Mazání Floyd rose

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
SantuS01

Mazání Floyd rose

Příspěvek od SantuS01 »

Akorát sem vyměnil Floyd Rose na kytaře a napadlo mě že bych měl dát vazelínu, nebo aspoň olej na závity šroubů pro seřízení dohmatu na tremolu je, akorát nevím jaký typ. :) Takže páni odborníci jaký je váš názor?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Mazání Floyd rose

Příspěvek od Nero »

WD-40?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Neznámý mudrc píše:If it moves and shouldn't, use duct tape; if it doesn't move and it should, use WD-40.
Lime

Příspěvek od Lime »

Guitars: Fender: Telecaster, American Deluxe Stratocaster; Ovation Ultra series; Gibson Chet Atkins CEC
Effects: Line 6 HX STOMP; BOSS: SD-1, ES-8; TONEX Pedal; Origin Effects Cali76; Salva Tonewheel
Amplifier: Laney LC-30II; Mackie HD 1221
Strings: ERNIE BALL; Black Smith; MARTIN ACOUSTIC GUITAR STRINGS; D´Addario
Tuners: BOSS-TU12H

http://www.youtube.com/@jerusalemCZ
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Lil Luber Ultra - 0,5 ml za 267 Kč => 534 Kč / ml
WD-40 - 600 ml za 140 Kč => 0,23 Kč / ml

Mno, nevím nevím...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Nero píše:Lil Luber Ultra - 0,5 ml za 267 Kč => 534 Kč / ml
A to jsem si myslel, že teplovodivá pasta pod chladiče je drahá :shock:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Teplovodivá pasta nemá mojo ani vibe :wink:
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Spíš kapinku bezbarvé vazelíny párátkem, než WD. Nechci si představit, jak někdo červenou trubičkou zastříká celou kytaru. Používám jakýsi obyč čirý olej, nezasychá, nelepí.

Woro, tuniči komplů jsou stejní magoři jako kytaristi, stříbrná teplovodivá pasta se vyvažuje zlatem. Když jsme u stříbra, SD má nějaké snímače se stříbrným vinutím a kryogenní úpravou, tuším za 3000 tolarů.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

Tak mě napadá, že zrovna u kobylky by mohl dobře posloužit olej na šicí stroje. Je dost hustý na to, aby se tam udržel, ale dost řídký, aby nelepil.

A pozor na zámky strun v kobylce, tam se mastnota nesmí dostat, jinak by v nich nedržely struny.

Pozor, Nut Sauce kromě toho, že maže a má vintage mojo, prý zlepšuje sustain a obohacuje vyšší harmonické :lol: Problem, Newton?
Míra

Příspěvek od Míra »

Takže už výše zmiňovaný olej na šicí stroje může být? Popřípadě jemná vazelína ? A nebo třeba jenom nadrcená grafitová tuha? Díky
IBANEZ S 320
IBANEZ RGDIX7MPB-SBB
Rockwell Red Trip Duo 120 W
Home made portovaná 212
Celestion G12H 100 -sériově- Celestion G12V60
Proměnné množství krabiček "co se vejde"
Akustiky, španělky.........
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Zdar, je tady plno témat o ladění, seřizování floyd rose atd. ale zajímalo by mě jak celý systém udržujete a čistíte.
Seřizuju teď jednu kytaru s floydem, předchozí majitel tam zanechal špínu, prach a hnus, moc se o to nestaral, tak jsem pátral, jak bych to mohl vyčistit.
Podle tohoto článku se všechny díly dají do olejové lázně, je to pro mě trochu novinka, sám jsem to nikdy nezkoušel, tak by mě zajímalo, jestli jste to někdo dělali a jaký olej používáte, nebo by stačil zmiňovaný wd-40 ? popř. jak jinak o své floydy pečujete ? Osobně bych měl trochu obavy, aby ten olej nezůstal v místě kde jsou ukotveny struny, aby pak nevyklouzávaly, ale asi to bude fungovat.
http://audiozone.dk/index-filer/floyd-tremolo-tips.htm
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

V plastové misečce pořádně vykoupat ve WD za drhnutí kartáčkem na zuby, nechat třeba do druhého dne rozpustit všechen kentus, pak vytřít do sucha hadříkem. Dá se to i vykoupat v benzínu a pak jen promazat pohyblivé části.
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tohle jsem ještě povařil ve vodě s jarem.
P1480030.JPG
P1480032.JPG
P1480045.JPG
torst

Příspěvek od torst »

fotky před/potom ? Pěkný. Jinak k odstranění rzi - na týden naložit do octa.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

V kyselině, octové nebo HCl, sleze i černění a postupně se odleptává i zdravé železo, tak to chce opatrně. V HCl jsem máchal ty malé šroubky, co jsou místo nich teď nerezové, protože už byly moc sežrané. Vrátit nešly, podložky se rozpadaly...
Základnu a kameny jsem vařil ve vodě s jarem, aby pustil mastný kentus a soli z potu, pak železné věci máchal v odrezovači a zinkové části v WD40 a drhnul kartáčkem na zuby. Červíky ve snímačích jsem nechal tak, majiteli to nevadí a moc bych s nimi stejně neudělal, za čas by zrezly zas.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Kmensik:
Dík za tipy.
Prosímtě, které části na tomhle typu Ibanez low profile jsou zinkové? Mám stejné, akorát v cosmo black chromu a zrovna uvažuju, že bych ho vyčištil/promazal. Není v úplně hrozném stavu, nejsem čuně, ale o floyda by se mělo jednou za uherák trochu postarat, žejo...
Každopádně jsem rád, že WD funguje, uvažoval jsem o něm, minulý rok jsem s ním rozchodil totálně ztuhlý řetěz pily. :)
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Základna je ze zinku. Do ní jsou vlisovány ocelové břity a destička se závity pro kotvení kamenů. Kameny jsou ze zinku taky, jen přítlačné kamínky a šroubky jsou z oceli. Do octa bych nedával nic z toho.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Moc děkuju.
Ocet bych na to nikdy nepoužil, vím jak pěkně funguje. :wink: (máme příšerně tvrdou vodu, takže ho v domácnosti používáme často)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“