PRS SE Santana v obchodě Kytary.cz

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Velda
Kontaktovat uživatele:

PRS SE Santana v obchodě Kytary.cz

Příspěvek od Velda »

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli někdo v poslední době nezkoušel tyhle PRSa v kytarách. Počítám že maj v obchodě tak jeden kus od každý barvy a vim, že mezi SE se najde dost ne úplně dobrejch kusů, tak se ptám, jestli na nějakej takovej náhodou někdo na Kytarách nenarazil.
Dost o tý kytaře uvažuju, chci si ji jet teď ve středu zkusit, ale mám to dost daleko. Tak se snažím zjistit situaci, kdyby tam měli jeden kus a ještě blbej, tak bych se asi jel podívat jinam... Díky za postřehy!
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
lunchie

Re: PRS SE Santana v obchodě Kytary.cz

Příspěvek od lunchie »

zrovna dneska jsem si zasel do guitarcenter a jednu takovou jsem si vzal na brnkani pres MB express. No a musim rict, ze me moc mile prekvapila - za cenu kolem $700 me to prijde VYYYBORNE! Opravdu, velice mile prekvapeni, dlouhy sustain, velice prijemny krk - lakovany eben s velice hratelnym profilem. Kupovat kytaru v tehle cenove relaci, tak by patrila urcite mezi velkeho favorita.

byla to tohle:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nějakou dobu zpět jsem pár těch SE Santanů vyzkoušel a přišlo mi, že narozdíl od SE Tremonti nebo SE Singlecut u nich nejsou tak velké rozdíly mezi kusy, což je dost výhoda.

Veldo, už jsi je byl ozkoušet?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Jo :cry: Nechal jsem si do kytar.cz dovalit i ty kusy z Modřan, takže byla jedna oranžová, jedna žlutá a jedna černá, tu jsem moc nechtěl, mám rád průhledný laky a navíc na ní je všechno vidět. Žlutou jsem vzal do ruky a myslel jsem že padnu, vůbec nešla naladit. Nechal jsem ji seštelovat, mezi tím jsem vyndal z krabice oranžovou, tak jak přišla ze skladu byla celkem v pohodě.
Tak jsem začal srovnávat a hrát. První jsem vyřadil žlutou, ta fakt nehrála, ani po seštelování neladila, na kytaru za ty prachy fakt bída. Oranžová ladila celkem fajnově, charakterem zvuku byla podobná jak ta první - hrály dost do výšek, úplně jinak než jsem čekal - žádne tlustej tón, spíš takový prskátko, chyběla tomu jiskra. Měla pár totálně mrtvejch tónů, zrovna v místech kde mi to vadilo. Navíc mi vadil krk, fakt je wide fat, sice placatej, ale na mě hrozně širokej, asi by se na to zvyklo, ale v tu chvíli mě to fakt odpudilo. To už jsem věděl, že v ten den kytaru nekoupím.
Ještě jsem zkusil černou. Abych těm kytarám nekřivdil a úplně neodradil zájemce, musím říct, že ta černá hrála fakt pěkně, už na sucho jinak než ty další dvě, zvuk měl koule, hrozně příjemnej hutnej tón. Nicméně zůstala v obchodě, jednak jsem nechtěl černou a jednak mi prostě nesed ten krk.
Když jsem zkončil, chybělo tak 30 min do zavíračky. Řekl jsem si, že když už jsem v Práglu, zkusim něco dalšího. Vracel jsem Santanu do stojanu a vedle viselo SE Tremonti - kytara, která se mi na netu vůbec nelíbila. Tady byla v červeným provedení, s ptákama. Je to divný, ale na netu jsem ji takhle nedohledal, nevim jestli je to starej model, nebo co. Říkal jsem si, že bych byl fakt magor, kdybych si koupil kytaru, která vypadá úplně stejně jak můj Vintage LP. Ale zahrál jsem si a čuměl jsem...kytara lehonká, tenká, ale i na sucho hrála krásně. Ikdyž tvarem LP, zvuk mnohem průraznější a srozumitelnější, navíc se mi na ni hrálo moc pohodlně. Oproti mojí první kytaře s profilem krku "baseballová pálka na tom širším konci" nebe a dudy. Takže už ji mám doma. Říkal jsem si, že když jsem ušetřil skoro 4 litry, tak ještě zainvestuju. Koukal jsem, že tady nějakej kolega v jiný sekci řešil snímače do SE Tremonti a vybral DiMarzia, tak jsem se nechal inspirovat, už je tam mám a musím říct, že ta kytara ještě vyrostla, je to fakt dravec... Takže ten výlet do Prahy nakonec k něčemu byl, navíc i manželka byla spokojená, že když už se tam táhnem, tak i něco vezem domů... :mrgreen:
PRS SE Mark Tremonti Signature (+ DiMarzio Air Norton, Tone Zone), Fender Telecaster Am. Std., Fender Supersonic 22, Smrčka OD Station III TB, Dunlop Cry Baby, Zoom G3, TC Polytune Mini, Line6 Relay G30
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Velda píše:Jo :cry: Nechal jsem si do kytar.cz dovalit i ty kusy z Modřan, takže byla jedna oranžová, jedna žlutá a jedna černá, tu jsem moc nechtěl, mám rád průhledný laky a navíc na ní je všechno vidět. Žlutou jsem vzal do ruky a myslel jsem že padnu, vůbec nešla naladit. Nechal jsem ji seštelovat, mezi tím jsem vyndal z krabice oranžovou, tak jak přišla ze skladu byla celkem v pohodě.
Tak jsem začal srovnávat a hrát. První jsem vyřadil žlutou, ta fakt nehrála, ani po seštelování neladila, na kytaru za ty prachy fakt bída. Oranžová ladila celkem fajnově, charakterem zvuku byla podobná jak ta první - hrály dost do výšek, úplně jinak než jsem čekal - žádne tlustej tón, spíš takový prskátko, chyběla tomu jiskra. Měla pár totálně mrtvejch tónů, zrovna v místech kde mi to vadilo. Navíc mi vadil krk, fakt je wide fat, sice placatej, ale na mě hrozně širokej, asi by se na to zvyklo, ale v tu chvíli mě to fakt odpudilo. To už jsem věděl, že v ten den kytaru nekoupím.
Ještě jsem zkusil černou. Abych těm kytarám nekřivdil a úplně neodradil zájemce, musím říct, že ta černá hrála fakt pěkně, už na sucho jinak než ty další dvě, zvuk měl koule, hrozně příjemnej hutnej tón. Nicméně zůstala v obchodě, jednak jsem nechtěl černou a jednak mi prostě nesed ten krk.
Když jsem zkončil, chybělo tak 30 min do zavíračky. Řekl jsem si, že když už jsem v Práglu, zkusim něco dalšího. Vracel jsem Santanu do stojanu a vedle viselo SE Tremonti - kytara, která se mi na netu vůbec nelíbila. Tady byla v červeným provedení, s ptákama. Je to divný, ale na netu jsem ji takhle nedohledal, nevim jestli je to starej model, nebo co. Říkal jsem si, že bych byl fakt magor, kdybych si koupil kytaru, která vypadá úplně stejně jak můj Vintage LP. Ale zahrál jsem si a čuměl jsem...kytara lehonká, tenká, ale i na sucho hrála krásně. Ikdyž tvarem LP, zvuk mnohem průraznější a srozumitelnější, navíc se mi na ni hrálo moc pohodlně. Oproti mojí první kytaře s profilem krku "baseballová pálka na tom širším konci" nebe a dudy. Takže už ji mám doma. Říkal jsem si, že když jsem ušetřil skoro 4 litry, tak ještě zainvestuju. Koukal jsem, že tady nějakej kolega v jiný sekci řešil snímače do SE Tremonti a vybral DiMarzia, tak jsem se nechal inspirovat, už je tam mám a musím říct, že ta kytara ještě vyrostla, je to fakt dravec... Takže ten výlet do Prahy nakonec k něčemu byl, navíc i manželka byla spokojená, že když už se tam táhnem, tak i něco vezem domů... :mrgreen:
Foto :-P
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Manželky? :mrgreen: V týdnu se pokusím...
tadeasp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tadeasp »

Velda píše:Manželky? :mrgreen: V týdnu se pokusím...
Kytary :-D
Ibanez S270
Telecaster Adonis
Roland Cube 15x
Kustom Dart 10
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

OT (opět): Manželku s kytarou u večerních svíček! Dyť to znáš! :lol:

Jinak gratuluji k PRSku.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Veldo, tak prvně jsem rád, že jsi nakonec dobře vybral :wink: Jak koukám, tak i Santanové budou dost kusové, protože ty dřívější kus mi přišly dobré. Holt ty SE je opravdu třeba zkoušet :)

Jaké DiMarzia jsi tam nakonec strčil?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Nechal jsem se 100% inspirovat v tom threadu kde se tu minulý týden řešilo totéž. DiMarzia znám singly a dost se mi líbí, ale HB neznám, tak jsem se inspiroval, mám taky Air Norton a Tone Zone, je to fakt super, čistej mnohem zajímavější, zkreeslenej má neuvěřitelnou šťávu, ani jsem nečekal, že se mi to bude tak moc líbit.
Smile

Příspěvek od Smile »

tak to velka gratulace k dobrymu nakupu, ty snimace jsou vazne moc fajn :) kytara urcite taky, ale tu jsem jeste v prackach nemel :-D btw mas udelany rozepinani nejak? ja se k tomu furt nemuzu dokopat, tak by me zajimalo, jestli to za to stoji :-)
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Veldo, tak to si udělal dobře :wink: Blahopřeju...

Smile, rozhodně se to vyplatí...

PetrPeter 1975 - 2008
Velda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Velda »

Zatim ne, asi to časem taky zkusím...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Velda píše:Air Norton a Tone Zone
ha, tuším své doporučení :-)

gratuluju ke koupi a volbu snímačů samozřejmě schvaluju :lol:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“