máš asi stejný problém jako já. Preamp je třeba moc slabý,aby ten konec pořádně vybudil.syneda píše:ono to zije!!!muhehehe, ALE hraje to strašně potichu asi jako ruby naplno, a to tam mam to tda2040 coz ma vykon 22w a tohle mi neprijde ani jako 10, nevite cim to muze bejt???
Stavba komba
- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stavba komba
to bu se asi tim jak tám máš ten sansamp jako preamp . tak to je myšlený jako kytarová krabička a nevybudí ti ten konec takže to hraje potichu . A jak si to nakonec pořešil ?
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Rocky_MK
- Bandzone: www.bandzone.cz/danielandthemoravians
- Kontaktovat uživatele:
synedo,mrkni ke mě do tématu,jastud mi dal radu,jak to řešit bufferem 
tak jsem to cet muzu tam nacpat misto TL071 TL082? a nejaky specificky zapojeni?
no v principu by použít šel, ale něco z rodiny TL07x by bylo lepší, ta osmdesát dvojka není primárně myšlena jako audio zesilovač. Můžeš použít i libovolný jiný operák : lm741, 4558, NE5332 nebo jakýkoliv jiný solidní audio opamp který ti přijde pod ruku.syneda píše:tak jsem to cet muzu tam nacpat misto TL071 TL082? a nejaky specificky zapojeni?
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
kouknu se co suplik da ale myslim si ze tam nic jinyho nez ta TL082 nenajdu a dneska už asi nic jinýho ani neseženu
a nějaký schěma pro to zapojení s TL082 byste neměli?
nešlo by třeba tohle schéma http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... 80&bih=897
pls jak to mam zapojit s tim tl082? kdyz mi jde z preampu 3,8V a kdyz to zapojim do toho TLka tak za nim mam 18V
zkoušel jsem to zapojit jako zapojoval Rocky to TL071, akorat na pulku a za tim mam nejakejch 15V a když to zapojim do konce tak to hrozne vrčí a TDA se zahrejva
15V střídavých nebo stejnosměrných? A vůbec, jak je možný že tolik? A jaký tomu dáváš napájení?syneda píše:zkoušel jsem to zapojit jako zapojoval Rocky to TL071, akorat na pulku a za tim mam nejakejch 15V a když to zapojim do konce tak to hrozne vrčí a TDA se zahrejva
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
máš mezi těmahle ruznejma stupněma obvodu oddělovací kondíky? jestli ti tam někde nejde stejnosměrný na vstup, to by se tomu asi moc nelíbilo...
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
dal jsem do serie pred a za to TL082 kondiky 4,7uF a uz to hraje, ale nefunguje mi přepínání těch simulací značek (marshall, fender, mesa) a je mi to divný protože mi to normálně fungovalo, zapojení přepínačů jsem kontroloval asi 3x funguje mi jenom ten fender, když to přepínám na jinej mod tak v tom repraku jakoby cvakne a je ticho fakt nevim kde je chyba
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
ty kondíky by podle mě stačily tak do 100n (spíš 22nF - 47nF), uF už jsou zbytečně moc
St.Anley Tube Amps
ok a co ten preamp nevis kde by moh bejt zakopanej pes?
vždyť si psal že ten preamp (sans amp) ti už maká ne ?

no prave to je mi divny on makal ale uz zase ne nvm co se tam posralo, nebo spis nemaka na plno, vsechno funguje krom mesy a marshallu,
tak to ti tam něco upadlo nebo se tam něco něčeho dotýká .

jo uz jsem to našel jeden malej studenak u svaba
ale stejne i kdyz tam mam to TL082 tak se mi to zda potichu uz ne tolik ale porad jo, porad to nerve ani jako ten stagg ten jsem v pokoji nemoh dat naplno aniz by tata nezacal rvat, tohle dam naplno a nic se nedeje
dej větší odpor do zpětné vazby toho TL082.