IBANEZ TSA 15H

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Re: IBANEZ TSA 15H

Příspěvek od Dark Axel »

jako on ani ten TS nenakopne příliš, ale crunchuje to poměrně hezky (jen ne tak, jak si představuju)

já říkám - já bych to klidně používal jako čistou základnu, protože jsem prostě krabičkovej :) kdyby udělali trošičku dražší 30W verzi, byla by to hodně zajímavá volba
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Měl jsem SD a ten tedy nakopával dost. Jen nebyl transparentní.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Já myslel TS v tomto aparátu :)

jak jsem už psal - nejsem fanda TS, čili moc nemůžu posoudit kvalitu
garde

Příspěvek od garde »

Smrťokvítek píše:nedávno jsem studoval trochu specifikace, protože si to kamoš koupil a pár věcí mě na tom zarazilo.

Ta smyčka je prý udělaná tak, že je mezi tím TS a vstupní preampovou elektronkou. Takže ona to moc smyčka vlastně není. :|
....zase treba zohľadniť, že to nie je amp na všetko, ak ho budeš chcieť dokrmovať tak jednoducho pred to pichneš efekt aký sa Ti zapáči a FX Loop je myslený na použitie reverbov, delayov atd. kde je predpoklad, že sa s nimi TS biť nebude....
Smrťokvítek píše:Druhá věc je to co jsi už Darku zmiňoval. Je to postavené jako čistý kanál + před tím TS, který supluje zkreslení ale bohužel je to navržené tak, že ani tím TS se to prý nedá moc nakopnout. To mi přijde trochu naprd.

Škoda no, malá lampa s 6V6 se moc nevidí. :?
....existujú aj gainovejšie malé ampy s 6V6 ako VHT Special6 alebo Special6 Ultra, a tiež Jet City A20H....ja som sa zaujímal práve o tento Ibanez TSA, lebo je takmer clean aj s boostom a LPčko z humbáčmi pri zapnutom TS má šancu ho ľahko nakresliť http://www.youtube.com/watch?v=tyMBA815DvY ....
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

garde píše:
Smrťokvítek píše: ...malá lampa s 6V6 se moc nevidí. :?
....existujú aj gainovejšie malé ampy s 6V6 ako VHT Special6 alebo Special6 Ultra, a tiež Jet City A20H
+ Egnater Tweaker
"Lots of people talk and few of them know..."
garde

Příspěvek od garde »

....egnater tweaker je parádna hlava za asi najlepšiu cenu, len obrovská škoda, že všetky tie mody sú prepínateľné iba ručne a nie cez FS....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Slimy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slimy »

Tak to máš pravdu... mám to doma a když to zapnu, tak mi to tam docela schází.
Koukal jsem, že Egnater dělá už Tweaker snad v 40 a 80W, tak tam to je snad už pořešený.

Ale to jsme OT.
"Lots of people talk and few of them know..."
Bearder

Příspěvek od Bearder »

Super názory. Díky

:arrow: Efektová smyčka je skutečně mezi TS kterej je tranzistorová krabička přímo implementovaná a tím ostatním již lampovým. Pokud nemám zkreslené informace tak by měla bejt efektová smička mezi těmi lampami kde 12AX7 je předzesilovač a 6V6 Jsou zesilovač aby měla smysl využít pro efekty.

:idea: Takhle podle mého jen slouží k obskočení Tube Screameru.

Schéma jsem vytáhl z manuálu :
Obrázek

TSA se mi líbí právě tím clean zvukem kterej lidi hodnotí kladně.
VHT 5w jsou pro mě slabá komba protože mám hlasitého bubeníka a 30w je zase moc abych to dokázal ve zkušebně dost vytavit.
- Egnater je taky zajímavá volba díky veliké variabilitě zvuku co sem koukal páčkama.
- Orange Tiny terror hned nakresluje protože je to Aclass a nakonec sem ho zavrhl abych mohl používat i čistý zvuk.
Fender Strat special HSS + Fender Tele original 60s -- Nějaké ty krabky od Xotic, WayHuge, Strymon, EarthquakerD. a Walrus -- Supro Saturn 15W - Mar­shall JTM45/​2245 30W hlava a Marshall 2061cx box, Mono obaly
garde

Příspěvek od garde »

....tak dnes mi ho priviezli :mrgreen: to je oštara že až zajtra s tým viem skočiť do skúšobne, ale ak budú lampy po prevoze v poriadku tak to zajtra vyskúšame....možno sa nahrá nejaké to video, ale určite sa rozlúskne dilema o hlasitosti o využiteľnosti skreslena....

....škoda že sú tam nejaké lampáše šmejd in čina :roll: ....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Bearder píše:TSA se mi líbí právě tím clean zvukem kterej lidi hodnotí kladně.
VHT 5w jsou pro mě slabá komba protože mám hlasitého bubeníka a 30w je zase moc abych to dokázal ve zkušebně dost vytavit.
v tom případě by to TSA vážně mělo být vpohodě, dovedu si představit, že bych ho ve zkušebně klidně mohl vytočit a mít hlasitost tak akorát (nehledě na koncerty, tam jsem se oproti zkušebně spíše musel ztlumit než zeslabit)

dnes jsem na něj hrál znovu, v ruce jsem měl špičkového Sandberg stratocastera a zapojený jsem byl do klasické bedny Marshall 1960. zVuk jak víno - i ten TS se mi líbil více, než na 1x12" bedýnce
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

podle me ten aparat lip vypada nez hraje :) clean je ok, zkresleny je vylozene divny. jako kdybych udelal blend zkresleni nejake krabky a cisteho kanalu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Kinx píše:clean je ok, zkresleny je vylozene divny. jako kdybych udelal blend zkresleni nejake krabky a cisteho kanalu.
přesně ten samý dojem jsem z něj měl já. Za 6000 bych to ale klidně bral jako clean aparát a tahal z toho všechno krabkama. Výkonově je to dostačující a za ty peníze se mi to líbilo více, než většina jiných levných lamp.

PS: mohlo by být zajímavé do toho zkusit pustit nějaký overdrive a zapnout ten TS mód - pokud tam vážně je clean blend, mohlo by to zajímavě namíchat zvuk krabičky se zvukem TS+krabička
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

ted nevim co je v tom boxu za reprak (nejakej levnej celestion) ale urcite by si to zaslouzilo lepsi. Jinak podle me krabky moc nepomuzou, s lepsim boxem by to teoreticky mohlo bejt zajimavy. me za ty penize teda vic oslovil crate V18 - se stratem se singlama to hralo moc hezky na crunche (za ty penize), s lepsim reprakem by se to posunulo jeste o tridu vys (ten co tam davaj je hroznej papir).
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Kinx píše:ted nevim co je v tom boxu za reprak (nejakej levnej celestion) ale urcite by si to zaslouzilo lepsi. Jinak podle me krabky moc nepomuzou, s lepsim boxem by to teoreticky mohlo bejt zajimavy. me za ty penize teda vic oslovil crate V18 - se stratem se singlama to hralo moc hezky na crunche (za ty penize), s lepsim reprakem by se to posunulo jeste o tridu vys (ten co tam davaj je hroznej papir).
Sto lidí - sto chutí. Mi se V18 třeba tolik nelíbila :)

S tím 4x12 Marshallem se mi to líbilo více než s originálním boxem - ten je poměrně malý, čili zvuku trochu chybí objem, navíc by to určitě chtělo lepší repro - jak říkáš
garde

Příspěvek od garde »

....včera som to predsa len zavliekol narýchlo do skúšobne....skúšal som ho s takýmto Squier Tele http://kytary.cz/squier-affinity-telecaster/HN001106/ ....hlasitosť ani na plno v mode 15W nebola nijako presvedčujúca tak to bolo prvé sklamanie :cry: pripol som TS a ani pri plnom natočení Overdrivu som z toho nedostal ani len Crunch až po prepnutí na kobylkový snímač na tom Tele to začalo ľahko nakreslovať....

....keďže do roboty dochádzam vlakom, kvôli nedostatku času som nemohol ďalej laborovať tak som klamaný utekal domov :roll: ....

....dnes ráno som sa zastavil pred robotou ešte v skúšobni....vytiahol som Diamantku na ktorej mám osadené 2x SeymourDuncan JBJ (dnešné SH4) tie snímače sú z 90" rokov....

....ako prvé som pozrel mod či som to náhodov včera neskúšal na 5W, nie bol zapnutý 15W mod....zapojil som tohto kríženca, vytočil amp naplno a brnkol do strún....skoro rozdrapilo tú bedýnku Hartke 4x8" :lol: ....je to jednokanál, clean je aj s hubuckermi na 99.98% čistý, až pri zapnutí boostu je tam malinký náznak skreslenia ale len pri plnej hlasitosti....korekcie, naozaj tam chýba midle, bass a treble fungujú fajn, len tam mohli dať troška kvalitnejšie poťáky....

....TS Overdrive je vlastne Gain, Tone je čistá tonová clona a najlepšie je ho vykrútiť na plno, rovnako sa to dá uregulovať aj na gitare a Level je vlastne Volume pre TS....

....natočil som Overdrive na 9tu :shock: liezol z toho nádherný crunch, na 12tej to už bolo skreslenie ala AC/DC hardrock hraničiaci s klasickým metalom a na full nebol to plnohodnotný higain o tom nemôže byť ani reč ale bolo to hoooodne :twisted: ....

....celkovo sa amp cíti dobre ak je vytočený za polovicu skôr by som povedal až na 3/4 alebo full....ale aj tak som čakal že to bude mať viac objemu, ale tento nedostatok čiastočne vypĺňa boost, zvuk fakt citeľne nakopáva....

....takže zo samotným ampom a jeho funkčnosťou som takto narýchlo spokojný, zrejme sa to ešte zlepší ak sa tie lampy šmejd in china vymenia....večer sa to vyskúša s celou kapelou....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

osobně bych teda vyměnil 4x8" za jednu pěknou 1x12 nebo 2x12 než ty lampy, citlivost těch repro bude nic moc a dělá to opravdu hodně
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
garde

Příspěvek od garde »

....za 1x12 určite nie za 2x12" možno, no najskôr za 4x12", ale zase tie prachy a to miesto ak sa to má prevážať....citlivosť tých 8" reproduktorov nie je zlá, čo som pozeral nejaké náhradné repráky do toho tak bude niekde okolo 95 - 96dB....takže celková citlivosť tej bedne je okolo 99dB....čo vážne absentuje sú basy....tá bedňa má tvrdé a ploché basy, trocha rozmýšľam či by nepomohlo z nej spraviť openback....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Otevřením boxu basy spíš ztratíš.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

garde

Příspěvek od garde »

....tak prvú skúšku máme za sebou, asi sme príliš hlučný a je fakt že nemáme nejak extra odhlučnenú skúšobňu (koberce na stene a podlahe), ale 15W lampa nám nestačí....po následnom umravnení sa z koncertnej hlučnosti to bola ale paráda....

....otvorením boxu stratím tlak, ale nie basy....nešlo by o žiadny extrém len cca 10% max 20%....
GK 700RB-II + GK 810SBX
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Uzavřená ozvučnice omezuje akustický zkrat a tím zvyšuje účinnost reproduktoru v oblasti nízkých frekvencí. To se učí dokonce i ve škole. ;-)

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“