Kam postupovat dál s hraním?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Anomaly

Kam postupovat dál s hraním?

Příspěvek od Anomaly »

Zdravím.
Chtěl bych si nechat poradit. Cca 8 let hraji na akustickou westernovou kytaru, ale chodil sem pouze do hudebky takže nic moc. Za těch 8 let sem se naučil co šlo ale v hudebce mě toho moc nenaučí a já chci hrát trochu jiný styl než vodrhovačky k táboráku a pod.
No a teď tedy k samotné otázce. Chtěl sem jestli by mi někdo neporadil dejme tomu třeba nějaký pěkný tutorial nebo tak podle čeho bych se moch opravdu naučit hrát. Doufám že mě chápete.
Předem díky moc.
Naposledy upravil(a) Nero dne 29.06.2011 14:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název a přesunuto
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Re: Kam dál?

Příspěvek od Ol'Dawg »

Pokud tě zajímá fingerstyle, zkus Hot Licks, Rhytms and Grooves od Bustera B. Jonese. Od téhož autora je dobré také Guitar Styles and Techniques of Jerry Reed a stejně tak dvoudílné Fingerstyle Guitar from the Ground Up. Má to hezky udělané, můžeš hrát s ním. Chce to angličtinu. Mám tu taky něco od Briana Suttona (flatpicking, bluegrass), dost dobré. Doc Watson taky udělal nádhernou školu, Tony Rice a Tommy Emmanuel taky, ale s tím se dost těžko pracuje. Českou školu udělal Ralph Schut a Ondra Kozák (flatpicking, bluegrass), ale to neznám, nemám. Prý je to dobré a dá se to jetě koupit.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Anomaly

Příspěvek od Anomaly »

Dík. Kouknu na to zejtra. Teď du spát.
Lamiska

Příspěvek od Lamiska »

Nebo pokud chces hrat klasiku(nejen),tak normalne ZUSka(pokud pro ne nebude problem vek) a nebo YAMAHA.
Anomaly

Re: Kam postupovat dál s hraním?

Příspěvek od Anomaly »

Precti si horní příspěvek. Psal sem tam že sem tam chodil.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud Tě za osm let naučili jen "blbý odrhovačky k táboráku", pak to nutně nemusí být jen blbým učitelem.
Sakra přeci víš, co chceš hrát, nebo ne? A po osmi letech praxe, by ti nemělo dělat problém najít si na youtrubce oblíbený song a ten naposlouchat, případně zapsat a naučit se jej!
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Anomaly

Příspěvek od Anomaly »

Já neříkám že mě naučili jen to ale chtěl sem jen poradit jak nejlíp dál. Nic o špatným učiteli sem taky neřek ale je to přece jen jen hudebka. Tak sory že se ptám no! :evil:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

v pohodě, ptát se můžeš v tom není problém. Někdy je lepší spolehnout se taky na sebe. Prostě zkus hrát co se ti líbí. Po 8 letech by to už mělo jít. Hlavně používej uši. Odposlouchávání věcí ti dá hodně. S tím mlžeš začít jestli to neděláš.

A taky si zkus sehnat nějakého spoluhráče na jammy nebo tak. Ono to potom jde o dost rychleji když máš nějakou přímou odezvu a můžete se od sebe něco naučit navzájem, nebo něco společně produkovat.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Anomaly

Příspěvek od Anomaly »

Mě šlo o to zjistit si možnosti. Koukám že odposlouchávání se tu celkem objevovalo takže se tím budu řídit a doufám že mi to půjde.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Zkoušej a hrej si s kytarou. Zkus netradiční formy úderů - hledej výrazové prostředky. Chceš-li hrát odrhovačky jinak, zkus server lickbyneck.
Lamiska

Příspěvek od Lamiska »

Anomaly: Psal jsi, ze chodis "jen do hudebky", nenapadlo me, ze tim myslis ZUSku nebo YAMAHU. Ja teda chodim do "blbe" YAMAHY a neucim se teda odrhovacky k taboru,takze mozna spis ten ucitel:). Protoze ucebnice specialne vytvorena pro vyuziti YAMAHY je koncipovana pro vyuku klasicke hry na kytaru.
jastud

Příspěvek od jastud »

Nazdar, zus se podívat na věci který učí Fred Sokolow. Na youtube jsou nějaký ukázky, na goolebooks najdeš ukázky jeho knih. Pro mě osobně nejlepší lekce na kytaru. Ukazuje jak hrát pomocí pár akordů pěkné a docela efektní doprovody nebo sóla. Nevýhoda je, že se to u nás blbě shání/leze to do peněz. Já do jeho videí a knih nějakou tu kačku vrazil a rozhodně jich nelituju.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
MarkaCZ

Příspěvek od MarkaCZ »

Anomaly píše:Zdravím.
Chtěl bych si nechat poradit. Cca 8 let hraji na akustickou westernovou kytaru, ale chodil sem pouze do hudebky takže nic moc. Za těch 8 let sem se naučil co šlo ale v hudebce mě toho moc nenaučí a já chci hrát trochu jiný styl než vodrhovačky k táboráku a pod.
No a teď tedy k samotné otázce. Chtěl sem jestli by mi někdo neporadil dejme tomu třeba nějaký pěkný tutorial nebo tak podle čeho bych se moch opravdu naučit hrát. Doufám že mě chápete.
Předem díky moc.
Ahoj , mám uplně stejnou historii jako autor , (viz.náhoře) a tohle už mě nebaví , chtěla bych začít s elektrickou kytarou , myslíte že naučené akordy se ta budou hodit (npř. E,A,G,C... apod.) ??? Samozřejmě kupuji 6ti strunku .. :D
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

myslíte že naučené akordy se ta budou hodit (npř. E,A,G,C... apod.) ???
A ty myslíš, že se na elektrickou kytaru hrají jiné akordy než na akustickou??? :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“