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Kosak píše:reknu to uz doufam naposledy v jakemkoli topicu o levnych lp, EPIPHONE LP 100 je kytara ktera nehraje a nikdy hrat nebude, je to prisernost kterou bych srovnal s prusvihem typu stagg (ze ta znacka vubec vznikla)
No počkej, Epiny nejsou nijak zázračný, ale že by jedna i takhle zku***ná modelová řáda mohla soupeřit se vznikem Staggu ? Epina se ti aspoň nerozpadne pod rukama, byť bude hrát stejně shitózně. :D

Jinak jak jsem řikal, pokud preferuješ novou kytaru, koukni po tý Fokusce. Stavbu má jako klasický LP a vzhledově je taky celkem pěkná.
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
panedge

Příspěvek od panedge »

McKozias píše:panedge tady na bazaru prodava LP epinu za pekne penize
Moje je hlavně skvěle vyhraná,dlouhý léta jsem měl jenom ji
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Kosak píše:reknu to uz doufam naposledy v jakemkoli topicu o levnych lp, EPIPHONE LP 100 je kytara ktera nehraje a nikdy hrat nebude, je to prisernost kterou bych srovnal s prusvihem typu stagg (ze ta znacka vubec vznikla)
Urážíš Stagg. Od nich se na kytaru za ty peníze dá nějak hrát, ačkoli s nevalným zvukem a s podivným pocitem, že držíš v ruce jen hudební hračku. Na rozdíl od Staggů za ty peníze, které jsou spíchnuté horkou jehlou z toho nejlevnějšího, co bylo po ruce, ale bývají jakžtakž v pořádku, LP 100 mívají i očividné vady.
Kamil93

Příspěvek od Kamil93 »

Hledal jsem ty epiny a nenašel jsem žádnou která by mi padla do oka...ale našel jsem tohle
http://hudba.bazos.cz/inzerat/10723283/ ... andart.php
Co na to říkate??o těch fokusech tu byla řeč,já osobně o té značce tady slyšel 1..vůbec nevím co to je zač.Poraďtě prosím:)Třeba by to ten maník i vyměnil..:D ale nevím jestli se mi to vyplatí..a nebo jemu
Kosak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosak »

mate chlapi pravdu, tim prirovnanim jsem mozna fakt urazil stagg, chtel jsem jenom zduraznit jaky je ten kus dreva vydavajici se za kytaru chyba

a uprimne, radsi bych bral nektere z tech lp od staggu nez lp 100 :D
“Basically, I'm for anything that gets you through the night - be it prayer, tranquilizers or a bottle of Jack Daniels.” Frank Sinatra
Lionheart

Příspěvek od Lionheart »

Kamile,to je můj inzerát :D tak se ptej,mám 60 fotek,tak neni problem a toho maníka sis mohl odpustit.vymenuju ted uz jen az cort m600 nebo cort z evl series.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“