Peavey VK112 + metal efekt

Pedály, multiefekty, procesory, ...
coolman123
Kontaktovat uživatele:

Peavey VK112 + metal efekt

Příspěvek od coolman123 »

Ahoj. Mám takový problém. Vlastnim celolampáč od Peavey (112VK). Jde o to že z toho komba nevytáhnu zkreslení takové jaké potřebuju (zvláště při hraní tlumených strun). Hraju převážně songy od As I Lay Dying, KSE, Bullet for My Valentine, Hatebreed. Stylově prostě metal-core/hardcore. Potřeboval bych poradit jaký efekt koupit, abych se přiblížil tomuto zvuku. Cenově si to představuju tak cca do 3 tisíc, ale klidně hoďte linky i na dražší efekty. Rád se podívám. Díky za rady.
Kytara: Stagg S-200
Kombo: Peavey VK112
Efekt: Krank Distortus Maximus
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Peavey VK112 + metal efekt

Příspěvek od McKozias »

a ten efekt z podpisu mas na ozdobu? :D
coolman123
Kontaktovat uživatele:

McKozias píše:a ten efekt z podpisu mas na ozdobu? :D
Jo to je kámoše homemade efekt, z kterého prostě ten zvuk nedostanu taky. :) Přitom bych řekl že zrovna z tohoto efektu bych ten zvuk měl vpohodě vytáhnout.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak v první řadě, jestli máš tu kytaru, co máš v popisu, tak to zrovna vzdej. Bez kvalitního humbuckeru a aspoň trochu hrající kytary takový zvuk nikdy nedostaneš. Až vyřešíš tady to, můžeš zkusit před ten valveking zapojit Boss DS-1, zlepší to zvuk o hodně, vyzkoušeno.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

A kytaru máš toho Stagga-200? Se 3 singly? To se nediv, že uz toho nedostaneš hutný zvuk ani s nejsytějším zkreslením, spíš včelín. Jinak mně se k singlům (ovšem nejspíš kvalitnějším na kvalitnější kytaře) osvědčil EHX Pocket Metal Muff (do čistého, resp. velmi mírně crunchlého kanálu). Podobný je Danelectro Cool Cat Metal II (bohužel už asi nebude k sehnání Cool Cat Metal I, ten byl univerzálnější). Jak ten EHX tak ten Dano seženeš do litru. Radím ti, neutrácej víc za butikové krabičky, šetři radši na kytaru, nebo aspoň na nový kobylkový snímač (humbucker, třeba i miniHB velikosti singlu).
http://www.zbozi.cz/items/?r=hint&itemT ... metal+muff
http://www.zbozi.cz/items/?r=hint&itemT ... +cat+metal
Další řešení je využít zkreslení zesilovače, koneckonců, je to lampa, a pokud se ti zdá malé (což by s tou kytarou a singly mohlo být), přikrmit nějakým overdrivem nebo boostrem (EHX LPB-1). Spíš než Boss DS-1 (distortion) bych ti doporučil SD-1, nebo nějakou kopii Ibaneze Tubescreamera (třeba ten Ibanez TS 7, nebo klidně ten Behringerův zelený Vintage Tube OD).Dobrý je i Danelectro Cool Cat Drive.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Co jsem měl možnost slyšet, tak Valveking zvládne dostatečně slušný palm-muting bez dalších krabiček. Pořiď si ke kobyle nějaký silnější humbucker a budeš v pohodě.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Bummer píše:Co jsem měl možnost slyšet, tak Valveking zvládne dostatečně slušný palm-muting bez dalších krabiček. Pořiď si ke kobyle nějaký silnější humbucker a budeš v pohodě.
+1

Zbytek je v rukach.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Wohma píše:
Bummer píše:Co jsem měl možnost slyšet, tak Valveking zvládne dostatečně slušný palm-muting bez dalších krabiček. Pořiď si ke kobyle nějaký silnější humbucker a budeš v pohodě.
+1

Zbytek je v rukach.
Není tak úplně pravda, co před tím udělá ta krabička, to prostě rukama neuděláš, ať do toho mlátíš sebevíc. Ten attack je jinde než bez ní. Konkrétně u Valvekinga to prostě funguje. Lampy v preampu i v konci byly vyměněné a na kytara byla moje RG s BKP Holy Diverem.
coolman123
Kontaktovat uživatele:

Díky všem za rady. Příští týden mi příjde nová kytara EPIPHONE SG Prophecy Custom EX s EMG 81/85, tak uvidim jestli se to nezlepší. :) Pak zkusim před to hodit nějakou tu krabičku, kdyby to nepomohlo. :)
coolman123
Kontaktovat uživatele:

To jsem si taky právě myslel. Většina českých kapel co hraje podobné styly jak chci já hraje právě přez tohoto Valvekinga akorád zesik + bedna (-> důvod proč jsem ho kupoval). Tak jsem myslel že by to mohlo kreslit vpohodě. S tou mojí kytarou jsem hrál u kámoše přez Line6 Spider III 50W kombo a palm-muting byl vpohodě. Ale tak příští týden bude new kytara s aktivníma snímačema, tak to snad půjde. :) Díky za radu ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud budeš mít kytaru se silnějšími HB, musíš ten zvuk z VK dostat. Je to jen o vhodném nastavení gainu, EQ a pořádné práci pravačkou.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

bubucci píše:Není tak úplně pravda, co před tím udělá ta krabička, to prostě rukama neuděláš, ať do toho mlátíš sebevíc.
No ale to nejsme ve sporu, byla rec o tom, ze "Valveking zvládne dostatečně slušný palm-muting bez dalších krabiček" - coz je naprosta pravda (pokud se teda bavime o hre na kytaru s HB).
Pokud nekdo hleda specificky zvuk, ktery VK nema, tak holt musi poridit jinej aparat. Tubescreamer pred aparatem zvuk leda zkonkretni a doda mu trochu agresivity, samotnou barvu zvuku temer nezmeni.
Somnus Aeternus
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

keď som hral na VK 112 tak bez driveru som z toho dostatok gainu nedostal (gitara bola Ibanez SZR s DM Evolution). ten gain sa dá výborne dohnať nejakým boostrom typu Maxon/Ibanez TS, skúšal som to a fajn.
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
thomas19

Příspěvek od thomas19 »

coolman123: Nefungujú mi súkromné správy, no mám na predaj booster ktorý som s VK112 skúšal a paráda. Na cene sa určite dohodneme. Napíš mi e-mail na medvedikt@gmail.com
Ibanez SZR520 (Bareknuckle Cold Sweat+Stockholm), Orange Rocker 30, Blackstar HTV 212, Korg Poly,TC Electronic Mojomojo, BOSS NS-2, EHX Small Clone, EHX Pulsar
bandzone.cz/private
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Nero píše: pořádné práci pravačkou.
toto je faktor, kvůli kterému jsem viděl už několik lidí, kteří z VK nezvládli vytáhnout "pořádné zkreslení" ani s gainem na max :? doporučuju hlavně zapracovat na tomhle
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tak tak... Onen tolik adorovaný "tight" zvuk je minimálně ze stejné části jako aparátem a reproboxem dán úderem pravé ruky. Bez toho prostě pořádný zvuk nedostaneš, ani kdybys měl za sebou 4 fullstacky a aparaturu za půl mega.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

gain na max. u je šílenost, mě to příjde, že maximální použitelný gain je tak max na 5, pak už je to jenom písek a bordel. S tím SD-1 stačil někde na 3-ku.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

To nejde takhle urcit, ono to dost zavisi na sile vystupu z kytary... A taky na pozadovanym zvuku.
Somnus Aeternus
coolman123
Kontaktovat uživatele:

Dark Axel píše:
Nero píše: pořádné práci pravačkou.
toto je faktor, kvůli kterému jsem viděl už několik lidí, kteří z VK nezvládli vytáhnout "pořádné zkreslení" ani s gainem na max :? doporučuju hlavně zapracovat na tomhle
Podle mě mám palm-muting docela zmáknutý. Nikdy jsem tento problém neměl, když jsem hrál na cizích aparaturách.
Snad už zítra mi příjde ta nová kytara s aktivníma EMG 81/85 snímačema, tak uvidim jestli to opravdu není tim slabím signálem z těch snímačů. Pak dám vědět. Když to nepomůže, tak asi opravdu začnu věřit tomu že chyba bude ve mě.. :)
ital.mafian
Bandzone: http://www.bandzone.cz/otherparts
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ital.mafian »

Wohma píše:
+1

Zbytek je v rukach.
Absolutní souhlas! ... měl sem 212 a teď mám hlavu s 4x12" boxem a EMG 707 u kobyly a nepotřebuju žádnou krabičku k tomu abych z toho dostal pořádný zvuk... gain stačí na 3-4, pak to zbytečně moc kreslí... jediný co používám je Maxon OD-808 kvůli lampám :wink:
ESP LTD MH 1000 deluxe
Peavey 6505+ w/ custom case
Orange PPC412HP-8 400w w/G12K's
KORG DTR 2000
Dunlop MXR M108 EQ
BOSS NS-2

My band:
http://bandzone.cz/otherparts
http://www.facebook.com/pages/otherpart ... 4231988530
http://otherparts.bandcamp.com
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“